2017-11-22 Dagens strandlångis vid upprört hav och "mina fina vovvar...

Väderprognosen utlovade 90-100 % regn idag också så det var lika bra att packa ner regnponchon för dagens strandlångis med Ulf Ö.  Vi träffades vid stranden nedanför Wat Samut och himlen var delvis blygrå, delvis med ljusare partier och det var en vacker kontrast till det upprörda havet med fräsande stora vågor.
 
Självklart kom goa fina tiken Damm mig tillmötes och hoppade och skuttade omkring mig av glädje och var mycket nöjd med utdelningen av hundgotta samt kärlek.
 
Goa fina tiken Damm...
 
Vilken härlig start på morgonen att få uppleva det här...
 
Vy söderut...
 
 
Vy norrut...
 
Det är inte mycket till strand att gå på så det var lika bra att ta av strandskorna och gå barfota i det varma vattnet som sköljde över mina fötter.
 
I höjd med nationalparken kom Enöga springande och tjöt och pratade av glädje och det var bara att plocka upp påsen för utdelning av hundgotta till henne också...
 
Goa fina tiken Enöga...
 
Hon slog följe med oss och strax efter kom Fino rusande och var lika glad han och så fin i kroppen och full av glädje och energi. Det var ju inte så länge sedan som han var sjukligt mager och håglös så det är en fantastisk känsla att se honom nu så förändrad.
 
Frigolit är kul...
 
 
Han hittade kokosnötter och petflaskor på stranden som han glatt högg tag i sprang iväg med...
 
Strax efter kom även Bryan som är mer stillsam av sig och mer gotta delades ut...
 
 
Minimal strand...
 
Enöga och Bryan badandes i en liten flodmynning med sötvatten där hundarna även kunde dricka vatten...
 
Solen stack fram genom molnen och Ulf hade glömt kepsen hemma så han fick ta sin skjorta till huvudskydd...
 
Vy söderut
 
Längre än så här kunde vi inte gå idag men det var bra ändå med tanke på den lilla smala strandremsan och vid de vassa klipporna var man tvungen att passa vågorna som studsade på klippan och stänkte ner oss samt att jag gärna vill se var jag sätter fötterna...
 
Vi vände där och gick hemåt igen och efter en stund började det regna lite grann...
 
NishaVillestranden
 
Regnet drog norrut...
 
 
 
...och söderut var det blå himmel igen...
 
 
Vilken härlig strandlångis det blev så stort tack goa fina Ulf samt "mina" fina vovvar förstås för sällskapet.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en finfin onsdag (Lill-Lördag) var du än befinner dig i värme eller vinterkyla! 
 
 

2017-11-21 Dagens sköna yogapass i goda yogavänners lag...

Precis när jag skulle ge mig av på cykeln till dagens yogapass öppnade sig himlen och tömde sitt regnförråd med besked. Väderprognosen hade utlovat 90-100 % regnrisk idag så det kom inte som någon överraskning så jag hade redan tagit på regnponchon för säkerhets skull.
 
Vi höll till på Orchid 3, hus E7 som har en stor altan under tak och där var det torrt och fint och Phiah fick höja rösten för att vi skulle höra henne när regnet smattrade därutanför. Efter en stund kom solen fram under tiden som det regnade och det är häftigt tycker jag. Vilken kontrast, solen skiner medan regnet vräker ner.
 
 
Det slutade att regna efter en stund och Phiah kunde använda sitt normala röstläge när hon berättade om de övningar som vi kunde göra tillsammans.
 
Stort TACK till Phiah och övriga yogisar för att ni förgyllde min dag! 
 
Nästa yogapass är planerat att äga rum fredagen den 24 november kl. 10.00 på Orchid 3, hus E6, eller i grannhuset E7 om det regnar.
 
Obs, ha koll på Huay Yangs aktivitetssida i Facebook i fall att det blir någon ändring.
 
Ta med yogamatta, band, kuddar, vatten eller vad du nu behöver för att göra ditt pass så bra som möjligt och inte minst ett strålande gott humör.
 
Dagens yogisar och vi var så många att våra mattor täckte hela golvet, härligt! 
 

2017-11-20 Vi hade i alla fall tur med vädret.... och nu är vi hemma i Huay Yang igen...

Vi hade verkligen tur med vackert väder under de 3 dagar vi var i Hua Hin på våra diverse trevligheter och utflykter men på vägen hem idag regnade det hela tiden från Rajana Garden House till vårt hem i Huay Yang.
 
På med regnkläderna från start och då fixar vi det också och kan hoja utan att bli blöta på kroppen som är det viktigaste. Att bli blöt och kall i fartvinden på en resa om 13 mil är obekvämt på alla sätt och vis så om vi slipper uppleva det är det bra.
 
Överhuvudtaget är bra utrustning över lag att föredra för att en resa, kort eller längre, i både bra och sämre väder ska kännas både komfortabelt och säkert.
 
Rajana Garden House i Hua Hin
 
Vi valde att köra kustvägen från Hua Hin till strax söder om Kui Buri då det är lugnare än motorvägen. Mycket trafik som far fram i högre eller lägre hastigheter och spöregn är ingen bra kombination då sikten är dålig pga vattendimmor. En del bilförare tänker inte på att sätta på lyset som skulle få dem att synas bättre i de täta vattendimmorna, framför allt om man kör en ljusfärgad bil. 
 
Det var riktigt skönt att sitta som spätta bakom Rulle och bara hänga med i svängarna samt det känns tryggt då han är mycket duktig och säker på att köra hoj då han har många års erfarenhet. African är dessutom större än hans tidigare hojar här i Thailand så jag sitter hur bra som helst på en ganska bred och mjuk sadel. 
 
Vill vi kan vi dessutom åka längre resor tillsammans på hans hoj, om jag inte känner för att köra själv förstås, så det är en ny erfarenhet här i Thailand.
 
Det är roligt att resa både kortare och längre resor med hoj och vi är ju fria som fågeln att sticka iväg så fort vi känner för det. Livet som passionär är därmed oslagbart och det gäller att njuta och ta vara på möjligheterna så mycket som det bara går.
 
Nu får vi se när reselusten pockar på igen, tills dess ska vi bara njuta och ha det gott här i härliga Huay Yang. Det finns inga begränsningar på att leva det goda livet vare sig här i Huay Yang eller i vår omgivning, det är bara att ta för sig!
 
Tack min älskade Rulle för en mysig tripp till/från Hua Hin och till er bloggläsare önskar jag en suveränt härlig måndag.