2015-05-31 Nu är det bara några timmar kvar i Huay Yang innan Sverigeresan...

Idag har vi sett över packningen inför resan samt trädgården har fått en sista justering. Områdespersonalen vet vilka små specifika önskemål jag har med vattning av altanväxter och lite annat smått och gott, som jag annars brukar fixa med själv, och som de nu tar över så det känns tryggt att veta. 
 
Nu gäller det att hålla sig vaken ända till kl. 01.00, så det blir mycket filmtittande i kväll, och taxin från Chon kommer och hämtar oss kl. 01.00 för färd till Suvarnabhumi flygplats i Bangkok. Vi lär somna gott i taxin så det blir i vart fall några timmars sömn.
 
Flygplanet, via Norwegian, till Sverige och Arlanda ska enligt planerat starta kl.09.10 och eftersom jag har en positiv läggning kommer det givetvis att bli så.
 
Jag passar därför på att skriva att nästa bloggande för min del blir i bästa fall i morgon den 1 juni och ni bloggläsare som är intresserade av att läsa om vår Sverigevistelse är givetvis välkomna tillbaka då. Ni som inte är intresserade av att läsa om vår Sverigevistelse är välkomna tillbaka i bästa fall den 1 juli då vi kommit hem till Huay Yang igen. 
 
Bye, bye Huay Yang vi ses igen den 1 juli!
 
Boening 787, bilden är lånad från nätet...

2015-05-30 Intervju, fixning av håret av duktiga frissan Jim och vadande ko .....

Frissan Jim har inte sin salong öppen under lågsäsong utan vill man tex ha sitt hår fixat ringer man och bokar tid och då kommer hon dit. Jag hade tid hos henne idag kl. 10.00 och det är skönt att få håret fixat innan resan till Sverige på måndag.
 
Duktiga frissan Jim på Mellanvägen
 
Idag kl. 12.00 åkte Jim till Bangkok för att jobba på en salong då utbudet för kunder förtås är större där än i Huay Yang under lågsäsongen. Hon stannar i Bangkok några månader för att jobba men man kan alltid ringa till henne och boka tid på¨hennes salong i Huay Yang då hon kommer hem till Huay Yang i mellanåt.
 
 
Efter denna njutbara hårbehandling av Jims skickliga handlag cyklade jag vidare upp till byn för att göra lite ärenden. På en äng vid vägen stod en ko och tittade längtansfullt mot en liten vattensamling och hon vadade till slut ut i vattnet och plaskade lite med klövarna när hon gick där.  Det var säkert svalt och skönt för en varm kokropp.
 
 
Vadande ko...
 
På vägen till frissan Jim stannade jag till hos Chon då det var några flickor i 14 årsåldern från en skola i Prachuap Khiri Khan hos Chon och de ville intervjua en farang inför ett skolarbete. Chon frågade om jag ville ställa upp på det. Klart jag ställde upp, jag skulle hinna till frissan i tid ändå, och intervjun tog ca 10 minuter. Flickorna ställde frågorna till mig via Chon på thai och hon översatte på engelska till mig de ord eller frågor som jag inte förstod på thai.
 
Flickorna ville veta vad jag tycker om hundarna i Huay Yang och om jag gav dem mat och i så fall hur det kändes för mig. De ville också veta vad jag tycker om de som behandlade hundarna illa och om de som inte tog hand om sina hundar väl.
 
Eftersom jag älskar hundar och de flesta hundar i byn är jag både glad och tacksam för att de får mat och omvårdnad av vänliga människor. Det viktigaste för mig, förutom att man ger hundarna mat och vatten samt kärlek, är att man visar vänlighet och respekt för hundarna och gör man det får man tillbaka både förtoende och kärlek av dem. Att behandla djur illa, vilket djur det än är, tycker jag är avskyvärt. Jag berättade att min åsikt är att om en människa behandlar djur illa har de inget gott hjärta och dessa människor tar jag avständ ifrån då de sällan är bra att ha att göra med överhuvudtaget i andra sammanhang. 
 
Det var kul att bli intervjuad och videofilmad under intervjun och flickorna tackade så fint när det var klart.
 

 
I eftermiddag blir det cykel- och MC vård så de är rena och fräscha och välsmörjda under vår månadslånga Sverigevistelse. Även om de står skyddade under tak går det fuktiga och varma klimatet hårt åt mekaniska prylar, gummi och plast etc. och det behöver därför tas om hand och skyddas för att kunna behålla sin mekanik och fräschör som i sin tur leder till längre livstid.
 
Jag önskar dig en mysig lördag!