2009-04-04 Hemkomsten och blåsippor

Hej Sverige nu är vi hemma igen! Vi lämnade Bangkok kl. 01.15 och landade kl. 07.25 på Arlanda. Vår förbeställda taxi  020 väntade oss så det gick snabbt och smidigt att komma hem. Vi sov en hel del på planet så trots en kvardröjande seghet gäller det att hålla ut tills i kväll och försöka somna i normal tid.


Dotter Maria kom och hälsade oss välkomna och hon och jag tog en promenad i vårvärme om ca 20 grader i 2 timmar i vårt närliggande naturreservat. Solen gassade från en klarblå himmel. Underbart skönt! Rulle gick till bilen och bytte till sommardäck. Vi önskade oss vårväder tills vi kom hem så stort tack för att ni fixade det!

Maria och jag letade efter vårtecken och hittade faktiskt flera stånd med blåsippor och vid våtmarken var det full aktivitet med gräsänder, Canadagäss, grågäss, svanar med flera arter som börjat häcka.Blåsippan ute i backarna står..........och nu är det vår......


 
Det kändes märkligt att idag knalla runt i en svensk skog och i går i tropikerna. Det är inte underligt att jag känner mig lite konstig i kroppen och hjärnan hänger inte riktigt med, men så är det ju när jetlagen spökar. 

Tack alla ni som följt min blogg samt alla trevliga kommentarer. Nu blir det inget mer bloggande förrän framåt nästa resa i augusti/september 2009. Välkomna tillbaka då!

2009-04-03 Lilltåfraktur och hemresa

Jaha, då har vi tråkigt nog kommit fram till vår sista dag i byn för denna gång. Rulle, Linda och Daniel åkte ner till stranden för att spela boll och Daniel råkade, vid en närkamp med Rulle, fastna i hans sandal och bröt av vänster lilltå.

Vi konsulterade en sköterska På Nishaville samt en läkare på vårt område och det var bara att linda tån ihop med andra tån och mer än så kan man inte göra. Stackars Daniel! Vi ska försöka få platser på planet hem där han kan sträcka ut benet och få högläge. 

Eva, Lennart, Susanne och Ola kom och tog farväl. Susanne och Ola åker hem på måndag nästa vecka och Lennart och Eva den 17 april. Lyckost dem så får vara kvar flera dagar till. 

Lunchen intogs på Bengts, allt är nerpackat och iordninggjort och nu är det bara att gå runt och skrota tills taxin kommer kl. 17.00. Vy från Bengts restaurang

By, by kära Huay yang, vi kommer snart tillbaka!

2009-04-02 Havsbad och god middag hos en thailändsk familj

Idag blåser det riktigt ordentligt och det går stora vågor på havet. Vi åkte till Umporn beach och fick ligga under tak för att få skugga då det inte gick att ha parasoller på stranden pga blåsten. Vi kastade oss in i vågorna och Linda och grabbarna lånade två stora gummibadringar och gav sig ut i vågorna.

Ett försök med surfingbrädor..................men det blev badringar i stället

Dax för lunch och här är ingången till köketFör min del, wokade grönsaker med räkor, mums!Här kommer någon slags inspektör för att kolla restaurangenHan hälsade trevligt på ossHär skrivs vår Check Bin (nota) ut

Kl. 18.30 var vi bjudna till Uam och The, ett par som har en Resort och en möbelaffär som Uam sköter och The arbetar som polis i byn. Även svägerskan Som var inbjuden och hon har resebyrån i byn.

Uam hade lagat den goda maten och det fanns flera rätter att välja på och även vegetariska rätter för Lindas skull. Det var jättetrevligt och mycket gott. Efter maten fick vi färsk papaya och vattenmelon.Linda, Daniel, Som, Uam och TheJag, Linda och Daniel

Efter middagen fick vi titta på de fina rummen på Resorten som ligger en kort bit från motorvägen och används mest av genomresande från norr till syd. Ett enkelrum kostar 400 thb/natt och ett dubbelrum 500 thb/natt. Rummen har både air condition och toa och dusch och var mycket  fräscha.

Efter en stunds prat om Thailand jämförelsevis med Sverige kändes det rätt att bryta upp och tacka för oss. Vi åkte en sväng på byn sedan hem och åt glass och spelade kort samt avslutade med ett härligt kvällsdopp i poolen under stjärnklar himmel. Det kan inte bli så mycket bättre!