2011-01-30 Söndag och näst sista dagen i januari månad......

Jisses vad tog januari vägen? Swisch säger det bara men det är bra då går det fortare till den 12 mars när vi åker hem till Huay Yang igen. Längtan är stor!

Denna söndag gick jag ut allena i Hansta skogen då Maria förmodligen fått en släng av kräksjukan och låg hemma och vilade hemma i sin soffa. Den bröt ut i lördags kväll hemma hos oss. Stackars Maria! Rulle är också krasslig och håller på att hosta upp lungorna så han låg i soffan mest hela dagen han också.

Mitt i denna smitthärd befinner jag mig och jag hoppas på att inte ha blivit smittad av någondera eller så får jag kanske få en blandning av dessa farsoter, urk!


Min favoritvy hemma i Huay Yang.....

I morn är det arbetsvecka igen.....suck, helgerna kunde gott gå lite saktare....

2011-01-29 Härliga lördag

Linda kom med Asta på fm för att tillbringa dagen och kvällen med oss då Daniel skulle iväg över helgen på en killgrej. Vi fick sällskap av Maria och tog en skön runda i solgasset i Hansta skogen och Asta var alldeles till sig av alla nya spännande dofter i skog och mark.

Vid hemkomsten blev det fika med semla, nummer tre för säsongen, och detta avnjöts till filmen Hemma Bäst.

Hemma bäst
Tripp är 35 år gammal och bor fortfarande hemma, något som inte bekymrar honom det minsta. Han har ett eget rum, en mamma som tar hand om smutstvätten och fria måltider. Hans föräldrar är dock inte lika entusiastiska. I tio års tid har de hoppats på att Tripp ska hitta en tjej, flytta hemifrån och lära sig stå på egna ben. Nu har de gett upp hoppet och hyr i desperation drömtjejen Paula. Hon är intelligent, vacker och rolig och hennes uppdrag är att locka Tripp från hemmets trygga värld. Till en början går allt som på räls, men när Tripp inser att Paula är för bra för att vara sann, bestämmer han sig för att ta strid. En raffinerad kamp mellan de båda tar sin början...

Skådespelare: Sarah Jessica Parker, Matthew McConaughey, Terry Bradshaw, Kathy Bates
Regissör: Tom Dey

En trevlig film perfekt för en eftermiddagsfika.

Till middag lagade Linda en jättegod lasagne och jag fixade äppellekaka. Äppelkakan kommer att avnjutas till film nummer två för kvällen, Sherlock Holmes. 

Sherlock Holmes omslag

Se den legendariske mästerdetektiven i den coolaste tappningen genom tiderna, förvandlad till en fullfjädrad actionhjälte - våghalsig, rolig och med ett skarpsinne som inget undgår. Regissören Guy Ritchie lyckas skapa en fräck, fartfylld film full av förbryllande ledtrådar, halsbrytande scener och oväntade vändningar. Och som kronan på verket gör Robert Downey Jr. och Jude Law lysande prestationer i rollerna som Sherlock Holmes och Dr. Watson.

Skådespelare: Jude Law, James Fox, Eddie Marsan, Hans Matheson, Bronagh Gallagher, William Hope, Mark Strong, Kelly Reilly, Rachel McAdams, Robert Downey Jr. 
Regissör: Guy Ritchie

Trevlig helg!

2011-01-28 En tung arbetsvecka har nåt sitt slut

Då jag jobbar med personskador på försäkringsbolag har det varit jobbiga veckor på grund av alla halkskador. Anmälningarna bara rasar in. Det som förbryllar mig efter alla dessa år (35) i branchen är att det är många som har försäkringar som de inte vet hur de gäller. De bestämmer sig för en försäkring, betalar år ut och år in men sätter sig inte in hur försäkringens villkor gäller eller missar tom att göra skadeanmälningar i tid, dvs inom tre år så det hinner bli preskriberat för de kommer inte ens på att de bör göra en anmälan.

När skadan väl har skett och de kontaktar bolaget blir en del förvånade att de inte får ersättning för sådant som inte ingår i villkoren, för att de trodde att det ingick.

Vi mörkar inget eller har något "finstilt" utan allt står klart och tydligt i en lättläst broschyr om man bara orkar läsa den. En del blir glada då de får mer än de trodde andra blir besvikna då de får mindre än de trodde.

Så mina bloggläsare, har du en försäkring, vilken det än må vara, läs igenom villkoren innan du betalar för en försäkring, så när man väl bestämt sig får man det man har rätt till, vare sig mer eller mindre. Det är ju som att köpa vilken vara eller tjänst som helst.

Om du köper en bil tex. får du vad köper och kan inte räkna med att en bil med en liten motor ska gå lika snabbt som en bil med stor motor, utan här är de flesta medvetna om vad de köper och är noga med sitt val. Annat är det i försäkringsbranschen där man känner sig lurad av att någon försäljare "tvingat på dig" en försäkring och att du känt dig maktlös utan att själv bestämma. Det är inget trovärdigt argument utan bara ett sätt att försvara sin egen bristande förmåga att kolla upp vad som gäller innan man gör ett självständgt och aktivt val. Men självklart är de enklare att skylla på någon annan.

Tur nog är de flesta människor vettiga att ha att göra med i mitt jobb och en del förgyller tillvaron mer än andra precis som i livet för övrigt. Annars skulle det inte vara så kul på jobbet.....

Tjohej nu är det fredag kväll och två ljuvliga dagar att softa på!

Kvällens film blir Desperate Hours....

 Desperate hours omslag

Neal och Abby Warner lever det perfekta livet. De har ett bra äktenskap, en vacker dotter. framgång och ett fint hus, Ingenting kan rubba deras idyll. Trodde de. Ända tills den dagen då psykopatiska Ryan kommer in i deras liv och förändrar allt. Först tar han det dyraste de har - deras dotter Sophie. Med henne som pant...

Skådespelare: Pierce Brosnan, Gerard Butler, Maria Bello, Callum Keith Rennie
Regissör: Mike Barker
Genrer: Drama,Thriller