2011-09-30 Omplacering av palm(er) och städdag för Ned så då blev det Umporn...

Fixade och donade i trädgården hela förmiddagen. Fick hjälp av Chabapersonalen att flytta två palmer (som från början varit en som blivit två) som jag planterade vid förrådet för något år sedan, då vi byggde om på altanen.

Den lilla palmen var planterad i den stora blomlådan av betong framför altanen. Då vi tog bort blomlådan vid ombyggnaden ville jag inte slänga den lilla palmen på några decimeter så jag planterade den utanför förrådet. Den har nu vuxit till drygt 2 meter och dessutom blivit två så vi delade den och satte en framför altanen i hörnet framför trapputbyggnaden och den andra på utkanten av tomten. Hoppas de tar sig på sina nya platser.

Det lilla trädet i kruka har blivit liten och ömklig så den såg inte så rolig ut så den tog vi bort från krukan och planterade vid förrådet i stället. Hoppas den nu kommer att repa sig då den blivit kvitt sin kruka.


En palm som blivit två och vuxit drygt 1,6 meter på drygt ett år.


Här jobbar personalen för fullt. För att underlätta lite för dem brukar jag ge dem lite godis samt om de inte har med sig eget vatten i närheten brukar jag ge dem ett glas eller två och de brukar bli glada och tacksamma då de gillar framför allt godis. 
Här ska den ena placeras framför altanen...


...och så här blev det...


...och här ska den andra placeras...


...och så här blev det. Ännu bättre insynsskydd för tomten så det gör inget om vi blandar växtren lite.

Ned kom kl. 13.00 för att städa så då stack vi till Umpornstranden för att lämna henne ifred. Det var så skönt när det fläktade från havsbrisen och jag och Maria tog oss det första havsdoppet. Det kändes som ca 30 grader så det var jätteskönt. Läste en stund men sedan slumrade vi alla till en stundvilket brukar vara oundvikligt då vågornas brus är så sövande.


Vy från en solstol


Maria softar...-
En söt och snäll Umpornhund


Skönt att koppla av...

Kvällsmålet avnjöts på Mr Gä och där träffade vi på Bert från Jasmin som var och köpte mat för att ta hem så vi fick en liten pratstund. Bert var på besök i byn med sin fru Oj och åker hem på söndag till deras hem i Ojs hemby.

På Mr Gär träffade vi också Pia och Isak från Nishaville som kände igen mig på grund av min blogg. Kul att de följer min blogg och vi kom överens om att om de vill kan vi visa hur man tar sig på småvägar genom djungeln till Tap Sakae på förslagsvis söndag då det är marknad där. Det är ingen lätt väg att hitta och de har försökt själva men inte lyckats ännu.

Tack för en trevlig dag och kväll!
2011-09-30 Vacker och nyttig frukt och Maria njuter i bubbelpoolen

Det fina fruktfatet som jag fick av personalen innehåller så många nya frukter och en del har jag aldrig ens smakat. Nu ska jag hålla utkik efter dessa frukter på marknaden som bl.a. Guavan som innehåller massor av nyttigheter som kalium, kalcium, c-vitamin, järn, natrium, selen, zink, magnesium m.m.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Guava

http://www.thailandsfakta.se/thaifrukter.htm

Drakfrukten tycker jag ser häftig ut och den kan vara lite smaklös men den vi fick var jättegod.


Röd och fin...


Drakfrukt, läskande god

Vi har 2 stockar bananer på tillväxt och de är klara om en månad säger personalen och då är vi ju här till vår glädje och inte som en del gånger att de hinner bli klara först när vi åkt härifrån. Ett par gånger har jag haft med mig bananer hem till arbetskollegerna och det har uppskattats men nu är det slut med det. Nu får de komma hit i stället för självplock, ha, ha.


Våra bananer på tillväxt, stock 1... Riset vid sidan är ett gammalt fågelbo.


...och stock 2


Maria har hittat en skön läsplats


Just nu kl. 09.45 ligger temperaturen på närmare 33 grader, härligt varmt och skönt.

Läste att Stockholm får varmt (runt 20 grader) till helgen så det är bara att njuta så länge det varar...

  

2011-09-29 Strandpromenad med Maria

Solen lyste klart i morse och efter frukost kastar sig Maria ut till poolområdet för att få lite sol på sin lekamen. Så kommer lite moln och så blir det sol och riktigt varmt... Så där håller det på och det är inget konstigt egentligen då det fortfarande är regnperiod. Men det är alltid varmt om ca 28-35 grader även om det är mulet så vi fryser knappast.

Rulle har svettats ett par timmar på sin cykelträning och jag har bara softat. För att få lite mjukstart efter förkylningen som tar på krafterna cyklade jag och Maria ner till stranden och gick mot deltat förbi Villa Maris mm. Det var så skönt att gå där i vattenbrynet och det är nog ca 28-29 grader i vattnet.
En söt strandblomma


En krabba som inte såg ut att må riktigt bra. När vi rörde lite gick den gick det lite sävligt undan... 
Maria pausar i ett av strandpromenadshusen i det nyanlagda parkområdet som inte är riktigt klart än. 


---och så var även denna dag snart till ända och solen är på väg ner över Burmabergen.

Kvällsmaten kommer att avnjutas på Mr Klea och härefter kommer vi att kolla på filmnen Crank med Jason Statham, en av mina favoritskådisar.

Tack för ytterligare en skön dag i vårt paradis!