2018-04-23 Idag börjar vår lilla MC tripp söderut, Dag 1, mot och i Ranong, Dagsetapp 27mil

Idag bar det iväg söderut och vi åker båda två på Rulles Africa Twin och vi beräknar att vara borta en dryg vecka.
 
Jag älskar att köra MC själv men gillar även att vara spätta på Rulles sköna snabba hoj så min vackra Forza får vara hemma och vila istället. Det är verkligen kul att komma iväg igen på en liten MC tripp!
 
Snart är vi på väg igen...
 
Vi stannade för en bensträckare och fikapaus på Khao Pho Servicearena som ligger ca 9 mil söder om Huay Yang. 
 
Dags för bensträckare och kaffepaus på Khao Pho Servicearea ca 9 mil söderut från Huay Yang...
 
Nu ska det lite skönt med en bensträckare och en kopp kaffe...
 
På det här stället brukar vi stanna på väg söderut när vi kör via Phet Kasem Road (väg 4)...
 
En gammal blåsbälgskamera...
 
En kopp kaffe smakade gott och här har vi även koll på African...
 
När vi kände oss nöjda med pausen var det bara att hoppa upp på hojen och fortsätta mot Chumpon där vi tar av västerut mot Ranong (fortfarande väg 4)...
 
Även Africa behöver påfyllning av dryck men gillar 95 oktan bensin bäst...
 
Nu fortsätter vi mot Ranong och där har vi inte varit på 2 år så det ska bli skoj att komma dit igen...
 
 
 
 
 
Här kommer en fin kurvig bergsväg....
 
 
 
Vid kl 12.30 var vi framme i Ranong och vår vana trogen blev det Punnarai Resort där vi kan parkera under tak samt har gångavstånd till Raksa Warin Hot Springs samt en toppenbra restaurang där.
 
Framme vid Punnarai Resort där vi brukar övernatta när vi är här...
 
De hade bara två rum kvar så det var ju tur för oss. Vi fick det gröna rummet mot vägen med utsikt mot flodenoch att bo här kostar 500 baht men det finns ingen frukost att tillgå däremot fritt kaffe eller te.
 
Resorten ligger på gångavstånd från 7 Eleven och där brukar vi inhandla vår frukostmat och äta på resorten så det är därmed lätt fixat.
 
Grönt är skönt...
 
Nu var det dags för en sen lunch samt efter det bad i de varma källorna.  
 
En cool Rulle känner sig laddad för lunch och varmbad...
 
Här bor vi...
 
..och nu är vi på väg till till fots till vår restaurang samt Raksa Warin Hot Springs
 
Bra läge på vår resort för oss...
 
Regnskog och här regnar det ofta...
 
Framme vid "vår" restaurang där de har god och vällagad mat till modesta priser...
 
Mätta och belåtna var det nu dags för de varma källorna i form av preparerade bassänger med olika värmegrader på vattnet...
 
Att gå in på den här lilla anläggningen för att njuta av baden kostar 40 baht per person och då ingår handduk, dricksvatten samt att det finns givetvis dusch med flytande tvål och schampo då tvagning krävs innan man badar vilken inte är så konstigt. 
 
Rulle har tagit plats i den lilla poolen med vattentemperatur på 40-42 C . Bra för ev stela leder och muskler efter t ex MC körning...
 
Rulle ser ut att njuta av värmen från vattnet...
 
1 timmes bad räcker i detta mineralrika varma vatten och vi kände oss bra så urlakade efteråt och lommade hem till vårt rum för att softa lite. 
 
Inte så mycket drag i den här floden då regnperioden inte startat riktigt än...
 
Det blir kvällsmat på samma restaurang och i morgon far vi vidare till Khao Lak, en tripp på ca 20 mil bara😀.
 
Stort TACK min älskade Rulle för en härlig dag och till er mina bloggläsare önskar jag en finfin måndag! 

2018-04-22 Mysig Phiahträff på förmiddagen och härlig strandlångis på eftermiddagen och Svartvit träffar Bryan och Goldie.....

I förmiddags kom min fina goa vän Phiah och hälsade på för en lång mysig pratstund, som jag tackar allra hjärtligast för, och vi kommer inte ses igen förrän i höst och jag kommer att sakna henne under tiden.💗 
 
På eftermiddagen cyklade jag ner till stranden för att träffa mina vovvar då det var några dagar sedan sist.
 
Lilla Sikhaao hade fått ett litet bitsår på höger lår så jag pudrade såret med antiseptiskt talk för att det ska läka snabbare. Han fann sig väl i behandlingen då han fick en massa gotta före, under tiden samt efteråt 😍 Är man en duktig patient belönas det rikligt...
 
Wow, vilken bred och fin strand det var i eftermiddags och jag känner mig så tacksam och lyckligt lottad att få ha detta underbara så nära oss.
 
En njutningsfull vy varje gång...
 
 
 
 
 
Mönster av packad sand och bra massage för fötterna...
 
 
 
 
 
Det var många barnfamiljer på Wanakon Nationalpark idag...
 
Reven breder ut sig mer och mer ju längre havet drar sig tillbaka så här års...
 
Reven utanför Wanakon Nationalpark...
 
 
Vid klippgränsen var det bara att kliva ut på de barlagda reven i dag och runda klippan...
 
Norr om klippgränsen...
 
 
 
 
Jag vände hemåt igen och gick upp i nationalparken för att se om jag träffade på Svartvit där hon håller till. Där träffade jag på Bryan och Goldie som nosade ivrigt i backen och har väl fått upp vittring på Svartvit. De båda är mentalt sunda hanhundar och Svartvit är en tik så om de skulle träffa på varandra skulle det säkert gå bra.
 
Svartvit såg både dem och mig samtidigt där hon stod på altanen till ett nybyggt samlingshus. Hon började skälla gällt i falsett och både Bryan och Goldie gick dit med fasta orädda steg för att se vad det var för en liten piplisa.
 
Svartvit sprang fram till mig för att söka stöd och slickade på mina ben febrilt och tryckte sig tätt intill mig för att jag skulle hålla om och klappa henne. Grabbarna var lugna och tyckte säkert hon var lite väl ljudlig... Bryan brydde sig inte om henne särskilt mycket men den yngre Goldie vände baken emot henne för att visa att han var fredligt inställd och ville gärna ha kontakt.
 
 
Svartvit ställde sig mot min hand på två ben och ville gärna komma upp till mig som om hon ville att jag skulle lyfta upp henne. Det gick jag inte med på utan hon får lära sig att hantera detta nere på marken med mitt stöd om hon ville ha det.
 
Hon gick nära mig så jag höll på att snubbla på henne tll en början men sedan blev hon modigare och modigare i sin kontakt med dem. Bryan och Goldie är mentalt friska hundar och verkade mest förvånade över hennes bjäbbande sätt men förstod säkert att hon var ung och oerfaren vid kontakt med nya hundar så de gjorde ingen större affär av hennes sätt. 
 
Jag tyckte vi kunde gå ner till stranden för att komma ifrån hennes revir så de alla fick vara på neutral mark. Bryan hade tappat intresset för henne helt och lommade hem till sig men Goldie försökte få igång en lek och tillslut jagade de varandra och kom väl överens.
 
Goldie och Svartvit har blivit kompisar...
 
Så fina de är tillsammans...
 
De följde med mig på stranden mot min parkerade cykel men som vanligt stannade Svartvit 200 meter från "mina" hundars revir och sprang hem till sig.
 
Goldie är dock säker på sin sak och följde med hela vägen till min cykel och stannade bara till lite när Lillflickan, Berta, Fino, Lilleman kom rusande mot honom och skällde. De har träffats förut så de känner varandra så det gick hur bra som helst. Det är några av "mina" hundar som har flera revir där de hör hemma och Goldie, Fino samt Lilleman tillhör dem.
 
Det är fantastiskt med dessa mentalt sunda fina hundar som vet precis hur de ska bete sig när de väl lärt sig hur de ska hantera respektive revir och andra hundar. Där behöver vi människor aldrig lägga oss i då vi säkert skulle ställa till det för dem istället.
 
Stort TACK mina älskade vovvar för att ni är så fina trogna vänner till mig och det är ljuvligt att träffa er varje gång.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag! 

2018-04-21 Nedtagning av kokosnötter hos thaigrannen och värmen stiger...

Igår fick vi en mysig kväll med Lars och Nina på den lilla thairestaurangen mitt emot The Elefant vid Chang Corner. Den lilla spartanska restaurangen har bara öppet på kvällen och där kan man få mycket god och vällagad mat till modesta priser så den här restaurangen kan jag varmt rekommendera.
 
Vår thaigranne, bakom vårt hus, håller på och tar ner kokosnötter och det dundrar i backen när de slår ner. Nertagaren står under palmen med en mycket långkvastad kniv och jag är nog mer nervös än han när kokosnötterna faller omkring honom på bara en knapp meters omkrets.
 
Kokosnötter är tunga så en eller flera nötter i huvudet eller på kroppen skulle skada honom svårt men han vet säkert vad han gör får jag hoppas. 😱😬
 
Kokosnötsnedtagning... 

Vår närmaste thaigrannes tomt och här finns massor med kokospalmer...
 
En del av dagens skörd...
 
Idag är det mycket varmt och nu kl. 16.00 har vi en temperatur på 34 C i skuggan på altanen, tur att vi gillar värme och har väggfläktar att tillgå om vi vill få lite drag på luften. 😅 😀
 
34 grader klockan 16...
 
Återigen har vi fått en härlig dag här i vårt paradis Huay Yang och jag önskar dig min bloggläsare en mysig lördag!