2018-04-30 Stranden och havet för dagen i Huay Yang och "mina" vovvar...

Idag skulle det vara 90 % regnrisk men i morse och hela förmiddagen gassade solen från en nästan molnfri himmel. Perfekt väder för en maskintvätt så tvätten äntligen skulle hinna torka under dagen 😀.
 
När det regnar eller är hög luftfuktighet om 80-100 % är det nästan hopplöst att få kläder och annat att torka och efter 2 dagar börjar de lukta surt. Att tvätta under dessa förhållanden känns därmed meningslöst. Våra regnkläder etc efter MC körningen, då vi kom hem i lördags eftermiddag efter att ha kört 20 mil i hällande regn har nu äntligen torkat. 
 
Skönt att få tvätten gjord idag samt att den torkar under dagen. Efter att arbetet på vår altan med utbytet av nätpartier till glaspartier var klart cyklade jag ner till stranden för att se och uppleva vårt vackra hav samt träffa "mina" vovvar. 
 
Fino och Lillflickan mötte mig glatt vid husen innan stranden men ingen Berta eller valpen Sikhaao, Lord eller Skruttan. När jag kom ner till stranden och parkerade min cykel kom Berta och Sikhaao springande och nu har lillen blivit så pass modig att han vågar sig hit. De blev givetvis glada att se mig då de vet att jag alltid har med mig gotta till dem samt att de får lite kärlek på köpet.
 
Dagens strand- och havsbild...
 
Modiga Sikhaao som nu vågar sig ner till stranden..
 
"Hallå där, har du något gott till mig"...
 
 
 
 
Efter leken med mamma Lillflickan, som verkar låta Sikhaao göra som han vill med henne, och Berta får tillslut säga ifrån till dem båda...
 
Sikhaao sprang kavat till vattenbrynet och hittade en död fisk på 2-3 dm lång som just flutit iland och han bar den stolt i munnen och började äta av den med god aptit... 
 
Mums vad gott med färsk rå fisk och för dessa hundar gäller inte förbudet på FFF (Fisk-Fågel- Fläskben) för om de är hungriga äter de allt som går att äta oavsett ben eller inte...
 
 
Mamma Lilflickan får inte smaka men vill säkert inte heller utan låter sin valp äta sig mätt...
 
Halva fisken kvar att mumsa i sig...
 
Regnovädersmoln är på väg upp från söder...
 
 
 
 
Med tanke på att eventuellt råka in i regnovädret beslöt jag att cykla hem igen då klockan ändå var över 13 och det var snart dags för lunchfikat hemma...
 
Det blev därmed ett kort med mysigt strand- och havsbesök men det var roligt att träffa "mina" hundar och se att de mår bra för det är viktigt för mig att veta då de alla värmer mitt hundhjärta så mycket.💖
 
Stort TACK till  "mina" vovvar för en kort men mysig tillvaro med er där på stranden och jag önskar dig min bloggläsare en trevlig Valborgsmässoafton och du firar den förstås. 
 
I morgon är det den 1 maj och som vanligt undrar jag vart april tog vägen😊

2018-04-30 Lite modifiering på vår altan, utbyte av nätpartier till glaspartier...

I morse kom de från Add Air för att utföra vår beställning av rökfärgade glaspartier istället för nätpartierna på nedre delen, det vill säga under räcket på vår altan.
 
Orsaken till denna modifiering är att det i samband med gräsklippning, blåst kommer in gräsfibrer, damm etc som lägger sig som ett fint lager mellan nätet och pelarna under räcket. Även när det regnar kraftigt kan det komma in vattenstänk som studsar upp från marken när det kraftiga regnet slår i och det tränger in genom nätet.
 
Vi vill också skydda våra elkontakter samt de elkablar som ligger i nederkanten då det inte är så bra om det stänker in vatten på lösa kontakter etc. I vart fall blir det lättare att hålla både torrt och rent efter utbytet samt lite elsäkrare.
 
Vi har tidigare fått rökfärgade glaspartier monterat i nederkanten på gaveln mot vår motorcykelparkering så nu blir det hela vägen runt hela nedre delen av altanen och det kommer bli mycket bra.
 
Luftväxlingen på altanen påverkas inte nämnvärt så detta är ingen nackdel för oss utan tvärtom då vi kommer att ha ett fräschare golv samt inte minst ett torrare golv vid altanräcket i samband med kraftigt regn...
 
Arbetet är klart och istället för nätpartier sitter det rökfärgade glaspartier där...
 
Här kommer Add Air-teamet som ska byta ut nätpartierna till glaspartier...
 
Nu är det bara att sätta igång...
 
Bort med nätpartierna som byts ut till glaspartier istället men bara i den nedre delen...
 
Här sätter de Slikon runt ramen för att täppa igen eventuella springor mellan väggen och ramen...
 
Nu är jobbet klart och det blev riktigt snyggt...
 
Här kommer det bli stor skillnad då vi slipper sandstänket från marken som tidigare trängt in genom nätet och lagt sig på kanten bakom den stora hörnsoffan. Visserligen i små mängder men ändå och nu blir det mer lättstädat att putsa fönstren från utsidan istället för att pilla med damm och sand som lagd sig på kanten mellan pelarna och nätet.
 
Ingen större skillnad utseendemässigt förutom att det är rökfärgat glas i nederkanten istället för nät.
 
Bra jobbat grabbar från Add Air och jobbet är beställt härom veckan via Add, vår personalsamordnare/ordermottagare, som jobbar hos Chaba. Add har ingenting med Add Air att göra utan de har bara samma namn.😊
 
Härligt att få det här fixat så snabbt och effektivt!
 
 

2018-04-29 Skönt att vara hemma när regnet öser ner...

I morse vaknade vi av att regnet skvalade men det var inte så konstigt då väderprognosen spått att det skulle regna idag också.
 
Ibland har de rätt prognos och ibland inte beroende på vilken del man befinner sig i landet, provinsen samt även lokalt, så det kan därmed skilja sig om det kommer att regna eller vara sol alternativt bara mulet...
 
Det blir därmed som det blir... 
 
 
 
Stora regnpölar hos vår thaigranne...
 
 
Regnet behövs och för vår del spelar det ingen roll just idag då vi kan njuta av hemfriden som vanligt samt tänka tillbaka på de fina minnen vår lilla MC tripp söderöver gett oss.
 
Så enkelt egentligen, vi kan lägga upp en preliminär plan på resmål samt välja ut specifika mål på plats, packa hojen eller hojarna och bara dra iväg när vi vill och kan samt lusten att resa faller på.
 
Det är helt upp till oss och vår känsla samt vilken tid vi behöver på oss för själva resan det vill säga om det blir en längre eller kortare tur.
 
Det är verkligen frihet det, att få möjlighet att göra som vi vill, varje dag, och för oss är det viktigt att ta till vara det goda i livet så länge vi har det samt är friska i kroppen och knoppen.
 
Just för ögonblicket har det slutat att regna och himlen ser lite ljusare ut...😀
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön njutningfull söndag!