2011-05-30 Tandhygienisten på City Dental, min favorit.

På morgonen var det dags för årets tandrengöring hos tandhygienisten Maryam på City Dental. Hon ägnade 1 timma åt att undersöka, ta bort tandsten och putsa med koksalt/citron lösning så det fanns inte en fläck kvar utan tänderna gnistrande som nya när hon var klar. 

Det jag gillar också är attt hon inte har för vana att prata en massa och ställa frågor om ditten och datten som man ändå inte kan svara på med en massa prylar i munnen. Hon frågar bara då och då om allt känns ok och förklarar vad hon ska göra. I övrigt var hon tyst och arbetade lugnt och metodiskt.  Notan gick på ynkans 550 kr för denna timmas arbete.

Jag har under åren gått till flera tandhygienister men aldrig varit så nöjd som efter dessa besök på City Dental. Att det dessutom är billigare att få en behandling utförd gör ju det hela ännu bättre.

När jag var klar berättade jag för henne att detta förmodligen var sista besöket hos henne då vi ska flytta till Thailand. Det känns coolt att vi nu istället ska hitta en tandläkare/tandhygienist i PKK (Pratchuap Khiri Khan) som vi ska gå till varje år för att ha koll på tändena. 

Maryam är från Iran och har bott i Sverige i 7 år och kan inte tänka sig att flytta tillbaka till Iran där hennes föräldrar bor kvar. Det räcker med en semester där sa hon. Att leva och arbeta etc. där är mycket tuffare än i Sverige samt att gå med "huckle på huvudet" var inget för henne. Hon vill gärna besöka Thailand framöver och tyckte det lät jättehäftigt med vår kommande flytt dit och önskade oss en trevlig vistelse i Thailand.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RUBnEXYeSLI


2011-05-29 Mors Dag

Döttrarna gratulerade på Mors Dag först via telefon och Rulle köpte tårta på Complet i Kista.


Mors Dags tårta och Finska pinnar, mums! Nu kommer Christer att bli suktad igen och bli avundsjuk, ha, ha.

Maria och jag tog en rask sväng på Järvafältet, för att göra plats för tårtkalaset, hä, hä, och det var verkligen blandad väderlek. Först var det lite småkallt och jag var glad att jag hade både jacka och tröja, sedan kom några droppar regn och det blev ännu kallare. Vi styrde våra steg mot den blåare himlen och solen kom fram och det blev varmare och varmare och till slut riktigt varmt så det till och med blev lite svettigt och det vara bara att öpnna både jacka och tröja. Hela helgen har det varit blandat väder hit och di och det är skitjobbigt att klä sig vettigt.

Det är otroligt grönt och fint nu, den bästa tiden på året, när blommorna blommar och det är djupgrönt och fint överallt i naturen. 

 


Tipsrunda på gång där någon tänkt till för att inte skada trädet med häftstift eller nubb vid uppsättningen av anslaget.

Strax efter att vi kom hem från promenaden dök Linda upp och vi satt hela familjen på balkongen och fikade på Mors dags tårtan och våra snälla döttrar hade med sig presenter till mig dessutom. 2 örngott, trisslotter och choklad.


Fina örngott och massor av god mörk choklad.


Mmmm, mörk choklad det bästa som finns tycker jag.

Tyvärr blev det ingen miljon i vinst på Trisslotterna, "bara" 25 kronor som jag snabbt bytte ut mot en ny lott men sedan var det stopp. Undrar när det där "Plötsliga som ska hända" händer mig? Nåväl vi är lyckligt lottade ändå som har så fina goa friska döttrar och det är värt mycket mer än allt annat i världen.

Tack min kära familj för en trevlig Mors Dag!

2011-05-28 Vad händer på Lotus 1?

Fick mail frå Miss Add, som är boss för personalen på vårt område, med lite bilder på målningsarbetet av våra sopkärl som blivit blekta av solen och såg lite trista ut, målning av grinden till området samt rengöring av dagvattenbrunnarna.

Kul att hon skickar bilder så vi kan följa verksamheten här hemma, tycker jag. Heja Cha-ba personalen, ni är bäst!


Man kan se en skymt av taket i grönskan på vårt hus som ligger näst längst ner i området