2012-07-31 Sista dagen i juli månad....

Jisses, tiden rusar iväg och dagarna också. Vart tog juli vägen?
 
Jag skänker en tanke till er i Sverige som hittills haft en urusel sommar om man nu vill ha sol och värme och lagom med regn förstås. Här har det varit ömsom sol och ömsom mulet och några skurar regn samt temperaturen ligger mellan 29-34 grader. Det blåser också kraftiga vindar som kommer från Burmabergen och det kommer ibland så kraftiga kastvindar att det är ett under att buskar och palmer etc i trädgården står pall och att alla krukor håller sig på plats på altanräcket.
 
I mina köksland växer det så det knakar men det kommer givetvis att ta tid innan det finns något att skörda. 
 
Idag har jag beställt den fina buskväxten med de vackra vita blommorna av Sanya. Han säger att det är en typ av Leela Vadee växt men det är inte Lantom (tempelblomman). Den ska enligt mitt önskemål vara ca 2 meter hög, och då är den enligt Sanya ca 2-3 år gammal, samt att jag vill att den helst ska ha blommor förstås.
 
Vi får nu se om Sanya kan ordna detta...
 
 
 En typ av Leela Vadee
 
Ha det så bra och imorgon är det den 1 augusti...Tack snälla juli för en härlig månad!
 
 
 

2012-07-30 Svensk radio i Thailand

Jag har blivit inbjuden att prata i svensk radio i Thailand och det ska bli spännande och se hur det går. Att skriva är enklare än att prata, framför allt om det ska bli något meningsfullt sagt. Alltid finns det något nytt att lära i livet och det ska bli skoj att åtminstone testa om det här är något för mig. Thai-radion presenterar även min blogg och vill du lyssna på dagens inlägg får du kolla på programtablån till höger på deras hemsida. 
 
Mina inlägg har precis börjat läggas in så nu är det finslipning på gång med signatur samt bakgrundsmusik och det kommer säkert bli bra så småningom. Min kontakt Bernt Nilsson är mycket hjälpsam och tålmodig och är duktig på att peppa...
 
De efterlyser någon som vill rapportera från södra Thailand så känner du dig manad så ta kontakt. Vill du lyssna på radion samt ta del av Thailand-idags hemsida med magasin, nyheter etc. så klicka på länken nedan.
 
http://www.thailand-idag.se/Start.html
 
Foto från Bansaithong Beach Resort 
 
Med denna vackra bild på vår kära måne önskar jag er en god kväll. 
 
 
 
 

2012-07-29 Krabblunch med Lotta

Bosse spelar golf i Hua Hin idag och Lotta frågade därför om jag ville äta en hemlagad krabblunch med henne då Bosse är allergisk mot alla sorters skaldjur. De har nämligen fått färdigkokt krabbkött av en hemvändande granne och det är synd att den förfars.
 
Då jag gillar både krabba och Lotta ville jag självklart dela denna läckra måltid med henne. Det skulle bli en mysig liten tjejlunch så Rulle fick allt vara hemma och rå sig själv...(han gjorde pannkakor)
 
Lotta hade fixat en god sås på wasabi och yoghurt samt lök och blandat i det färdigkokta krabbköttet och detta  serverade hon med bakpotatis (10 minuter i micron). Det var riktigt gott och vi hade jättetrevligt.
 
En vacker blomma till Lotta som tack för en god och trevlig lunch!
 
Denna vackra blombuske har min närmaste granne Ola och Marie och den vill jag ockå plantera framför vår altan för att få ytterligare ögonfröjd. Jag får väl kolla med Sanya om han har den...
 
På vägen hem vid kl. 15.00 cyklade jag till marknaden och köpte ägg och grönsaker samt Yolidas naturella yoghurt utan några tillsatser som socker etc. på Si Shop. 455 gr kostar 69 baht så visst blir det dyrare än de små naturella Dutchie om 140 gr för 14 baht men de innehåller socker och är därmed onyttigare, På Villa Market i Hua  Hin kostar Yolidan 53 baht.
 
Tack för en underbar dag!