2010-08-30 Det man inte har i huvudet får man ha i benen

Kände mig lite smårisig i helgen och även lite småseg i morse så jag skippade den sedvanliga spinningen efter jobbet. Tyckte det var klokt att lyssna på kroppen.

Passade på att sticka ut på stan efter jobbet istället och köpa present till Linda som fyller 30 år den 27 september. Men då vi (jag och pappa  Rulle) vid tillfället för den stora dagen befinner oss i vårt andra hem i Thailand blir det ett förskottsfirande på lördag den 4 september istället.

Linda har önskat sig en Traktörpanna 24 cm samt en kastrull på 1,5 l av märket OBH Nordica Oden Steel så det var en enkel match. Köpte dem på John Wall i NK huset, slog in dem i fina paket och lade dem i en stor papperspåse.

Uträttade lite fler ärenden och då månaden snart är slut ville jag dessutom vara ute i god tid och ladda mitt accesskort på SL from 1 september i 30 dagar. Det var första gången jag gjorde det här vid en Accessmaskin.

Det var ju inte så klurigt att läsa instruktionerna men den förbaskade maskinen var lite trög i fattningen så när jag äntligen hade fått in september och klickat på 1:a september och betalat såg jag att det ändå blivit fel. Den korkade apparaten hade överlappat tidigare datum i kortet och började gälla from 31 augusti tom 28 september istället för from 1-30 september. Jag skulle ju missa 2 dagar, ju. (Inte jag personligen men den så får låna kortet med resten av dagarna när vi är i Thailand).

Knallade fram till mannen i spärren vid Kungsträdgården i Gallerian och han förklarade vänligt att detta borde inte ha skett men att han tyvärr inte kunde ändra på det utan bad mig gå till SL center vid T-centralen för att få hjälp.

Suck, då jag inte kommer att ha mer tid för att fixa det här längre fram var det bara att ordna det direkt. Traskade iväg med mina tunga kassar genom Gallerian och började bli lite svettig. De två stora paketen åkte hit och dit i papperskassen och den vassa kanten på ena paketet skar sönder den förbaskade påsen strax under handtaget så det vara bara att bära den i famnen och dra den andra plastkassen över underarmen. Kan amerikanarna bära i famnen så kan väl jag, de har ju inga handtag på kassarna har jag sett på film....

När jag äntligen var framme vid SL center vid Sergelstorg/Plattan hade de precis stängt! Det vara bara att gå vidare, via perrongen, till SL center vid gångtunneln till Centralstationen och jag kände mig som en riktig shoppande packåsna när jag trängdes med övriga resenärer.

Väl framme stod en hel skock människor och väntate på att bli servade. Tog en nummerlapp och det var 100 nummer före mig, Shit! Då de flesta verkade ha vissnat på att vänta gick det snabbt då ingen gjorde sig till känna på ca 30 nummer så snart var det min tur.

SL kvinnan sa att apparaten borde inte ha överlappat, de kände till problemet men än så länge fattade inte maskinen det. Hon ordnade upp det hela så gladeligen gick jag därfrån med en ny period from 1 september.

Kånkade vidare med mina tunga kassar ner i tunnlar och grottor till Blå linjen och tur nog så kom mitt tåg efter 1 minuts väntan. Jag var alldeles slut och darrig i mina stackars armar, jag skulle ju inte anstänga mig var det ju bestämt.

När jag äntligen var framme vid min station och klev ut i dagsljuset igen tänkte jag att nu fattas det bara att det börjar regna också då himlen sett lite grå och hotfull ut. Att få upp ett paraply hade varit omöjligt då jag inte är en bläckfisk utan endast utrustad med två armar som hade fullt sjå att bära kassarna. Lyckosamt nog var det bara mulet och kom inget regn. Ibland ska man ha tur också!

Linda skulle bara veta vad hennes stackars snälla generösa mor fått umbära för hennes skull, ha, ha!


Bilden lånad från internet

2010-08-29 Augusti vart tog du vägen och skog som försvinner

Snart har även augusti 2010 passerat förbi och det säger bara swisch så går månad efter månad.

Förmiddagen bjöd på sol men det var lite kyla i luften. Efter ett obligatoriskt datorarbete var det skönt att gå ut och sträcka på benen. Tog en sväng upp till vårt gamla skogsområde som vi kallade "lilla skogen" där vi gick lite kortare rundor med vovvarna för ca tre år sedan. Det fanns ett jättefint elljusspår där som vi under åren har sprungit x antal varv.


Juni & Cimbo 2006

Nu har de avverkat en hel del av skogen och byggt vägar för att du snabbare ska kunna ta dig till Kista industriområde samt även för avlastning av Hanstavägen. Vovvarna befinner sig i hundhimlen sedan tre år tillbaka så de slapp uppleva och se sin fina skog naggas i kanten. De har även byggt en lång tunnel genom berget under skogen parallellt med E4 från Kista industriområde som går över till Akalla industriområde men den leden har inte öppnats ännu.

När man har bott i ett bostadsområde i 31 år händer det givetvis mycket och det är bara att gilla läget då infrastrukturen gör så att utbyggnad av trafikleder och husbyggnation är nödvändig. Självklart har vi protesterat över bygget av MC Donalds och Statoil (det fanns ju redan flera mackar i närheten) samt hotell Ibis som byggts upp ca 500 meter nedanför vårt husområde där det fanns ett litet skogsparti som var en grön skyddande vägg mot Hanstavägen. Vi befarade att detta bygge skulle föra med sig ökat oljud samt nedskräpning, vilket det givetvis också gjort.

När vår bostadsrättsförening fick ta del av planerna för ca 15 år sedan och säga vad vi tyckte, föreslog vi ett lämpligare område som ändå var småsunkigt och där man inte skulle behöva avverka vår skogsdunge, men politikerna ville inte ändra planen utan genomförde den ändå, trots våra protester från samtliga bostadsrättsföreningar m.fl. Att skicka ut en remissförfrågan till oss för att samla in våra synpunkter visade sig därmed vara ett spel för galleriet.  

Enligt stadsplanen kommer det även att byggas hus i denna skog på berget mellan Hanstavägen och E4 vid Turebergsleden så det dröjer väl inte länge innan det mesta av skogen är borta. Hoppas man sparar något av den gamla skogen till de som ska bosätta sig där.

Om man valt att bosätta sig i en storstad är jag givetvis införstådd med det som händer i vår närmiljö men jag känner ändå sorg över den skog som går till spillo för dessa genomfartsleder och i bland onödiga byggnationer.

Nostalgin flödade och saknaden av våra älskade vovvar gjorde sig påmind när jag traskade på den lilla snutt som finns kvar av elljusspåret och den skog som än så länge är kvar. Suck!


Ljuset i tunneln?

Under eftermiddagen kom regnvädret så det blev fika med filmen Dark Blue med bl.a Kurt Russel som spelar sin roll otroligt bra.
 
DVD Film: Dark Blue
Originaltitel:
Dark Blue
Release:
DVD 2003-10-22 | Bio 2003-05-30
Regi:
Manus:
Skådespelare:
Den garvade snuten Eldon Perry håller på att lära upp den unge och oerfarne aspiranten Bobby Keough när ett fyrdubbelt dråp landar på deras bord. Perry leder Los Angeles-polisens elitenhet SIS, ett korrupt brödraskap för de invigda, med förbindelser direkt till polischefen. SIS går gärna långt över gränsen för att sätta dit en misstänkt, men alla gillar inte de hårdhänta metoderna och snart hotar vice polischef Arthur Holland att sätta stopp för Perrys egenmäktiga sätt att skipa rättvisa på Los Angeles gator.

Ha en trevlig söndagskväll!

2010-08-28 Årsmöte för Lotus 1 samt en glassfråga

I eftermiddags åkte jag och Rulle till Märsö och till Irene och Stig, strax norr om Strängnäs, för årsmöte med Lotus 1, vårt område i Huay Yang. Det var ett mycket trevligt möte i härlig miljö vid Mälaren och vi fattade bra beslut. Alla 14 hus var inte representerade av olika skäl men det var kul att träffa sina grannar i Sverige med "kläderna på". De flesta ser man ju på plats i byn med lätt klädsel eller badkläder så det blir lite kontrast i sensommarvädret även om solen lyste på oss på uteverandan men så fort solen gick i moln blev det inte mer än högst 15 grader. Allt prat om vårt fina område gör att jag läääääääääääängtar!!!! Den 22 september sticker vi, tjoho!

Apropå kyla tänker jag på glass där jag blir lika konfunderad varje gång. När jag öppnar en ny förpackning med glass är glassen alltid mjuk och lätt att skopa upp trots att den stått i frysen. Nästa gång, efter några dagar, när jag ska skopa upp glassen är den stenhård. Glassasken måste stå framme en liten stund innan det går att skopa upp glass överhuvudtaget, om man inte ska använda yxa förstås. Varför? Vad är det för skillnad mot första gången rent vetenskapligt, är det till en början ett vacuum i asken innan man tar av locket och att luften som tränger in gör så att is bildas i glassen eller? Tacksam för svar om någon vet.


EISSTERN glass, den bästa glassen som finns! Hittar den bara på Lidl. Den fick bästa test i Råd&Rön vid någon glasstest om jag inte mins fel.....

Till kvällens film blir det dock inte glass utan Frödinge ostkaka med jordgubbsylt, mums!

DVD Film: Falskt alibi
Originaltitel:
Beyond a Reasonable Doubt
Release:
DVD 2009-11-18 | Blu-ray 2009-11-18
Regi:
Manus:
Skådespelare:
Åklagaren Mark Hunter ligger bakom rekordmånga fällande domar och går med stormsteg mot guvernörsposten. Den unge grävande journalisten C.J. Nicholas är dock övertygad om att Hunter planterat bevis i flera av fallen. Med tidernas scoop inom räckhåll planerar C.J. att få sig själv anklagad för mord, avslöja korruptionen och i sista stund bevisa sin oskuld. Men Hunter kommer honom på spåren och är beredd att göra vad som helst för att tysta C.J. för gott...

Ha en trevlig lördagskväll!