2013-11-27 Sista dagen för Maria i Huay Yang för denna gång

Idag är det sista dagen för Maria i Huay Yang, sorgligt nog, men det blev en fin dag för oss alla. Maria cyklade med pappa Rulle & co och jag gick på långis med Kia, Marie-Louise och Lotta samt Berit. 
 
Väderprognosen har varnat för 60 % regn idag men inget regn har fallit över HY idag, skönt nog. då marken behöver ta igen sig. Vår Securtity Oj säger att det kommer att regna i HY imorgon. 
 
Det gör inte oss något då vi åker till Bangkok i morgon kl. 09.00 i minibuss via Chon, Huay Yang Travel Service tillsammans med Conny och hans vänner Lasse och Karin. Vi kommer alla att bo på Asia hotel.
 
Rulle och jag följer alltså med Maria till Bangkok och hon tillbringar 1 ½ dag där och Rulle och jag 2 dagar. Det ska bli skoj att besöka Bangkok igen och denna gång tillsammans med Maria. 
 
Det är oroligt i Bangkok just nu med demonstrationer men vi kommer att hålla oss långt bort från dessa för säkerhets skull. I övrigt är det ingen fara att vara i Bangkok enligt den info vi fått och tagit reda på. 
 
Maria flyger till Sverige natten till lördag och vi följer med henne till flygplatsen och åker hem till HY dagen efter. Vi är hemma igen på lördag eftermiddag. 
 
På eftermiddagen knallade vi på Huay Yang Beach och det var ljuvligt skönt. 
 
Här kommer lite strandbilder:
 
 
 
 
Maria tar sitt första och sista dopp i havet för denna gång.
 
Havsbad för Marias del har inte blivit av tidigare då det blåst för mycket och gått stora vågor samt att vi har haft annat skoj för oss... 
 
Vi åt kvällsmat på Surin tillsammans med Botta, efter en drink hos dem, och det blev ett trevligt avfirande av Maria, hennes sista kväll i HY för den här gången.
 
Jag önskar dig en mysig onsdag och vi hörs igen tidigast på lördag via bloggen. Må så gott tills dess! 

2013-11-26 Det blir ingen Isabella utan en Adam istället!

Linda är nu i gravid i vecka 33 och har idag varit på mammakoll och allt är bara bra med henne och barnet. Det blev dock en överraskning för oss alla då en annan barnmorska i ett tidigt skede av graviditeten, uppenbarligen sett fel i samband med ultraljudet, och sagt att det blir en flicka. Idag fick Linda reda på att det blir en pojke då barnmorskan visade Linda på ultraljudet att barnet hade snopp. 
 
Både Linda och Daniel blev glada då de egentligen helst ville ha en pojke eftersom både Linda och Daniel bara har systrar och det kändes därmed bra att förse familjerna med en pojke för omväxlings skull, Det tycker vi också och Linda och Daniel har bestämt att han ska heta Adam och det är fint namn.   
 
De två par rosa babykläder jag hittills hunnit köpa, spelar ingen roll enligt Linda, utan de kommer att passa Adam fint även om vi egentligen tycker att rosa är en typisk tjejfärg,,,  
 
Idag har jag köpt ett sött gult babyset med ett lejon på för åldern 6-9 månader och det kommer att passa Adam perfekt, fast när jag köpte det visste jag inte att det skulle bli en pojke.  
 
Sött eller hur?!
 
Oj vad kul det ska bli att bli mormor i januari 2014!

2013-11-26 Poolliv är skönt!

Efter PKK turen blev det en stunds poolliv och pga allt regnande är det "bara" 30 grader. Det är svalt och lite skönt efter en varm solig varm men här har vi blivit lite bortskämda och jag föredrar minst 32 grader...
 
Mina tankar är långt från jul med vinterklimat, trots inköpta tomteluvor (se tidigare inslag) så något julpynt i övrigt lär det inte bli i år heller, åtminstone inte i vårt hem. I Sverige kändes det mer som en mysig faktor i vintermörkret men inte här i tropikerna...
 
Härligt poolliv tycker Maria som inte längtar hem till Sverige och kylan...
 
Maria och grannarna Ellen och Jonna gillar också poolliv...
 
Kvällsmålet avnjöts på Maew tillsammans med Susanne & Anders och Botta samt Tina & Jerry. Tack för en trevlig kväll!