2008-04-16 Hemresedagen och 2008-04-17 Hemkomsten

Sista dagen för denna gång i huset "flöt bara i väg" (riktigt varmt och svettigt idag) och bestod bara i att plocka in grejor från altanen, Rulle fixade mc:n och cyklarna, tvättade och smörjde dem, packade etc. Vid 14 tiden cyklade vi ner till Bengts och åt lunch och det kändes lite småtrist att det var sista lunchen på flera månader där. Personalen vinkade adjö och det var ett himla stojande och skrattande och det värmer så i hjärtat! 

Kl. 16.00 kom den förbeställda taxin, punktligt i vanlig ordning. Pga av songkran var det bäst att åka i god tid vid eventuell trafikstockning. Vi ska åka ca 34 mil och det brukar ta 4-5 timmar normalt inklusive rast. Planet lyfter inte förrän i natt kl. 01.10 så vi kom iväg med god marginal då man bör checka in minst 2 timmar innan planet lyfter.  Vår chaufför körde snabbt men oerhört skickligt och på vägen blev vi stoppade och invinkade av polisen för en rutinkontroll. Vår chaufför fick visa körkort, kliva ur bilen och sitta och "prata" en bra stund.
 
Vi satt där och funderade hur det skulle gå och fantasierna började skena iväg om vilket scenario som skulle utspela sig. En av poliserna hade tydligen rast för han låg i en hängmatta och vilade sig och runt omkring var det "full" aktivitet, dvs kollegorna arbetade. Det såg rätt kul ut men skulle vi se en polis ligga i en hängmatta vid sidan av arbetande kollegor i Sverige skulle det väl bli ramaskri! Nåväl vår chaufför blev tydligen "godkänd" så vi kom iväg och satte full fart igen.
 
Ungefär halvvägs till Bangkok körde han in på ett tank-rastställe för ett kort rast för egna aktiviteter om ca 20 minuter. Vi var framme vid Suvarnabhumi Airport redan vid 20.45! De har byggt en ny led till bla flygplatsen som går en bra bit utanför Bangkok city och trafiken flöt på ovanligt bra. 

image231

image232

Ett enormt stort konstverk i avresehallen.

Incheckningen och passkontrollen gick mycket snabbt och smidigt så nu hade vi flera timmar på oss och släntra hit och dit i den enorma utresehallen. Det var skönt att röra på benen efter den långa bilfärden samt att vi skulle sitta i planet i ca 11 timmar.

I gryningen blev vi (inte vi personligen utan alla passagerare) väckta av piloten som bad om läkarassistans då en passagerare blivit akut sjuk. En äldre man hade tydligen fått hjärtinfarkt men de klarade av det akuta skedet och när vi kom till Arlanda väntade ambulansen där. Tråkigt att behöva avsluta sin resa på det sättet! Hoppas det gick bra för honom.

image233

Högt upp i skyn!

image234

Vi närmar oss Arlanda vid 07 tiden.

image235

Nu har vi landat på Arlanda!

Vi hade förbeställt taxi från Taxi  020 och vår chaufför stod och väntade på oss utanför bagaeutlämningen och tullen och vi gled sedan iväg in i den svenka morgonrusningen. Stor kontrast med högertrafik, granar och tallar vid sidan av vägen istället för palmer och tropiska växter samt 3 plusgrader istället för 33!
 
En del av våra medpassagerare hade linne, shorts och flippflopp på fötterna och jag frös bara jag såg dem. Brr, hoppas det blir en varm och skön vår samt sommar i Sverige snart!
 
Hej Sverige nu är vi hemma igen!

2008-04-15 Näst sista dagen i byn

Skulle gymma efter frukost men gymmet var stängt så vi gjorde lite ärenden inför hemresan, laddade min thaimobil tom den 15 april 2009 för 1 500 bath och då ingår samtal om 2 bath per minut. Om jag inte skulle ladda upp telefonen tills vi kommer ner nästa gång, i slutet på augusti 2008, skulle jag tappa mitt telefonnummer. Det har nu kommit ett "nytt" erbjudande att ladda om telefonen längre perioder mer fördelaktigt. Tidigare kostade det 300 baht per månad som man var tvungen att "lägga in" tills telefonen skulle användas till nästa gång och då det var alltså inte särskilt fördelaktigt då jag i så fall skulle få betala 1500 baht för att täcka upp perioden till den 25 augusti.

Vid hemfärden med cykel var vattenkastarna obevekliga när det gällde Rulle så han fick sig en ordentlig dusch av pudervatten. Jag klarade mig genom att de fick hälla vatten på min fot, sedan vinkade de iväg mig då jag inte var så rolig då de inte fick "dränka mig" med vatten, men jag var nöjd med uppgörelsen.

image230

Puder/vattenkastad Rulle och cykel!

I övrigt var jag och tecknade ett extraavtal med Cha-ba Service för rengöring av AC, avlopp (som slammar igen dvs."skräpet stelnar") ca 3 månader efter att vi varit här), betalning av leasingavgift, försäkring och lite annan service så nu sköter Cha-ba i princip allting och vi blir bara latare och latare. Närå, det är praktiskt att någon sköter viktiga transaktioner när vi inte är på plats i "rätt tid" dsv. förfallodatum och har koll på avlopp, AC mm. Det går inte att sköta från Sverige rent praktiskt. Tack Cha-ba service för att ni finns!

Vi slutade dagen med en trevlig middag på Bengts tillsammans med Marita och Peter.

Natti,natti,sista natten i thailandsängarna, snyft!

2008-04-14 Påfyllning av förrådet och vattenkastning

Rulle stack och tränade och jag cyklade till våra vänners hus på ett annat område och tog lite bilder på deras trädgård då de är i Sverige och vill veta hur deras växter tar sig och om de mår bra. Bilderna är nu skickade via e-post och när de öppnar sin dator så finns bilderna där. Mycket praktiskt och effektivt! Hur har vi klarat oss tidigare utan alla dessa praktiska finesser, kan man ju undra, ha, ha.
 
Efter mitt "vänprojekt" var jag och handlade för att bl.a. fylla på vattenförrådet tills vi kommer hit nästa gång i augusti. Ned fyller alltid vår vattenbehållare i kylskåpet den dagen hon vet att vi kommer så när vi kommer till huset kan vi alltid dricka iskallt gott vatten. Härligt!

På vägen hem från affären stod det flera gäng av ungar som kastade vatten på förbipasserande men de accepterade att jag inte ville bli blöt om kläderna så de fick skvätta på mina armar samt dra puderstreck. De lät sig villigt fotograferas.

image226

image227

Här råkar en förbipasserande bil ut för vattenkastarna! Tur att vindrutan var uppvevad!

image228

Här står nästa gäng och väntar på sitt "offer"..........Kul har de i alla fall!

Nu har nedräkningen börjat för hemresan, suck! Det var snart 4 veckor sedan som vi kom hit och det är synd att tiden går så himla fort när man har det skönt och trevligt!