2014-06-30 Adam hela dagen lång...

Idag var det dags för ett besök på BVC med vägning och mätning samt vaccination. Adam ligger där han ska på normalkurvan och är nu 66 cm lång och väger 7,2 kg och han är hur fin som helst. Det blev lite ledsamt när han fick två sprutor, en i vardera låret, men det gick över snabbt.
 
 
Ett trevligt BVC med mysig färggrann inredning och roligt lekrum.
 
Linda gick och tränade på SATS och Adam och jag tog en långis om 1,5 timme utefter vattnet vid Huvudsta Strand och det var skönt. Adam sov hela tiden och vaknade först när vi kom hem igen. Mina fötter är inte vana vid att gå i heltäckande skor, så det ömmar lite grann i båda pektårna trots att skorna är rymliga, mjuka och sköna. Mina fötter har blivit bortskämda i Thailand där de trivs bäst i värmen med lätta öppna skor som sandaler eller badtofflor. Idag var det i min smak lite väl kyligt (16-18 grader) att promenera i sandaler...
 
Utsikt mot Brommalandet
 
Hornsbergs Strand
 
Och här kommer en kavalkad av bilder på söta goa Adam...
 
 
 
Mycket pysslande och plockande med grejor...
 
...och allt ska det smakas på...
 
Oj vilka stora ögon!
 
Livet är kul!
 
 
Idag har Rulle tvättat min Forza, för jag "hann" inte själv innan resan till Sverige, så nu är den fin och ren tills jag kommer hem igen. Tack min snälla kära Rulle!
 
I morgon ska jag ge mig ut på stan då jag har en hel del ärenden att utföra innan hemresan till Thailand. Det dröjer ju dock tills dess (31 juli) men det är skönt att få det gjort...
 
Det är så härligt att vara här och dela min familjs vardag och Adam, Linda och Daniel samt Maria ser till med råge att jag har det bra här och det är jag mycket tacksam och glad över. 
 
Jag önskar dig en trevlig måndag!

2014-06-29 En mysig eftermiddag med vännen Susanne och dotter Maria

På eftermiddagen åkte Maria och jag för att hälsa på vännen Susanne i Örsundsbro. Det var Susanne som lockade mig till Huay Yang i april 2005. Susanne och hennes pappa Ola och jag bodde i Susannes och Anders hus på Orchid 4 och det var en härlig och rolig semestervistelse där.
 
Jag hade aldrig varit i Thailand innan dess och var inte särskilt intresserad heller för den delen. "Alla" åkte till Thailand och Rulle och jag var mer förtjusta att tillbringa våra semestrar i Europa och då framför allt i Grekland eller Alperna. 
 
Vid besöket i Thailand och Huay Yang om 3 veckor blev jag så förälskad i Huay Yang att jag övertalade Rulle så pass att vi beslöt att köpa vårt hus på Lotus 1 som vi flyttade in i oktober 2006. Detta beslut var bland de bästa beslut vi fattat så stort tack till Susanne som lockade dit mig. 
 
Här på Blåsenhus och Kennel Mischaland, där Susanne och Anders föder upp schäferhundar, tog vi hem vår första shäfertik Xenia på foder 1991, och sedan blev det Onnie, Mega, Brisco, Cimbo och Juni och Cimbo och Juni for till hundhimlen 2007. Det blev många fina hundår för oss alla i familjen.
 
Idag blev det ett trevligt besök och Susanne bjöd på smarriga mackor och kaffe och några timmars babbel.
 
Vädret är lite småkyligt samt mulet och det är ovanligt kallt för att vara den 29 juni. Ingen sommarvärme precis men enligt prognosen ska det bli bättre väder och varmare i juli och jag får hoppas på det.
 
Stort tack till Susanne och Maria för en mysig eftermiddag! 

2014-06-28 Trevligt besök hos min pappa på Långbrogården

Maria hämtade mig med sin bil vid kl. 11 tiden och vi åkte till Långbrogården för att besöka min pappa och hennes morfar. Maria har varit hos honom några gånger under året men för min del var det 1 år sedan som vi sågs.  
 
Det var strax dags för lunch så han satt med de andra i köket/matrummet och väntade på att maten skulle serveras. Pappa kände igen mig direkt och blev mycket glad och gav mig en stor kram. När jag frågade hur han mådde sa han att eftersom jag nu var där mådde han mycket bra. Det gjorde mig mycket glad.
 
Min upplevelse är dock att han är mycket mer förvirrad och pratar osammanhängande "i gåtor" än för ett år sedan men det är ju inte så konstigt då det är så att vara senildement. Det blir ju bara sämre med tiden.
 
Det som är glädjande är att han är gladlynt och jag gör ingen affär av att jag inte förstår vad han menar utan håller bara med och är positiv. Det finns ingen anledning att agera på annat sätt utan det viktigaste är han få honom att må bra och låtsas som jag förstår även om jag inte gör det. Maria gör likadant.
 
Maria och jag skrattade mycket då det kunde bli riktigt tokigt och det tyckte pappa bara var roligt och trevligt att vi var så glada.
 
Pappa ramlade illa i januari och ådrog sig en höftfraktur som de opererat men han har rehabiliterad sig ovanligt snabbt trots sin ålder om dryga 90 år. Han går med rullator inne då han är lite ostadig och när han ska ut på promenad får han sitta i rullstol. 
 
Maria och morfar
 
 
Morfar och jag 
 
Personalen har tagit ut kopior på bilder från min blogg i svartvitt och satt upp på väggen i hans rum. Vilket fint initiativ av dem tycker jag. De brukar visa pappa min blogg emellanåt och det tycker pappa om.
 
Utvalda bilder från min blogg som personalen satt upp på väggen i pappas rum 
 
...och även lilla Adam har fått pryda gammelmorfars vägg
 
Stort tack till den duktiga och trevliga personalen på Långbrogården för att de tar hand om min pappa så bra!