2010-04-29 Stökigt i vårt kära Thailand och +6 till +17 C

Nu drar det ihop sig och blir stökigt värre på många håll i landet framför allt några mil norr om Bangkok. Undrar hur detta kommer att sluta. Jag följer Malées blogg www.gingmalee@blogspot.com varje dag för hon lämnar mer detaljerad info är dagstidningarna och det är mycket intressant att läsa. Är du intresserad kan jag verkligen rekommendera hennes blogg.

Våren är lite seg tycker jag. I morse var det 6+ och blåste kallt så det blev, varma skor, tröja, skinnjacka, halsduk och handskar på. När jag gick hem från jobbet vid 16.30 var det soligt och jätteskönt och varmt i luften om 17+ och jag kände mig helt fel klädd. Men så är det ju varje vår, kläderna åker på och av under dagen. Jag menar förstås de varma ytterkläderna och inget annat om du trodde det, ha,ha.

Natti, natti, imorgon är det faktiskt fredag!!!!!!!!!!!


Den här bilden tycker jag är jättefin, om jag får säga det själv. Vy strax nordost om PKK på väg till militärområdet vid Ao Manao. 

2010-04-28 En bra dag med bl.a. ett härligt Bodycombatpass

Vännen Ingela är tillbaka på jobbet efter sin fotoperation så nu är ordningen återställd. Vi har inte setts på 7 veckor så det var verkligen på tiden och kul att hon är "på benen" igen. From nästa torsdag blir det hårdträning igen och då blir det ett kärt möte med monstermaskinen, åtminstone för min del. Ingela lär väl få ta det lilla lugna med häftigare benträning ett tag.

Efter en tuff arbetsdag var det så skönt att köra ett 55 minuter långt Bodycombatpass då det är träning för precis hela kroppen, även för hjärnan, då det är en kordineringar att hålla reda på i takt till häftig musik. Rullle och jag körde hårt och vår instruktör Freddie är alltid glad, trevlig och positiv så det är jätteroligt att gå dit.  

Måste också berätta att på T-banan hem från jobbet kommer det på en kavat kille i 10 årsåldern, jag står upp och han tittar på mig direkt samtidigt som han räcker fram sin hand mot mig och säger:

- Ser det här ut som ett riktigt sår?
Jag kollade på handen och såg en röd lite fördjupad punkt i handen med lite röda stänk omkring. 
- Javisst det ser ut som ett riktigt sår.
- Vad bra för jag har ritat det själv. 
- Jaha, vilket fint sår!
- Förresten vill du köpa en majblomma?
- Nej tack, jag har bara kort så det går inte.
- Det säger alla.
Han suckade lätt och lommade iväg genom vagnen.

Vilken kul unge, han hade det där med såret säkert som ett trick för att man sedan skulle köpa en majblomma.

Det blev en bra dag i dag och snart är det fredag.....


Något att längta till.......
 

2010-04-26 Ny fräsch vecka..........

Idag skulle en jobbarkompis börjat jobba efter sin månadslånga semester i Thailand men han och sällskap sitter fast i Bangkok och det lär enligt uppgift dröja en vecka innan de får möjlighet att flyga hem. De har ju inget eget hus att tillbringa tiden i och i Bangkok är det inte heller så lustfyllt nu på grund av demonstrationerna. För deras skull hoppas jag de befinner sig på något trevligt ställe under tiden som de väntar.  

Hade vi planerat att åka hem senare än vi gjorde, då vi kom hem i sista stund innan askmolnet förhindrade vidare flygresor i Norden och norra Europa, hade vi självklart stannat i huset och väntat där tills vi fick klartecken. Det hade inte gått någon nöd på oss, snarare tvärtom, men våra arbetsgivare skulle nog inte ha blivit så glada, men kan man inte flyga hem så kan man inte. 

Nu planerar militären att sätta in åtgärder för att driva bort de röda från Bangkok och jag hopas det inte slutar med ett blodbad då tillräckligt många liv har spillts på grund av demonstrationerna oavsett vem som tycker sig ha rätt eller har fel.

Men som det ser ut nu känner jag ingen oro eller skräck att återvända till vårt kära Thailand men hoppas på att de kommer fram till en lösning som de flesta kan acceptera när det gäller vem eller vilka som ska styra landet. Det behövs stabilitet, om det nu går att uppnå, då det är så mycket gammalt groll och maktspel som de inte verkar få någon ordning på. Suck! Mitt hjärta blöder, vi har ju vårt andra hem där och jag gillar verkligen det thailändska folket och dess fantastiska natur och underbara stränder.  

Nu är även måndagen snart slut och snart är det fredag igen.....


Vy från Da´s (fd Bengts) restaurang, skulle vara mysigt att vara där nu.....