2015-03-31 Nyskördade gula mangos från vår egen trädgård

Oj vad det har växt och frodats i vår trädgård under tiden som vi varit på vår 3 veckors långresa. Det har regnat en del här, enligt vår områdespersonal, så det kan ju vara en del av förklaringen. Regnvatten är det bästa vattnet för växterna och vi har en stor regntunna som jag samlar regnvattnet i för att använda till just vattning av våra växter.
 
Under vår långresa regnade det ingenting, möjligtvis 5-6 droppar vid något tillfälle når vi råkade hamna under ett litet lokalt regnmoln, men det kör man ju snabbt ifrån. Regnoväder och MC körning är ingen trevlig kombination då allt blir smutsigt och blött och sikten blir mycket sämre. Vi hade därmed tur med vädret under resan :-D 
 
När vi planerar våra långresor styrs det mycket av just vädret. I Thailand är det olika väderförhållanden från norr till söder beroende på bl.a monsunerna. Vi förlägger därför våra nordliga resor i Thailand till oktober då vädret där är stabilt, dvs utan en massa regn, och i mars är det stabilare väder söderöver. Klart att det finns undantag, men det är i vart fall en fingervisning och för det mesta har det stämt bra för oss.
 
Vårt mangoträd bär en massa frukt som är under mognadsprocess och de är skyddade av plastpåsar för att försöka rädda dem från att fåglarna eller en del insekter ger sig på dem. Det fungerar bra.
 
I dag tog jag in 2 av våra mangos som nu är mogna för att ätas. Det är lika roligt varje gång att äta frukt som vi själva odlat och gul mango som smälter i munnen är det bland det godaste som finns.
 
Två av våra egenodlade gula mangos som nu har mognat så de är klara att ätas, mums!
 
Idag har jag pysslat i vår trädgård nästan hela dagen och det är så härligt att vara hemma igen och fixa och dona med våra växter. Områdespersonalen har klippt gräset idag så nu är det hur fint som helst.
 
Jag önskar dig en mysig tisdag den sista dagen i mars. I morgon är det den 1 april, oj vad tiden går fort! 

2014-03-29--30 Vårt lilla husdjur ödlan Långsvans och nu börjar vardagen igen så smått....

Vi har en liten ödla som bor lite här och där på vår altan i någon krukväxt eller i vår trädgård och ibland ger han sig tillkänna. Idag satt han (eller hon) på armstödet på en av våra rottingfåtöljer och tittade lite surt på oss därifrån.
 
Han har väl haft det lugnt och skönt här i fred när vi varit borta på långresan i tre veckor... 
 
Lilla ödlan Långsvans
 
Efter hemkomsten den 28 mars har det blivit mycket vid datorn för min del för att dokumentera hela vår långresa på bloggen med alla de bilder som jag vill visa er, drygt 400 samt videosnuttar, för att ni bloggläsare ska få möjlighet att kunna ta del av vår resa om ni vill.
 
Jag hoppas att jag haft förmågan att få er att känna hur trevligt det är att resa med MC i Thailand och i Malaysia och att verkligen kunna se sig om i dessa länder även utanför alla typiska turistställen.
 
Självklart kan man känna sig trött och lite ut humör i bland, det vore ju konstigt annars, då vi är vanliga människor, men glädjen att ha möjlighet att resa och då framför allt att jag kan köra med min egen MC det är det bland det roligaste jag vet.
 
Nu tar vardagen vid här hemma i vårt kära Huay Yang, allt det praktiska efter resan är klart, tvätt av kläder och hojar etc så nu kan jag börja engagera mig i vår vackra trädgård, gå på härliga långisar med mina fina vänner etc. etc. och bara njuta av tillvaron.
 
 

2015-03-28 dag 20 Hemresa till Ban Huay Yang, Dagsetapp 54 mil

Man ska inte nöta på vänskapen som gäst för länge och Rulle och jag kände att nu skulle det bli skönt att avsluta långresan för denna gång och komma hem till Huay Yang.
 
Tack snälla goa Christer och Staffan för en mysig vistelse hos er på alla sätt och vis under dessa 2 dagar!
 
Vi startade från Ban Thao vid kl. 08.20 och hade som mål att köra hela vägen hem idag. Rulle valde vägen mot Phangna och sedan direkt på Suratthani som var kortast och snabbast då vi mest körde på motorvägen.
 
Vi var i Huay Yang vid kl 16 och körde direkt till marknaden för att bunkra upp med grönsaker och därefter PoP Shop.
 
Det var en härlig körning men hårda vindar stundtals att streta mot och snitthastigheten låg på ca 100 km/tim och då är det lätt att avverka mil efter mil. Vi stannade givetvis då och då för att få lite mat i magen samt sträcka på benen etc.
 
Det var skönt att komma hem igen och packa upp alla grejor och bara njuta av vårt fina hem. Borta bra men hemma är ändå alltid bäst! 
 
Vi har haft en fantastiskt trevlig resa och kört totalt 415 mil denna gång. Rulles reseplan har hållit förutom lite småjusteringar under resans gång och han är verkligen duktig på att reseplanera. Det tar mycket tid och energi att planera resor på MC av dessa slag, mer än man kan tro, för att det ska fungera så bra det bara går och att det dessutom ska vara roligt och trevligt.
 
Stort Tack min älskade Rulle för en synnerligen trevlig resa med en massa spännande upplevelser etc som kommer att lägga sig i den goda minnesbanken! 
 
Home Sweet Home!