2017-07-31 Nytillskott i vår trädgård...

Den här coola växten har jag sett lite här och där i Thailand i samband med våra långresor på MC och jag tycker den är så läcker.
 
Till min glädje såg jag att Flowershop på Mellanvägen har den fina plantan i krukor för försäljning och den kunde jag därmed inte låta bli att köpa. Hon levererade den direkt hem till oss och då jag sa att jag kan plantera den själv bjöd om på en stor säck med fin planteringsjord.
 
Nu har jag gjort en liten rokad i trädgårdens framkant och flyttat på en Bougainvillea en bit till höger och planterat den här plantan där istället.
 
Se så fint det blev!
 
Nya plantan med de röda/gula hängena...
 
Visst är den cool ?
 
Att plantera fina växter i vår trädgård är så kul och härligt att sedan beskåda från vår altan...
 
Ny knopp på gång som kommer att utvecklas till ett hänge...
 
Idag har det varit en händelserik dag på flera olika sätt som du kan ta del av via mina separata inlägg om du vill förstås :-D
 
Jag önskar dig min bloggläsare en skön söndag!
 

2017-07-31 Idag en kort träff med Somchai....

Somchai, som är i femtioårsåldern, har någon slags utvecklingsstörning och försörjer sig bland annat på att samla in tomflaskor med hjälp av sin trehjuliga cykel med elmotor.
 
Han blir alltid så glad när jag stannar till och hälsar på honom och jag hör mig för lite hur han mår samt ger honom en sedel som han blir extra glad över.
 
För den som inte visste det är det Karin och Kjell Bergqvist som har lämnat bidrag så att han fått sin trehjuliga cykel med elmotor. En stor eloge till dem som ordnat detta för att hjälpa Somchai och därmed förenklat hans framfart i byn.
 
Tidigare hade Somchai en trehjulig cykel som han drog sig fram med via en spak och som var väl ansträngande för honom med hans handikapp. Nu susar han fram på vägarna och hanterar cykeln med lätthet och det är en fröjd att se.
 
Goa fina Somchai på väg...
  

2017-07-31 Välgörande Medicinsk massage idag av duktiga Nom....

Idag passade jag på att låta Nom göra en Medicinsk massage på mig och det kändes oerhört skönt framför allt efter gårdagens långa cykelträning på 8,3 mil. Jag går ju dessutom långisar på minst 10 000 steg flera gånger i veckan och då behövs det en ordentligt genom gång av muskler och senor etc. emellanåt.
 
Jag går alltid till Nom eftersom hon känner min kropp och vet vad hon ska fokusera på och då slipper jag förklara utan kan bara ligga där och njuta eller våndas när Nom träffar på en stel muskel, muskelknutor eller så.
 
Nom är go och trevlig samt mycket skicklig och blir ännu duktigare ju mer hon håller på tycker jag. 
 
Nom håller till på Huay Yang Travel, snett mitt emot Ranchen, på Mellanvägen.
 
Nom min favoritmassör...
 
Tack för en härlig Medicinsk massage fina goa Nom!