2017-07-22 En liten cykeltur och retur till Surin Beach....

Hela förmiddagen bjöd på sol och värme och jag beslöt att ta mig en liten cykeltur till Surin Beach för att kolla läget där.
 
Jag passade på att få en givande pratstund med goa fina vännerna Susanne och Peter som bor på området Surin Beach 1 och framåt kl. 13 tiden drog ovädersmolnen ihop sig över bergen och havet och tömde sedan sitt regninnehåll. Jag fick en plastpåse av Susanne för att skydda min väska som jag hade bl.a kameran i och det var tur det för på vägen hem regnade det rejält så då höll sig väskan torr och fin.
 
Så snabbt går det för vädret att växla men det är ju inte konstigt att det regnar mer eller mindre då vi befinner oss i regnperioden.
 
Ovädersmoln med regn tornar upp sig över bergen...
 
...och där ute till havs regnar det rejält...
 
Härftiga regnmoln som tömmer sitt innehåll över havet...
 
Vy norröver och snart kommer regnet  hit....
 
Vy söderut...
 
Den här lilla cykelturen blev 1,3 mil och jag brände 414 kcal. Ett toppenbra sätt att komma i bra form utan någon större ansträngning :-D.
 
Tack Surin Beach för ett trevligt besök och till er bloggläsare önskar jag en härlig lördag!

2017-07-21 Dags för 90 dagars rapportering på Immigration i Dan Singh Khon...

I morgon lördag har det gott 90 dagar sedan vi anlände till Suvarnabhumi Airport i Bangkok från Sverige efter vår USA och Karibienresa i april med Fina Familjen. Jisses vad tiden går fort när man har trevligt! 
 
Det är därmed dags att göra en 90 dagars rapportering på Immigration i Dan Singh Khon och eftersom det är stängt där i morgon (lördag) fick det bli idag istället.
 
Vi fick våra 90 dagar båda två till den 18 oktober men tjänstemannen uppmärksammade inte direkt att mitt "uppehållstillstånd" eller mer korrekt extension (förlängning) av mitt Non-Immigrant Visa gäller till och med den 24 september 2017 så när det är förlängt får jag nya 90 dagar. Varje förlängning (extension) av mitt Non-Immigrant Visa, som gäller max 1 år i taget, går inte att söka på Immigration i Dan Singh Khon utan det måste göras i Hua Hin.
 
Man kan göra denna ansökan redan 45 dagar innan "uppehållstillståndet" löper ut och det är mycket bra. Jag gillar att vara ute i god tid med så viktiga saker så har jag tid på mig att fixa till om något inte skulle vara Immigration tillfreds. Jag har hittills inte råkat ut för några misshälligheter eller annat knepigt när det gäller hantering av mina ärenden på Immigration på de snart 6 år vi vistats här i Thailand och det är jag tacksam över.
 
Det gäller alltså att ha egen koll på alla olika datum som gäller för 90 dagars rapportering, extension etc och inte bara förlita sig på Immigrations tjänsteman eller tjänstekvinna, som kan ha missat något, för det är bara mänskligt att även de kan göra "fel". 
 
Det ligger på mitt eget ansvar att göra rätt för mig, följa lagar och regler och ha koll på vad som gäller annars kan det stå mig dyrt. Då är det väl sent att vakna och kanske skylla ifrån mig på någon annan eller säga att jag inte visste bättre.
 
Lagar och framför allt regler kan ändras hit eller dit och det gäller att hålla sig informerad om vad som verkligen gäller för stunden. Till god hjälp finns det seriösa forum med sakkunniga duktiga människor att fråga eller ta del av deras information om man inte kan klura ut vad som gäller själv. 
 
De här två länkarna kan jag varmt rekommendera:
 
http://www.thailand-visa-service.com/  eller Facebookgruppen "Visum Thailand" där du kan ställa din fråga på svenska https://www.facebook.com/groups/1042642672413243/
 
Immigration i Dan Singh Khon Prachuap Khiri Khan
 
Jag önskar er alla bloggläsare en trevlig fredag samt helg! 
 
 

2017-07-20 Wanakon Nationalpark - vart tar vägen vägen -samt campingtips för tex campingbil...

I samband med min strandlångis passade jag på och kollade den nya väg som de anlagt rätt upp i djungeln från norra delen av nationalparken. De har nu asfalterat hela vägen och båda vägsnuttarna som stannar tvärt vid havet eller mot djungeln.
 
Jag är otroligt nyfiken vad som händer härnäst och om det blir något vidare väg, framför allt från den som stannar vid djungeln norrut.
 
Nyanlagda vägen i Wanakon Nationalpark börjar här...
 
Fin väg och där framme kan man börja med att ta till höger om man vill...
 
Här vek jag av till höger mot havet...
 
...och här tar vägen slut...Det har röjt upp en stor "vändplats" men den är inte asfalterad eller tillfixad i övrigt...
 
Rakt fram i bilden går det in en naturstig...
 
Vovvarna hängde med förstås och vi vände tillbaka för att ta den andra vägen till höger...
 
Till vänster kommer vi tillbaka till nationalparken och till höger kommer vi till djungeln...
 
Här slutar den fina vägen och vi möts bara av djungeln....Vovvarna tyckte det var spännande att komma till en ny miljö med nya dofter och upptäckter...
 
 
Här mynnar naturstigen ut som jag visade innan...
 
...och den fortsätter in i djungeln....
 
Vi gick tillbaka igen...
 
Nu är vi snart i själva nationalparken igen...
 
Där framme finns det uppställningsplatser för campingbilar...
 
Egen plats med eluttag om man så vill...
 
Toa- och hygienbyggnader i närheten...
 
 
Fin havsutsikt från platsen...
 
 
 
Här i nationalparken kan man även hyra tält om man inte har sitt eget tält med sig eller hyra hus som finns i olika storlekar och priser...
 
 
En mycket lugn och fin miljö och jag förstår att stadsborna söker sig hit på helgerna eller vid andra ledigheter.