2017-02-28 Idag går det stora vågor igen på vårt vackra hav...

Idag fick jag trevligt sällskap av goa fina vännen Ulf Ö på strandlångisen och havet bjöd på stora fräsande vågor som gick högt upp på stranden.
 
Dessa kontraster från dag till dag, som havet bjuder på, är så fascinerande och det kan därmed inte bli tjatigt, åtminstone inte för mig. Jag gillar variation i dagen på ett eller annat sätt och jag älskar verkligen det här goda livet som jag lever med fria val från vardag till helg året om. 
 
Havet för dagen i Huay Yang...
 
 
Vy söderut...
 
Vy norrut
 
Stora vågor rullar in över stranden med ett fräsande ljud...
 
I höjd med nationalparken mötte vi Enöga, Bryan, Fino och även Sockan.
 
Sockan och Enöga såg ut att komma väl överens idag och Enöga var snäll och fin mot honom och gjorde ingen tendens att visa något agg alls. Kanske det hjälpte något att jag sa till henne på skarpen när hon angrep Sockan med full kraft och slet upp såret i hand ryggskinn i förra veckan. åtminstone kan jag ju inbilla mig det :-D. Såren på Sockans rygg har läkt fint och kommer så småningom att inte synas alls.
 
Det är alltid skönt att se att alla vovvarna kommer väl överens med varandra och att de mår bra.
 
 
Idag valde vi att gå över de vassa klipporna, som finns mitt på stranden mellan nationalparken och klippgränsen, då det var svårt att runda dem då havet lågt på väl hårt. Det är lätt att skrapa i fötterna eller göra sig rejält illa på de vassa klipporna så det gäller att se sig för.
 
 
 
Efter de första utstickande klipporna, som inte var lämpliga att runda via vattnet idag, var det fin strand igen fram till klippgränsen där borta. 
 
 
Här dundrar havet på rejält...
 
Tack för en härlig strandlångis och till er bloggläsare önskar jag en trevlig tisdag!

2017-02-27 Nu har jag varit ute och cyklat igen och att cykla är att ha kul på hjul...

Att cykla i Huay Yang är ett suveränt val av fordon när jag ska någonstans som på väg till/från stranden, till Yogan, göra diverse ärenden samt hämta vår hämtmat till kvällsmålet.
 
I Huay Yang är det lättcyklat, inga backar eller uppförslut att tala om och det är både miljövänligt samt ger en massa gratismotion. Dagens totala runda i byn under hela dagen slutade på nästan 2 mil och jag har därmed fått en massa nyttig benträning. 
 
Det sista jag gjorde för dagen var att hämta den kvällsmat som jag beställt av Maew via mobilen under dagen.
 
Att förena nytta med nöje är kul!
 
Maew Restaurant på Samutvägen
 
Min fina cykel som jag köpte i Hua Hin på Hua Hin Bike för 7 år sedan har givit mig många sköna cykelmil...
 
Rulle ser till att den blir väl omskött och fungerar optimalt och det är jag mycket tacksam för...
 
Dagens inhandling samt hämtmaten från Maew Restaurant. Mums!

2017-02-26 Glädjeämnen i det goda livet...

Det finns mycket att glädja sig åt i livet och det gäller att ta vara på alla de glädjestunder som kommer mer eller mindre varje dag och vara rädd om dem.
 
Att möta den här bilden på vårt älskade barnbarn Adam. nyss fyllda 3 år, via Facebooks Messenger från Fina Familjen, får mitt hjärta att fyllas av en enorm kärlek och stolthet...
 
Älskade barnbarnet Adam, 3 år...
 
I går pratade vi med Adam, via videosamtal, och han satte upp Paddan på en hylla så placerad att vi kunde se hans rum och han plockade fram sina stora favoritbilar och visade oss dem alla innan han parkerade dem på sängen. Där visade han oss och berättade vad man kunde göra med den specifika bilen.
 
Så sött och kreativt samt otroligt häftigt att vi fick vara med där i hans rum i Stockholm, på andra sidan jordklotet i förhållande till oss här i Huay Yang. Leve tekniken! 
 
Ett annat glädjeämne för dagen är att bara stå och titta på vår vackra trädgård där den ena Bougainvillean efter den andra har börjat blomma efter deras respektive viloperiod.
 
En del av vår vackra trädgård....
 
Ytterligare ett glädjeämne är min älskade familj samt de goa fina vänner vi har här i Huay Yang och i Sverige som förgyller vår tillvaro ytterligare.
 
Stort TACK för att jag får ha det så här bra i livet!
 
Till er alla mina trogna bloggläsare önskar jag en skön lugn söndag samt var rädd om dig och de dina samt dina glädjeämnen!