2010-11-29 Stafylokockerna härjar i Rulle och ny frukost utan kolhydrater för min del

Idag var Rulle tillbaka på sjukhuset och det var en ny läkare som konstaterade att han fått Stafylokocker i operationssåret och det var därmed ingen slemsäcksinflammation. Tyvärr hade jag därmed rätt då det var min misstanke från början. Den som undersökte Rulle akut var AT läkare men han stämde ändå av med en överläkare då han inte var säker. Lite småklantigt då de inte tog rätt prov enligt läkaren. Dränaget togs därmed bort och hålet syddes igen. Antibiotikan var dock av rätt sort så den får han fortsätta med. Stackars Rulle!

Jag körde Cykelpuls efter jobbet med Daniel (Rulle fick avstå) och det gick jättebra, denna gång...

Sedan en vecka tillbaka har jag lagt om min frukost kost helt och hållet då jag får i mig för mycket kolhydrater. Fick tipset av Daniel som läst en artikel av Jonas Colting "Den nakne löparen" där han anser att vi öser i oss alldeles för mycket kolhydrater genom bl. a. havregryn och andra gryner i form av gröt eller müsliblandning då vi sitter så mycket på dagarna om vi jobbar på kontor t ex. Grynerna omvandlas till socker samt gör att vi blir bukstinna.

Jag har alltid trott att gröt är nyttigt men icke...Nu blir det 2 skramlande ägg med lite rapsolja samt ett par ostbitar (jag älskar ost), en stor kopp grönt te, blå filmjölk med kanel samt 2 matskedar med en blandning av kruskakli, solrosfrön, sesamfrön och linfrön. Fettet gör så man blir mätt i 4-5 timmar minst och det är inte farligt med detta nyttiga naturliga fett om man rör sig som vi gör. Inget bröd alls.

Lunchen blir det dock lite kolhydrater i form av pasta, dinkelris, eller fullkornsris med något vegetariskt till eller fisk men det gör inte så mycket då portionen är ganska liten och jag tror att jag gör av med detta onödiga kolhydratsintag i samband med träningen...hmmm. På en vecka har jag i vart fall tappat drygt 2 kilo! Ruggigt effektivt och jag känner mig "lätt" i magen och "suget" är borta.

Här nedan kan du läsa Jonas Coltings artikel.

http://www.kostdoktorn.se/jonas-colting-om-kolhydratsbluffen

2-3 dagar efter omläggningen till denna kost kände jag mig lite "blodsockerfattig" och tappade energin som bara dog i slutet på Cykelpulspasset förra måndagen och jag mådde nästa illa. Men nu har kroppen kommit i balans och vant sig så nu är det full fart igen och jag mår toppen! Linda berättade att hon kände likadant i början och har också tappat flera onyttiga kilon även fast ingen av oss är överviktig.


Jag i träningstagen i mars 2010

2010-11-21 Snö i mängd, Maria och jag pulsar i snö i Hansta

Maria och jag traskade ut i vinterlandet och det har kommit flera decimeter snö. Temperaturen låg vid 6-7 minus och det var riktigt trevligt att gå i skogen och titta på de snötyngda träden och buskarna. Trots att jag föredrar sol och värme måste jag försöka förhålla mig positivt till vintern då jag inte har något annat val just nu.

En vinterskog är trots allt vacker, eller hur?


Här är ett av rören som jag och Maria kånkade på för 2 veckor sedan när vi hjälpte till.....   


Snön tar över i naturen och täcker gamla stubbar och nedfallna träd .....
Naturens installation....


Mot Astrid Lindgren berg.... ett till av "våra" rör....


En minnessten för Astrid Lindgren som var engagerad av Hanstas bevarande.
Maria har gjort en snöängel....


Vy från bergets topp...


Maria inspekterar en liten tall....


...och så fick jag vara med på bild.... Maria fotograf....Efter denna sköna vinterpromenad i Marias sällskap var det skönt att komma hem och njuta av en fika till filmen....en riktigt bra action!

X-Men: Wolverine omslag

Hugh Jackman attackerar rollen som Wolverine ännu en gång! Denna adrenalinhöjdare sätter sina rakbladsvassa klor i Logan / Wolverines våldsamma och romantiska bakgrund. Vi får veta bakgrunden till hans komplicerade relation med Victor Creed / Sabretooth och mer om det olycksbådade Weapon X-program som är orsaken till hans ursprungliga raseri. På vägen möter Wolverine andra legendariska mutanter som Deadpool och Gambit. Förbered dig på ett djupare, mörkare och mer spektakulärt kapitel i X-men-sagan!

Skådespelare: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan, Scott Adkins, Danny Huston, Lynn Collins, Taylor Kitsch, Daniel Henney, Kevin Durand

Regissör: Gavin Hood

2010-11-27 Promenad med Maria, Rulle till akuten och middag hos Daniel och Linda

Rulle tog bort stygnen i onsdags på armbågen efter borttagningen av "skrotet" och det såg fint ut. I morse började det klia på hans armbåge och det uppstod en liten svampig svullnad som bara blev större och större. Det dunkade i svullnaden och jag tipsade honom att kontakta sjukhuset, då jag var orolig för att det hade blivit bakterier efter ingreppet som nu plötsligt vaknat till liv.

Då vi skulle till Daniel och Linda på middag kändes det inget vidare att det här skulle hända just idag, men tyvärr kan man inte styra över allt som händer.

Efter mycket övertalande framåt eftermiddagen ringde Rulle till St Görans sjukhus, där han opererats, och de tyckte att han skulle komma in direkt. Vi åkte in med T-banan vid 16.30 tiden, efter att ha förvarnat Linda om vad som var på gång, och kom överens om att jag ändå skulle komma till dem under tiden som de tog hand om Rulle.
Jag lämnade Rulle till hans öde på akuten och gick till Linda och Daniel som bor strax i närheten. Blev bjuden på ett gott mousserande vin och väntade på att Rulle skulle höra av sig. Han hade fått komma in och blodprovet påvisade inga bakterier, gudskelov, utan de misstänkte en inflammation i en slemsäck i armbågen som de skulle dränera. Detta skulle ta tid så vi började att äta. Linda och Daniel hade gjort god mat som vanligt och där satt vi och hade det gott och trevligt medan Rulle fick lida på akuten, stackaren. 

Vid 22 tiden tog Linda och jag en promenad med Asta och då ringde Rulle och sa att han var klar på sjukhuset. Han skulle ha kvar dränaget över helgen och återkomma till sjukhuset på måndag. Rulle var helt slut och ville bara åka hem. Innan han åkte hem mötte vi honom vid T-banestationen och beslöt att ses hemma och att jag skulle ta med mig hans mat hem istället. Så Linda packade ner förrätt, varmrätt och efterrätt och Rulle lät sig väl smaka när jag väl kommit hem. Nu blir det antiinflammatorisk medicin samt antibiotika och ingen träning till inflammationen är hävd.  

Tack Daniel och Linda för en trevlig kväll och Rulle får krya på sig!

 
Asta med ett stort hudben som hon fick av oss i namsdagspresent...


Förrätt med kryddig fetaostfylld aubergin på färsk spenatbädd, mums!