2016-10-31 Oj vilken dag detta blev, regn i mängd och fixa förlängd trepartsförsäkring på Viriya...

I natt har regnet vräkt ner och i morse var det åskoväder och dånande blixtar precis över huset som skrällde så jag nästan hoppade ur sängen då huset skakade till av smällen, Vilken smäll den måste ha slagit ner i närheten.
 
Strömmen hade dessutom gått över hela byn sedan någon timme tillbaka och det var skönt att ligga där under täcket och bara lyssna på regnets skval och blixten med åskan i följde drog bort så sakteliga.
 
Det är svalt och skönt nu på nätterna så vintertäcket har vi tagit fram och det behövs ingen väggfläkt under den kallaste delen av natten och gryningen (24-25 grader) utan det räcker med takfläkten.
 
Strömmen kom tillbaka vid klockan 08.00 tiden så det gick att fixa en sen frukost men det regnade fortfarande mer eller mindre hela dagen lång.
 
Min plan för dagen var att köra min rentvättade hoj till försäkringsbolaget Viriya i Prachuap Khiri Khan (PKK) och betala för min förlängda trepartsförsäkring som löpte ut igår. Allt var redan förberett och klart av Kä på försäkringsbolaget, då vi haft kontakt via messenger under vår långresa. Smart sätt att kommunicera på, så ärenden skulle gå snabbt när jag väl kom till kontoret. 
 
Det fanns bara ett aber, jag ville inte åka i regnet och ännu mindre smutsa ner min hoj igen, Dessutom ville jag inte heller vänta med att betala försäkringen till senare i veckan då regnet kommer att hålla i sig hela veckan mer eller mindre. Vilket dilemma, suck!
 
Men, då kommer Pia och Isac som mina räddande änglar för de skulle ändå köra in till PKK idag med sin bil i diverse ärenden och ville jag kunde jag givetvis få åka med. Vilken sagolik tur och underbart att ha vänner som ställer upp och hjälper till när nöden kräver. 
 
Så klockan 13,00 hämtade de mig och så susade vi in till Viriyah först och jag betalade och fick mitt försäkringsbrev, som redan var klart, och det gick därmed smidigt och snabbt. Vi susade vidare till Tesco Lotus och gjorde våra respektive inköp där och sedan var det bara att susa hem igen. Torrt och fint inne i bilen och jag slapp köra i regnet och vackra Forza slapp bli smutsig igen.
 
Tack så mycket kära goa fina vänner för hjälpen!   
 
Försäkringsbolaget Viriyah
 
Ett äldre foto och när det inte regnade... 
 
Våra trädgårdar på vårt området blommar och frodas i det blöta fuktiga vädret och vår Hortensiahäck, som Maria och jag rensade och klippte ner rejält i augusti, växer så det knakar och det har kommit en massa stora fina blommor i tre olika färger..
 
 
 
 
 
Dieffenbachia (Prickblad) växer också så det knalar efter nedklippningen...
 
Frodigt, grönt och fint i vår trädgård... 
 
 

2016-10-30 Info för dig som behöver sjukvård av Bangkok Hospital via B+Clinicen i Huay Yang...

Bangkok Hospital öppnar sin B+ Clinic den 1 november. Clinicen ligger på Samutvägen mellan området Lotus 1 och Lantom. Om du behöver transport till Bangkok Hospital i Hua Hin gäller följande.
 
Enligt sjukhusets ledning är det fria transporter mellan B+ Clinicen i Huay Yang och Bangkok Hospital i Hua Hin. Men transporterna är enbart avsedda för de som av medicinska skäl ska besöka sjukhuset. Behöver man en ledsagare med på resan och i samband med sjukhusbesöket skall det informeras till personalen på B+ Clinic i tid före resan.
 
En toppenbra service tycker jag för den som behöver lite mer avancerad sjukvård eller behandling än vad som kan erbjudas på de små kliniker som finns i Huay Yang. De är främst bemannade av sjuksköterskor eller annan sjukvårdpersonal men inga läkare så vitt jag känner till. Det kan dock vara fullt tillräckligt vid mindre åkommor.
 
 
Kliniken ligger på Samutvägen mellan området Lotus 1 och Lantom
 
 

2016-10-30 En trevlig kväll på Ranchen i goda vänners lag,,,

I kväll var det första gången som Rulle och jag åt kvällsmat på Ranchen och det tillsammans med goa fina vännerna Pia & Isac samt Annika & Göran och det blev en riktigt lyckad upplevelse.
 
Mycket trevlig miljö med stor mysfaktor och de nya restaurangägarna Tony och hans hustru Nick har lagt ner en massa arbete och pengar på att göra det så trivsamt som det bara går i den stora luftiga lokalen med högt i tak. Röda/vitrutiga dukar på borden samt sköna trästolar, dekorativa konstljus på borden, färgade lampor i taket och lite avskärmade bordsgrupper för att slippa känslan av stor opersonlig matbespisning. Även lite dämpad belysning för att höja mysfaktorn ytterligare. Även personalen är mycket vänlig och hjälpsam för att du ska känna dig nöjd.
 
Nick & Tony
 
Fina goa vängänget...
 
Här nedanför restaurangen på gräset finns det en bioanläggning för barnen...
 
För att få ner takhöjden något har de hängt upp kulörta lampor och ljusslingor med god effekt...
 
Maten är mycket god och vällagad till moderata priser och likaså dryck. Här kan man få fatöl av t ex Chang Classic serverat i glas om 60 cl och det kostar 75 baht till skillnad mot flaska som kostar 95 baht för samma mängd. Ölen är till och med lite mustigare som fatöl än på flaska. En glad överraskning!
 
På menyn finns både Europeiskt mat samt Thaimat så alla kan säkert hitta det som man helst vill ha att äta för kvällen. Det finns även kvällens specialmeny med förrätt, varmrätt och efterrätt.
 
 
En del av utbudet...
 
Vid klockan 22 tiden började regnet att vräka ner följt av både blixt och åska. Jisses vilket oväder! Vi väntade ut regnet och kunde hoppa upp på hojarna vid klockan 23 tiden för då hade regnet avtagit och det småduggade bara.
 
 
På Ranchen kan du köpa t ex hembakta Kanelbullar samt matbröd. Kanelbullarna blir smarrigt till eftermiddagsfikat i morgon. Mums!
 
Hembakta Kanelbullar på Ranchen, 5 bullar för 100 baht...Mums! 
 
Tack alla inblandade för en synnerligen trevlig kväll på alla sätt och vis!