2011-07-31 Sista dagen på juli 2011 och så var även den månaden väck.

Jisses var fort månaderna passerar och framför allt sommarmånaderna som vi längtar mest efter så länge det är varmt och skönt och inte regn och rusk och kyla förstås.

Idag har vi ägnat det mesta av dagen att planera inför de prylar som vi ska packa ner i "båtfärdslådorna". Vi kommer bara ta med sådant som vi absolut inte vill vara utan som känns viktigt för oss att ta med.

När vi är där nere i värmen kommer vi säkert att tänka på kontrasterna i Sverige när det gäller klimat, sommar kontra vinter framför allt. Vi föredrar vår och sommar. Vilken årstid föredrar du om du jämför nedan bilder?


Juli 2011

 
December 2010

I morgon är det ny arbetsvecka och nu är det bara 7 arbetsveckor kvar!

2011-07-30 Lördag på stan....

Sov länge och det var oerhört skönt och nu börjar det kännas bättre i kroppen. Vi beslöt att åka till stan runt 12 för att utföra diverse ärenden. Mässingskedjorna till våra fläktar på altanen i Thailandshuset behöver bytas ut på sikt så vi behöver ett litet lager då det inte finns att köpa i Thailand så vitt vi erfarit. Det finns bara en firma i Stockholm, vad vi vet, som har dessa kedjor på metervara och det är Beslagsspecialisten Lundell och Zetterberg, på Birger Jarlsgatan.

De befintliga kedjorna på fläktarna är så korta och för att man ska slippa kliva upp på en stol, trots att vi är långa till växten, behöver man förlänga dem. Visst kan man förlänga med snören eller annat men vill man att de ska vara likadana kedjor som det sitter där från början för att det ska se snyggt ut, som vi vill, har vi köpt våra tidigare i denna affär.


Mässingskedja i metervara på gång att inhandlas


Den trevliga kvinnliga expediten undrade om vi inte skulle ha en fin liten "plopp" också och då de kostade 70 kr/styck fick det bli endast en sådan som kommer att pryda kedjan till fläkten i vårt sovrum.


Rulle, en nu lycklig mässingskedje- och ploppägare...

Efter detta besök i denna trevliga och servicemaindiga affär gick vi till Hötorgsghallen och handlade strutar med chokladpraliner och äkta lakrits i vår favorit chokladaffär P&B.Därefter blev det inköp av pumpafrön, valnötter och tranbär i ståndet i närheten av P&B.
"Vår" frö, nötter och torkade bäraffär i Hötorget

Stegen gick vidare till kaffeaffären Kaffemaskinen på Oxtorgsgatan för inköp av Rulles favorit
kaffesorten Visconti. Rulle är ju familjens Barista.


Läcker kaffemaskin...Härefter beslöt att vi att ta en fika på konditoriet Kungstornet men till vår besvikelse hade de inga princessbakelser så vi bestämde oss för att köpa dessa på Sergel Bageriet och helt sonika fika hemma i stället.

När vi kom till Sergel Bageriet hade de inga princessbakelser kvar men var så vänliga att de skar upp två jättebitar från en princesstårta i stället.


Urplockat på grund av många fikasugna på Sergel Bageriet.


Denna tårta fick nu skäras i bitar för vår skull.
Sergel Bageriet vid Plattan, vår favorit den också.


Denna slår alla rekord, otroligt god!


Jätttebit!


Smoothie på blåbär, banan och hallon....mums!


Favoritmackan...


...och grönt te för mig, då jag inte fixar att dricka kaffe efter 15.00...

Med tanke på att jag inte tränat på hela veckan lär detta kaloriintag resultera i mer träning nästa vecka...så är det bara...men då bör jag var "återställd" igen så pass att det inte ska vara något problem för hälsans skull.

Ha en trevlig lördag!

2011-07-29 Slö fredag, viruset härjar fortfarande...

Kände mig smårisig hela dagen men kämpade på. Vi är kort om folk pga sjukdom samt semestertider så det gäller att hålla ställningarna. När arbetsdagen var slut åkte jag raka vägen hem. Rulle har jobbat hela dagen hemma då vi väntade på en leverans med flyttkartonger från ett engelskt företag som hetter Seven Seas, då vi ska skicka ner några kartonger i augusti via båt till HuaHin där vi kommer att hämta dem i slutet på oktober.

De hämtar kartongerna vid dörren och det kostar 1 000 kr för 30 kg inklusive kartonger, tejp, märkpenna, frakt etc. och det kommer inte att förtullas då det bara är tillåtet att skicka ner privata saker i lådorna. Vi kommer förmodligen att skicka ner 4-5 lådor. Det är det billigaste och bästa alternativet för oss som vi har hittat och företaget Seven Seas har fått bra betyg av de som utnyttjat tjänsten.

När jag kom hem, trött och småhängig hade jag ingen lust att vare sig fixa eller äta något gott att äta utan tog lite yoghurt med tillbehör och efter det gick Rulle och jag ut på en skön promenad på fältet och det gjorde gott. 

Efter det var det skönt att bara sjunka ner i filmfåtöljen och glida bort i filmens värld även om filmen bjöd på en hemsk situation för de i filmens fattiga umbäranden samt kriminella gäng i Mexiko. Min förkylingsvirus i jämförelse kändes som ett lyxproblem. Bra att bli varse om...

Sin Nombre omslag Sökande efter nya möjligheter i USA åker Sayra, en ung vacker kvinna från Honduras, med sin far och farbror på en irrfärd över den latinamerikanska landsbygden på väg mot gränsen. På vägen möter hon en ung mexikansk gängmedlem, El Casper, som försöker fly undan sitt våldsamma förflutna och undkomma sitt oförlåtande före detta gäng. Tillsammans måste de förlita sig på tro, hopp och vara "street smart" om de ska överleva sin allt farligare resa mot sina nya hoppfulla liv.

Skådespelare: Diana Garcia, Paulina Gaitan, Luis Fernando Peña, Marco Antonio Aguirre, Édgar Flores, Kristian Ferrer

Regissör: Cary Fukunaga

http://www.lovefilm.se/film/Sin-Nombre/54712