2012-05-31 Sista dagen i maj, jisses vad tiden går!

Idag har det inte hänt något särskilt att förtälja utan dagarna tuffar på i behagligt tempo. Jag och Rulle kör som vanligt våra respektive fysiska träningar och vi är livsnjutare på hög nivå.

Det har kommit några smärre skurar och däremellan har solen brakat fram och det har blivit oerhört varmt då luftfuktigheten ligger på ca 75%.

Igår kväll blev vi "invaderade" av en massa flygmyror igen som flög eller traskade runt tillsynes planlöst i våra ljuskällor på altanen. I morse var det Rulles tur (otur) att sopa upp vingar och myrlik som låg och skräpade på altanen. På gången bakom förrådet ligger det en jättehög av vingar och myrlik som också måste bort. Men jag väntar ett par dagar med att ta bort dem i fall att fåglarna vill kalasa på dem först. 

Denna gång ska jag bespara er bilder på krypen men där emot ska ni få kolla in en läcker Honda MC som stod parkerad utan för skräddare Don och den ägs av hans kompis som låg och softade på i Dons lilla syateljé.


Visst är den fin? Honda Steed 300 cc.

I kväll äter vi på Chai Chane tillsammans med Bosse och Lotta och då vet vi att det blir trevligt.

Gör som vi, ha en underbar dag och kväll!

2012-05-30 Regnperiod som medför sval, frisk och skön luft

Idag har det varit mulet och regnat i omgångar mest hela dagen och det märks verkligen att regnperioden kommit igång ordentligt. Vid utomhusaktiviteter gäller det att preparera packningen med regnkläder om man inte vill bli blöt förstås.

Nu har vi bott här i 8 månader och det är härligt att för första gången få följa alla årstider. Nu har vi snart gått igenom den varmaste årstiden och tack vare nya effektiva fläktar klarar vi oss alldeles utmärkt utan AC. 

I samband med regnandet är det svalare och friskare luft som strömmar in genom nätfönstren, framförallt nattetid, och det är så skönt och vi sover riktigt gott.

Vi är så nöjda med våra fönster- och altandörrsgaller då det känns tryggt och skönt att somna med nätfönstren öppna samt att kunna lämna huset precis som det är och bara låsa köks- och huvuddörren och komma tillbaka till ett välluftat hus.

Ha en trevlig onsdagskväll (Lilllördag)!


Den här glada mannen var mycket imponerad av min cykel och ville veta var jag köpt den etc. Han pratade bara thailändska så det var en kul konversation där jag bara fattade hälften av vad han sa men det var nog ömsesidigt.

Jag frågade om han ville vara med på bild men han sa att han inte var tillräckligt snygg för det men vinkade ändå glatt när han for iväg och såg att jag fotade honom. Han säljer glass som han "gjort själv" och som ligger i en kyld plåttunna och som man kan få köpa med med tillval av olika slags "godis" till.  

2012-05-29 Vad betyder dessa gröna skyltar? Nu vet jag...

I samband med att jag kommer fram till och passerar dessa gröna skyltar som står vid de flesta mindre vägarna gör det mig nyfiken på vad skylten står för och vad det är för information som framgår av skylten. 

Jag frågade därför Ken och han gav mig svar på min fråga så nu vet jag äntligen. Om du har funderat på samma sak får du del av informationen nedan, varsågod.
 


Den här gröna informationsskylten står på vägen ner till bl.a. Yuts mellan Kens Shop och Lotus 2.

Ken berättar att dessa gröna skyltar informerar om när den väg som skylten står vid anlades.

Av informatioen framgår bl.a. följande:

—  Vägen började anläggas den 14 juni 2553, (2010) och var klar den 11 september 2553 (2010).
—  Budget för bygget var 880 000 baht 
—  Vägen är 4 meter bred, 600 meter lång och ytskiktet 5 cm
—  Vilket materiel som använts till ytskiktet 
—  Hur många rör som ligger under vägen och dess diameter 
—  Vilket företag som anlagt vägen
—  Vem som var projektledare samt namnen på 5 inspektörer från olika delar av kommunen.
    
Så nu vet vi det och då är det bara att kolla på de andra gröna skyltarna som vi kommer fram till så vet vi precis hur lång vägen är, när den anlades etc.

Ikväll kommer vi att äta kvällsmat på Mr Klea tillsammans med Bosse och Lotta samt Isac, Pia och Myggan då det är deras sista kväll i byn. Det kommer att bli en rolig kväll och vi kommer att sakna dem alla tre.

Vi önskar dem en trevlig resa i förskott och hoppas på ett snart återseende.