2015-02-28 Rese- och utflyktstips för dig som är sugen på att se dig om utanför Huay Yang...

 
Nationalparken för de vilda elefanterna har återigen öppnad då de tidigare haft stängt på grund av de sjukdomar som drabbat de vilda elefanterna. Nu har du möjlighet att åka dit via tex Huay Yang Travel.
 
Visst kan man åka till Nationalparken i Kui Buri på egen hand men ingen får gå in eller åka in med eget fordon i parken utan man måste åka in med parkens safaribil samt ha guide med sig. 
 
 
 
 
Övriga utflykter via Huay Yang Travel:
 
 
Dan Singh Khon Handelsmarknad vid Burmagränsen
 
 
 
Det finns många reseagenturer eller taxiföretag som anordnar resor till Koh Talu utanför Bansaphan Noi till varierande priser. Då ska man komma ihåg att kolla upp att även båtfärden till Koh Talu ingår, så det inte kommer som en separat överraskning, samt i övrigt jämföra vad som faktiskt ingår i priset. 
 
Taxiservicen på Huay Yang Travel i övrigt:
 
 
Huay Yang Travels Minibussar och övriga bilar är utrustade med trepunkts säkerhetsbälten på alla platser samt har barnstolar för de som behöver det. Bilarna är välskötta och de har alltid koll på att däcken har det bästa däcksmönstret. Jag upplever att Chon som äger Huay Yang Travel har ett mycket seriöst säkerhetstänkande för passagerarnas bästa och komfort samt för sina chaufförer förstås.
 
De är också duktiga på att samordna sina resor till/från tex Suvarna Bhumi Airport så de i den mån det går slipper åka med tom bil i ena riktningen. Det blir därmed ett klart reducerat pris för resenären samt har även en positiv påverkan på miljön.    
 

2015-02-28 Viktig information om pass!

Ett gäng resenärer som åkt med minibuss via Huay Yang Travel till Dan Singh Khon Handelsmarknad berättade för mig att de blivit stoppade vid poliskontrollen strax innan Handelsmarknaden då polisen ville se samtliga passagerares pass.
 
Poliskvinnan som bad dem visa sina pass var mycket artig och berättade att alla som reser eller vistas i Thailand ska ha giltigt pass med sig. Det duger inte med passkopia eller annan ID handling.
 
Det var två passagerare som hade sina pass med sig och de andra fick efter ca 30 minuters besked om att det fick gå för den här gången mn att de hädanefter ska ha sitt pass med sig.
 
Polisen alla de inblandade att föra informationen vidare så ingen behöver bli stoppad som inte har sitt pass med sig.
 
Enligt minibussgänget fick de som körde MC passera utan koll så vitt de uppfattade det.
 
En minibuss vände tillbaka hem till Huay Yang för att de som inte hade pass med sig till Dan Singh Khon skulle kunna hämta sina pass i Huay Yang.
 
Detta är inget nytt utan det gäller enligt Thailändsk lag sedan länge. Det som däremot är nytt är att alla polismyndigheter i Thailand har blivit uppmanade om att följa lagen som inte gjorts tidigare, med vissa undantag, på det sätt som lagen kräver.
 
Det är bara att gilla läget och försöka komma ihåg alltid bära med sig sitt pass om man vill undvika problem av något slag. För oss som bor och vistas i Huay Yang har polisen i Huay Yang uppgett att de inte kommer att ha någon aktiv passkontroll inom själva byn. 
 
En viktig handling som man alltid ska bära med sig...

2015-02-27 Sista "arbetsdagen" inför helgen är till ända, det är ju freeedag....

Idag var vi 11 stycken långisgångare på stranden och vilket härligt positivt gäng som travade i väg i olika takt och mindre eller större grupper. Enöga hängde glatt med fast hon var ensam hund.
 
När vi kom fram till Kiaberget vid klippgränsen var det fler i sällskapet som passade på att ta ett dopp. Härligt!
 
 
Från vänster Ulrika, Yvonne, Herve, Eva, Ann och Susanne...
 
När vi vänt hemåt och var tillbaka vid utgångspunkten upptäckte jag att mina sköna och för mig speciella FlipFlops blivit kvar allra längst bort där vi vände vid klippgränsen. Vi har alltså nu redan gått ca 7.5 km totalt.
 
Suck, vilken jämrans osis! Då jag inte vill bli av med mina skor var det bara att knalla tillbaka igen. Alla erbjöd mig någon form av hjälp för att jag skulle slippa gå hela vägen tillbaka men jag avböjde vänligt men bestämt och Ann gjorde mig sällskap och såg det som en bonus att få extra mycket motion.
 
Det var snällt av Ann att ställa upp och göra mig sällskap då det skulle bli tråkigare att gå hela vägen själv. Denna gång fick vi sällskap av Atlas som följde med hela vägen och tillbaka.  
 
Mina FlipFlops låg där på stranden och väntade och när Ann och jag kom tillbaka till utgångspunkten hade vi gått ca 1,5 mil barfota. Fötterna ska härdas men idag var de trötta, det kan jag övertyga er om!
 
Nu får fötterna vila från barfotalångisar i två hela dagar. Jag önskar dig en trevlig fredagskväll samt trevlig helg!