2015-04-30 Sista dagen i april = Valborg = Huay Yang = Vackra stränder

I morgon är det 1 maj, dvs. röd dag och det innebär ledig dag för vår områdespersonal så Ned och vi kom överens om att hon kunde städa hos oss idag på morgonen kl. 09.00 istället för i morgon som är den ordinarie dagen.
 
Under tiden som Ned fejade i vårt hus fick Berit och jag samt vovvarna en skön strandlångis och Rulle cyklade till gymmet Chang Corner för ett träningspass.
 
Vovvarna brukar fara runt och springa efter allt som rör sig som krabbor, ödlor, fiskar etc och den här gången hade de spanat in en fisk som låg och chippade efter andan. Den mådde inte så bra för trots att den hamnade i vattnet orkade den inte simma ifrån vovvarna. Det dröjde inte länge innan kampen var över för den stackars fisken...
 
 
Vid återkomsten till vår utgångspunkt vid Aom Restaurant lämnade jag Berit efter att ha tackat henne för en mysig samvaro och knallade själv vidare söderut på Dolphinstranden. Jag hade gott om tid på mig innan Ned var klar med städningen vid kl. 12.00 och ännu mer motion är ju bara nyttigt och det blev totalt 10,45 km enligt min GPS.  
 
Vacker vy över fiskehamnen med Burmabergen i bakgrunden
 
Känner du havskänslan? Så skönt ljummet vatten!
 
 
STOR Kram till er alla och jag önskar er en trevlig Valborg! (Selfie är kul)
 

2015-04-29 Poolkul hos Karins och Kjelles Simklubb...

Simklubben är aktiv för alla måndag - onsdag - fredag mellan kl. 15.00 - 18.00 samt lördag kl. 13.00 - 16.00 (tror jag) och Took är manager och håller ordning och reda tillsammans med de thailändska simlärarna.
 
Barnen och ungdomarna får även leka i poolen och det är bra för att lära dem att inte vara rädda men få respekt för vatten. Took har koll på dem så inget går över styr.
 
När jag gick in på Dolphinområdet hörde jag redan en bit ifrån de glada barnens stojande. Vid framkomsten till poolen är det underbart att se så många lyckliga barn som på ett eller annat sätt tar sig fram i det djupa vattnet med eller utan flythjälp. Allt detta fina tack vare Kjelle och Karins generösa initiativ att ge denna möjlighet till dessa barn och ungdomar som många av dem aldrig badat i en pool eller ens haft kontakt med vatten på detta sätt.
 
Jag ser verkligen fram emot den dagen när fler områden följer Kjelles och Karins initiativ. Det enda som egentligen kan ske är att vi får möjlighet att sprida glädje samt se till att de thailändska barnen och ungdomarna vet vad de ska göra om de råkar hamna i plurret. Idag sker det drunkningsolyckor varje dag på grund av att de inte kan simma.
 
Att tro att något i poolen skulle bli förstört eller så är bara en dålig ursäkt som inte på något sätt är försvarbart. Nu har nästan alla faranger lämnat sina områden och det står en massa pooler tomma men som hela tiden sköts om och rengöres enligt konstens alla regler. Till vilken nytta, när ingen farang är där för att utnyttja den?
 
Poolerna måste ju vara igång annars förstörs mekaniken som pumpar etc. och varför då inte upplåta dessa tomma områden till thailändarnas barn och ungdomar samt även de vuxna förstås någon gång i veckan eller månaden. Givetvis under ordnade former med ansvariga simlärare. 
 
Det finns så många pooler att ingen pool skulle behöva belastas mer än de andra med en fungerande logistik. Det är bara viljan och generositeten som fattas. En del tror säkert att det skulle bli rena rama Vilda Västern på deras område om någon annan än husägarna/eller hyresgäster skulle använda deras pool. Detta har hittills inte skett hos Kjelle och Karin så varför skulle det ske någon annanstans?
 
De som badar i Kjelles och Karins pool har fått lära sig eller förstår redan att de ska duscha innan de går ner i vattnet och de som har badkläder använder det. Om man nu tror att thailändare, rent generellt, skulle vara mer ohygieniska än vi faranger har man en mycket inskränkt attityd. Det finns både och oavsett vilken länning man är.
 
De ska bli spännande att se vilka fler områden som öppnar sitt hjärta utöver området Jasmin som redan nu låter de thailändska barnen ha skojigt i poolen. Så vitt jag förstått har de inga problem med det. Tvärtom, glädjen att få njuta av glada lyckliga barn samt därutöver få möjlighet att återgälda den thailändska generositeten gentemot oss faranger, är väl skäl gott nog   
  
Bad- och simglädjen är stor...
 
 
Flythjälp som är skoj...
 
Den här grabben, berättade Took, satt på trappan ner till vattnet i en vecka innan han vågade sig ut i vattnet av egen fri vilja,,,Nu tar han sig fram hur lätt som helst i hela poolen...Underbart!
 
 
Den här grabben håller på att lära sig simma med flythjälp till en början... 
 
...och han är mycket fokuserad...
 
 
Took är en glad mycket trevlig och sympatisk kvinna som håller ordning och ansvarar för poolverksamheten hos Kjelle och Karin...

2015-04-29 Bye, bye Pia & Isac!

I eftermiddag lämnar våra fina goa vänner Pia & Isac Huay Yang och vi saknar dem redan. Tack så hjärtligt för en mycket mysig och trevlig samvaro och kom tillbaka hem till Huay Yang snart igen. Fast vi kommer ju faktiskt att träffas när vi åker till Sverige i juni så väntan blir inte så lång...
 
Vi önskar er en synnerligen trevlig resa!
 
Pia & Isac