2012-09-30 Golf på Majestic Creek med golfgänget

Gjorde sällskap med sex stycken till i golfgänget till Majestic Creek i HuaHin och vädret var perfekt mulet ömsom lite sol och jag gick i första boll med Frendy och Hebbe. Jag tyckte det giick något bättre än sist på Palm Hills och fick in ett par riktigt fina driverslag från utslagsplatsen, den ena på ca 180 meter, rakt och fint så jag själv blev förvånad.
 
I övrgt hade jag få direkta missar men slog lite snett och vinnt men det är ju bara att öva, framför allt på närspelet och inte hänga läpp för det. Det är alltid ett trevligt gäng som åker iväg och även om det muttras och svordomarna haglar i mellanåt är det fairplay som gäller.
 
Min Caddie både trevlig ovh mycket bra och gjorde allt för att stötta och ge tips och råd. 
 
Min trevliga och duktiga Caddie Pam.
 
Vi klarade oss helt från regn men i avvktan på resten av gänget i boll två kom en rejäl skur och de fick en riktigt ordentlig dusch över sig trots att de hann in i klubbhuset innan den värsta skuren kom.
 
 
Jag var hemma igen vid kl. 19.30 och Rulle hade hämtat mat från Yuts så det var bara att slå sig ner på altanen och äta. Härligt! 
 
Tack alla goa golfvänner för en trevlig golfdag och här kommer en bild till er på vår vackra orkidé som nu fått tre utslagna blommor.
 
Nu har vår orkidé fått tre utslagna blommor. Visst är den vacker!

2012-09-29 Lyckad start för B-one Pizzeria på Rangen

Igår var det enlig Benne och Namwan full fart på pizzerian och fullsatt av pizzasugna matgäster. De har ju även annan mat att erbjuda för den som inte vill ha pizza och de var glatt överraskade över denna häftiga start.
 
Efter att köket stängt var det en hel del gäster kvar som kunde träffas för lite förfriskningar så det har därmed klart framgått att det finns ett stort behov av en träffpunkt efter att restaurangerna i byn stängt för kvällen. 
 
Eftersom jag är lite nyfiken på den lilla papegojan som Bennes och Namwans vänner Alex och Pu hade med sig på Rangen häromdagen ville jag veta om den är vingklippt eller inte då den höll sig så fint hos husse och matte. Det är den inte enligt Benne då har full flygkraft och brukar flyga runt när de är hemma både inomhus och utomhus.
 
Alex och Pu har haft gojan sedan den var liten och den är så tam att den alltid håller sig i deras närhet och den verkar trivas med det då de tar hand om den på bästa tänkbara sätt.
 
På Rangen hade de den i ett litet "koppel" fäst om den ena klon för att de skulle ha lite koll om den skulle få för sig att flyga iväg och då kanske bli skadad av hundarna på Rangen som gillar att jaga fåglar och äta upp. 
 
Den lilla Goja älskar sin lilla tygnalle som den vill ha och sussa på i sin sovkorg.  
 
Vi åt kvällsmål på Rangen tillsammans med Chon, Lasse och Garss och för vår del blev det pizza som jag inte ätit på ca 15 år. Vi tog Capricciosa men min halva var utan skinka som jag inte vill äta. Jättegott och trevligt och en hel del matgäster var där.

2012-09-29 Träff med Filippa och Kajsa

Den 27 september 2011 anlände Filippa och Kajsa till provinsen Prachuap Khirikan och fiskebyn Coconut strax söder om Huay Yang för att stimulera mindre bemedlade barn i byn samt försöka lära dem lite engelska.
 
Filippa och Kajsa är två trevliga 20-åriga tjejer från Stockholm som har planer på att stanna i byn minst 1 månad. De bor hos Deborah som håller i projektet Wat about Thailand och det är hon som ska se till tjejerna under deras vistelse här.
 
Vill du veta mer om hur tjejerna tänkt sig kan du kolla länken http://fourhelpinghands.wordpress.com/
 
Jag träffade dem på Rangen i samband med min golfträning och då hade tre glada grabbar med sig som fick möjlighet att prova på att slå lite golfbollar. Jag önskar Filippa och Kajsa lycka till och hoppas de ska trivas här i Thailand.