2014-05-31 En mysig sen em och kväll på Huay Yang Beach med Boulespel och andra trevligheter därefter...

På sena eftermiddagen drog vi ner till Huay Yang Beach för att spela Boule, Rulle mot mig, och tyvärr måste jag erkänna att Rulle vann denna gång... men jag lovar att jag kämpade väl.
 
 
Denna gång vann jag i vart fall....
 
Hmm, bara inse fakta, Rulle var bättre än jag ikväll...Grattis min kära!
 
Stranden är perfekt för Boulespel nu, platt och hyfsat hård, och det är underbart att bara vara där på stranden och njuta av de sköna vindarna från havet och se alla lyckliga familjer som badar eller roar sig på anat sätt samt andra aktiviteter samt mysiga hundar som leker och är lite nyfikna på oss.
 
Kvällning på gång...
 
Glada kvällsbadande familjer,,,
 
 
...och här är det dags för en fisketur på kvällen...
 
 
Något för dig som gillar att fiska, om du är man förstås... Kvinnor är tydligen inte välkomna på fiskebåtarna då de anser att kvinnor inte bringar någon fisketur:-( Hmm... 
 
Efter denna rafflande spännande Bouletävling åt vi på Restaurang Aom och njöt av varsin kall öl därtill. Att sitta där och blicka ut över havet under tiden som solen går ner och mörkret faller är ljuvligt skönt.
 
Eftersom det är lördag är det ok att ta en drink och ikväll blev det lite tvärtom, kvällsmat först och vid hemkomsten fixade Rulle varsin smarrig GT som vi intog i poolen under den klara stjärnhimlen.
 
Tror du att vi har det bra här i Huay Yang, vårt paradis på jorden? Om du inte tror det så kan jag bara säga att det har vi med råge och ibland är jag tvungen att nypa mig i armen för att känna att detta är verklighet, ingen dröm:-))
 
Jag önskar dig en mysig lördag! 

2014-05-30 Hundöronfix, kul på hjul en eftermiddag på Sea Food Festivalen i Prachuap Khiri Khan och en vovve åkte på en blåsning...

Freeeeeeedag igen och efter långisen med Berit är jag nu ledig i hela två dagar från powerwalken..Dagarna i veckorna bara rusar iväg,,,
 
En del av er där hemma har säkert varit lediga idag, dvs. i samband med klämdagen efter Kristi Himmelfärdsdag så det blir därmed en låååååååååång skön helg för er...
 
I går efter långisen gjorde jag rent ena örat på den lilla kortbenta knubbiga tiken som håller till vid Restaurang Aom vid Huay Yang Beach. Hon är så kärvänlig och kelsjuk och när jag kom åt hennes ena öra häromdagen i samband med att jag kliade henne, pep hon till. Efter koll av örat hade hon kliat upp ett sår i örat och var även ganska smutsig där.
 
Kan jag göra en liten insats för de hundar som jag får bra kontakt med gör jag det och tog därför med mig lite grejor för att försöka fixa hennes öra, 
 
Efter urtorkning av örat med bomullstoppar och bomullslappar med lite Kela på lade jag på lite Aloe Vera på såret. Tiken fanns sig väl i min behandling och gnydde tacksamt i samband med rengöringen. Det andra örat såg helt ok ut.
 
Idag när jag kom ner till stranden kom hon småspringande emot mig och småylade lite och vid titt i hennes tidiga såriga öra såg det mycket fint och välläkt ut. Hon fick en liten klick Aloe Vera till i örat och det verkar som om det dessutom har slutat att klia. Skönt om denna lilla insats kan hjälpa henne denna gång.
 
Den lilla kortbenta tiken med sin kompis vid ett annat tillfälle... 
 

 
På eftermiddagen idag drog vi iväg till Prachuap Khiri Khan (PKK) för att dels uträtta lite ärenden dels kolla på den stora Sea Food Festivalen som börjar idag och håller på till den 6 juni. Det var många större och mindre marknadsstånd samt mindre eller större matställen etc. etc. mellan Apberget och strandpromenaden.   
 
Festivalen börjar först i kväll men man kan gå runt och kolla på marknaden om man vill. Denna Festival är ungefär det samma, när det gäller storleksordningen, som på PKK Festivalen vi var på den 24 februari 2014. 
 
Sea Food Festival 30 maj - 6 juni
 
I det här ståndet var en vovve fullt upptagen med att svalka sig med hjälp av en fläkt. Vovven såg verkligen ut att njuta... Härligt att husse/matte bryr sig om sina hundar så det underlättar för dem i värmen... 
 
Se själv via filmsnutten...
 
 
En kul replik från en thailändsk man vid ett av matstånden, "Det finns bara två väderperioder i Thailand, en som är varm och en som är mycket varm".
 
Underbart att sedan komma hem till ett nystädat fräscht hus!
 
Trevlig fredag samt helg önskar jag dig! 

2014-05-29 Blomma på gång på vår Yuccaväxt...

Vår första Yuccaväxt som planterades 2010 är inte en Thailändsk växt utan en växt från Sydamerika och den har nu har fått en stapel av blomknoppar på toppen. Spännande!
 
Lek som planterade den i oktober 2010 sa att den kan blomma framöver men det beror ju på hur den trivs förtås och uppenbarligen trivs den bra.
 
Vår första Yuccaväxt 2010-10-19 som redan ynglat av sig... 
 
2014-05-28 
 
2014-05-28
 
2014-05-29
 
Denna Yuccaväxt har ynglat av sig genom åren och vi har planterat flera av dem i vår trädgård och som även de ynglat av sig och jag har även gett bort flera exemplar. I vår trädgård växer barn och barn till plantan så det knakar och ännu fler yngel är på gång...Om du vill ha ett ex är det bara att säga till.
 
Bladen har dock sylvassa spetsar men de kan man oskadliggöra genom att knipsa av spetsen lite då blir den harmlös...
 
Barn, barn till ursprungsplantan...
 
Fortsättning följer om/när blomman slår ut...