2015-07-31 Söt liten blomsterflicka vid Charming Mart!

När jag hämtar mineralvatten i automaten vid Charming Mart på Samutvägen ser jag ibland familjens lilla dotter leka i närheten. Jag brukar skoja lite med henne och säga något till henne på thai och nu när hon ser mig springer hon iväg och plockar några blommor från en buske och ger till mig. Så sött och fint av henne!
 
Den lilla söta blomsterflickan!
 

2015-07-31 Sista dagen i juli och jag önskar er alla en TREVLIG HELG!

Idag var det bara mulet eller så småduggade det på Berit och mig under strandlångisen men det vara bara skönt. Detta var sista strandlångisen för den här arbetsveckan och nästa långis blir först på måndag den 3 augusti, jisses vart tog juli vägen? 
 
Vi säger bye, bye till juli och välkommen augusti! För er som känner er besvikna på det usla sommarvädret i Norden hoppas jag på att ni kommer att få en varmare augusti för snart är ju sommarmånaderna över för er del. Sorgligt men tyvärr sant!
 
Här i Thailand har vi alltid härlig sommarvärme, mer eller mindre varmt samt mer eller mindre regn. Vill du känna av den här goa värmen kanske det är lika bra att du pallrar dig hit för även om vi ville kan vi inte dela med oss av den goa värmen till er.
 
Nu är stranden bredare än någonsin och platt och fin att knalla på...Trots att Berit och jag går här månad ut och månad in är vi rörande överens om att vi aldrig kommer att tröttna på att gå här. Just för att det aldrig är riktigt lika utan det är små, små förändringar varje dag. Har man sina sinnen öppna och ser sig om märker man det...
 
I dag har en litet strandkryp omedvetet ritat ett mönster i sanden och denna figur ser ut som en Barbapappa med glasögon....
 
Fantasin sätter inga gränser....
 
...och den här figuren är omedvetet ritad av en krabba och den ser ut som ett djur med yvigt hår på huvudet, eller vad tycker du att det liknar?
 
Det fanns massor med olika figurer idag på stranden och vi hade fullt upp att komma på vad det liknade mest...
 
Jag önskar dig en synnerligen trevlig fredag samt helg var du än befinner dig på vårt vackra jordklot! 
 

2015-07-30 Kompletterande bilder på See Sea Coffee & Pies i Prachuap Khiri Khan...

Som jag berättade igår har Chu och Ludo på See Sea Coffee & Pies ett rum på övervåningen som de hyr ut för 500 baht per natt under lågsäsong och 600 baht under högsäsong.
 
Eftersom rummet var upptaget av gäster när jag var där igår kunde jag inte ta några bilder för att visa hur rummet ser ut.
 
Chu har nu skickat några bilder till mig på rummet och ett par vackra vyer under dag och kvällstid från rummets altan så nu publicerar jag dem via min blogg för den som är intresserad eller allmänt nyfiken.
 
 
 
 
 
Alla bilder är tagna av Chu
 
Ett riktigt mysigt ställe tycker jag och ett stort tack till Chu för alla bilderna!