2016-12-31 Vilken trevlig överraskning!

Efter hemkomsten med lite strandlek tillsammans med Fina Familjen väntade en trevlig överraskning från Nicke, en av mina bloggläsare. Synd bara att vi inte var hemma så vi fick träffa honom!
 
Nicke kör säkert hoj själv så han vet vad vi hojkörare vill ha :-D Tack snälla goa Nicke för det samt för nyårshälsningen!
 
Valet är givet, jag tar den rööööööööda direkt :-D 

2016-12-31 Gott Nytt År önskas er alla från oss i Huay Yang!

I morse passade jag på att ta en strandlångis på egen hand medan resten av familjen låg och sov och det var riktigt skönt. Jag älskar mina strandlångisar just för att samla tankar, lösa världsproblem och prata med mig själv eftersom jag får de svar och den uppmärksamhet som jag behöver och gillar.
 
Att gå där och njuta av vinden, värmen, ljudet från vågorna som fräser in mot stranden, suset i Pinjeträden och blicka ut över ett solglittrande hav utan land i sikte förutom öarna Chan- och Thaisi Islands en bra bit utanför Wanakon Nationalpark är så otroligt befriande för min själ.
 
I den här miljön hämtar jag och fyller på med god energi som jag behöver som bränsle under hela dagen.
 
Idag är det sista dagen på 2016 och i morgon är första dagen på 2017. Det är många thailändare som tältar eller bor på resorten i Nationalparken och som kommer att fira nyåret där med sina familjer eller vänner.
 
Jag önskar er alla bloggläsare ett riktigt Gott Nytt År!
 
Här har många fötter trampat redan...
 
 
 
Varierande strand storleksmässigt...
 
Ibland kommer en våg och tippar sin vattenlast över den höga strandkanten som havet skapat...
 
 
En kokosnöt som har gjort sitt...
 
Här kändes det bra att vända hemåt igen...
 
Ögon näsa och mun och kokosnöten ser förvånad ut 
 
Här är en annan större nöt som gång på gång träffas av havsvattnet...
 
 
 
Tack för att jag har och får möjlighet att ha ett sådant här gott liv <3

2016-12-30 MC tur och retur till Ban Krud...

Under tiden som Ned städade vårt hus tog Fina Familjen våra tre motorcyklar och åkte via Djungelvägen till Ban Krud. Daniel fick köra Rulles CB 500X då han saknar sin motorcykelkörning under vinterhalvåret i Sverige och fick därmed njuta lite extra av körningen. Rulle hade Adam och Daniel på SvartForzan och jag hade Maria bakom mig på min vackra Forza.
 
Vi valde Djungelvägen till Tap Saké, främst för Adams skull, då vi inte vill ge oss ut på motorvägen med honom och Djungelvägen har blivit fin den också då flera grusvägar bytts ut mot betong. 
 
Vägen till Ban Krud är så härlig att köra med fint underlag och sköna kurvor och det är lika kul att köra där varje gång.
 
Här kör vi om Rulle, Adam och Linda...
 
 
 
Efter Djungelvägen körde vi via Tap Saké Beach... 
 
 
Mina vackra horn i siktet...
 
Vi körde upp på Buddhaberget då både vi och Linda och Daniel ville köpa honung och Honungstanterna, som alltid lyser upp och hälsar så glatt, därmed fick mycket sålt... 
 
Adam har fått en glass på Buddhaberget...
 
Efter Buddhaberget var det dags för en sen lunch på restaurang The Beach som ligger vid stranden söder om Ban Krud.
 
Till vår förvåning var The Beach igenbommat helt men tur nog fanns det en trevlig restaurang precis i närheten som vi valde istället med utmärkt god mat precis vid stranden.  
 
Efter den goda sena lunchen var det dags att köra hemåt igen...
 
Härligt att komma hem till ett nystädat hem och vi tycker det är en lyxig tillvaro som vi lever i och som grädde på moset bara göra vad vi vill och åka vart vi vill och när vi vill.  
 
Tack Fina Familjen för en mysig motorcykeltur!
 
Till er bloggläsare önskar jag en mysig fredag och det är den sista fredagen detta år så mys lite extra. I morgon är det sista dagen på 2016 och jisses vad detta år gått fort, svisch så är det 2017!