2013-07-31 Trädgårdsnytt

Igår var jag och köpte 6 påsar med jord på Si´s Handelsträdgård i "sänkan" på vår sida om motorvägen. Ned hade tipsat att hon sålde 3 påsar mycket bra växtjord för 50 baht istället för normalt styckepris om 20 baht per påse. Det är ett bra pris.
 
Jag har handlat samma jord där förut så jag vet att den är bra. Passade på att köpa en jättesäck med Kokosnötskross också för 100 baht, 
 
De har många fina plantor där så jag tog en lov bland dem och Si tipdade om en buske med en mix av vita och lila blommor och de doftade ljuvligt gott. Jag valde den största busken, då de växer sakta, och den kostade 400 baht.
 
Till en början var jag lite tveksam till fler växter i vår trädgård men en ynkans buske som dessutom har väldoftande blommor finns det alltid plats för. Si blev glad över mina inköp och gav mig en påse jord på köpet och hennes son körde hem alltihop i sin trehjuling. 
 
 
Busken planterade jag vid vår infart till huset och till höger om busken står en av de två solcellslamporna som jag köpte på Clas Ohlson i Stockholm under mitt Sverigebesök nyligen. De båda lyser upp riktigt fint tycker jag där det annars brukar vara lite skumt på kvällen och natten.
 
Ljuvligt doftande vita och lila blommor
 
Om ni minns mitt inslag i bloggen 2013-06-03.... http://publishme.se/annikathailand.blogg.se/entry/51ac3b1c9606ee51856ed1c0
 
...berättade jag om min stormade glädje när vi fått ett embryo till Papayafrukt.....
 
Nu kan jag stolt berätta att den vuxit sig riktigt stor samt att det även är 5 till Papayafrukter och som nu alla är på tillväxt.
 
2013-06-03 
 
2013-07-31 6 Papayafrukter på tillväxt 
 
Nu hoppas vi på snar skörd!
 
Jag önskar dig den bästa onsdagen som bara finns!
 
 
   
 

2013.07-31 Regnig utflykt till PKK och Dusky Leaf aporna i Ao Manao med gänget

Lotta och jag slapp regnet under vår långis men strax för kl. 11.00 började det regna rejält till och från och mest till sedan...
 
Vi hade beslutat att åka på utflykt till PKK med Pia och Isac samt kolla på Dusky Leaf aporna i Ao Manao och Lotta och Bosse hängde på och vi trotsade regnet.
 
Dess bättre finns det ju regnkläder att ta på för att skydda sig mot regnet och jag hade nu dessutom möjlighet att testa min nya MC-regnjacka från MC Boden i Stockholm samt generalturen med min nya fina hjälm från Bangkok.
 
Båda kändes och fungerade mycket bra så det var roligt tycker jag. Pia och Isac hade ett ärende till Lilla Honda i PKK och därefter åt vi lunch på strandpromenadsrestaurangen Ploensamut. 
 
Mätta och belåtna åkte vi vidare till Ao Manao för att hälsa på Dusky Leaf aporna och regnet strilade sakta ner fortfarande.
 
Man kan köpa nötter till aporna på plats för 10 baht per påse och de söta snälla aporna var lika livliga och trevliga som vanligt.
 
Pia och Isac har aldrig varit där förut och när jag står där och kollar på apornas aktivitet i trädet i godan ro hör jag plötsligt Pia hojta och skratta lite smått hysteriskt. En av aporna hade hoppat ner på Pias axel och hon skrek och skrattade i skräckblandad förtjusning tills Lotta kunde få bort apan från hennes axel. Synd att jag inte hann filma detta ögonblick, ha, ha!
 
Vi såg minst tre ungar som tryckte sig till sin respektive mamma. Ungarna är gula och inte grå, kanske för att de ska synas bra i mängden men det är bara en gissning... Söta är de i vart fall.
 
Dusky Leafen lever i flock med en manlig ledare, är bladätare och inte aggressiv...
 
Mamma och barn
 
Tryggt och skönt i mammas famn...
 
En riktig Gul(l)unge
 
 
 
...och här sitter vi och har det bra....
 
Bästa kompisarna...
 
.....Blicken i det blå...ska det sluta regna snart, månne, kanske han undrar? 
 
Efter detta händelserika besök åkte vi hem igen. Tack kära vänner för en trevlig utflykt!
 

2013-07-30 Lite justeringar i designen...

Tack för alla kommentarer som jag fått hittills i samband med designändringen på min blogg!
 
Nu har jag justerat lite i textstorleken samt när det gäller färgnyansen på rubrikerna och jag tycker att det ser mycket bättre ut nu.
 
I och med att det är en gratisblogg har jag inte hur många möjligheter som helst att justera färg, form och textutseende när det gäller färdiga teman men nu hoppas jag att den nya designen tillfredställer, åtminstone de flesta av er, mina bloggläsare, Jag känner mig i vart fall riktigt nöjd med resultatet och hoppas du också gör det.
 
I övrigt så hade vi en trevlig kväll i samband med kvällsmålet som avnjöts på Maew tillsammans med  
B&L samt Pia och Isac. Tack för det kära vänner!
 
Jag önskar dig en härlig tisdagskväll.
 
För oss här i Huay Yang är det strax läggdags så natti, natti!
 
Så här kan det se ut när solen går ner i Huay Yang. Visst är det vackert!?