2017-03-31 Mitt Stockholm - Min födelsestad - sista dagen i mars 2017

Jisses idag är det sista dagen i mars 2017 och i morgon den 1 april och månaderna bara far iväg i en hast.
 
Det är skönt att promenera i Stockholm, framför allt här i våra trakter på Hornsbergs Strand och Karlbergskanalen samt Kungsholms Strand. Det är bara 2+ idag men då jag har varma sköna kläder gör det inte så mycket.
 
Får jag välja, och det får jag, föredrar jag att besöka min hemstad på sommaren då det är extra vackert med all grönska och vackra sommarblommor samt förhoppningsvis även sommarvärme.
 
Snödroppar...
 
Hornsbergs Strand och Karlbergskanalen samt E4 ovanför oss...
 
Hornsbergs Strandpark
 
Snö i en kvarvarande hög var det 5 år sedan som vi såg på riktigt... :-D
 
Karlbergs Slottsväg
 
Karlbergs Slottsväg och Kungsholms Strand på andra sidan Karlbergssjön...
 
Vi fick även idag flera ärenden gjorda och vi går helst in till City men sedan kan det vara skönt att ta bussen hem till Hornsberg.
 
Vi hämtade lille Adam på dagis strax innan kl. 15.00 och det var sista dagen idag för honom där innan semestern i USA och Karibien. Adam har pratat mycket om sin resa på dagis och att han ska både flyga till New York samt åka i en stooor båt. Vi flyger till New York på måndag och den här resan kommer bli en stor upplevelse för honom samt för oss också förstås. 
 
Efter en dag på dagis är det mysigt att softa med morfar Rulle i soffan och kolla på Tom & Jerry...
 
Snart är det dags för fredagsmys när hela familjen är samlad.
 
Jag önskar er alla bloggläsare en synnerligen trevlig fredag samt helg!

2017-03-30 Ett vackert men kallt Stockholm 1+

Idag har det varit lite mulet men solen har visat sig då och då mellan molnen och värmde riktigt skönt.
 
Toppen att Linda och jag har samma storlek i skor och kläder så hennes varma sköna kappa och skor har jag lagt beslag på under våra promenader på stan när våra respektive ärenden ska uträttas. 
 
Idag har vi fyllt på resekassan med US dollar via vår bank SEB samt inhandlat en GoPro Hero 5 aktionskamera med diverse tillbehör på Inet som ligger vid Hötorget. Ett toppenbra affär med riktigt bra priser i jämförelse samt proffsig och trevlig service.
 
Det ska bli skoj att filma med den som ett komplement till min kamera på våra resor och framför allt när vi kör våra motorcyklar.
 
Product image
Den hä aktionkameran ska vi ha skoj med...
 
Klarabergskanalen...
 
Stadshuset
 
Klarabergsgatan...
 
Nu är det dags att hämta lille Adam på dagis och då blir det lek etc. resten av dagen och det ska bli såååååååå roligt!
 
Jag önskar er bloggläsare en härlig torsdag! 
 

2017-03-29 I Stockholm är det kallt...brrrr....

Jisses ena dagen 18+ med sol och en hel del vårkänsla och idag har det varit 3+ med mulet och dessutom lite snöblandad nederbörd och kylan och fuktigheten tränger in överallt.
 
Det är inte så lätt att vänja kroppen så snabbt från 35+ till 3+ och det är tur att vi har kläder att tillgå som skyddar oss från den värsta kylan. 
 
Idag hade Rulle och jag också en del ärenden att göra på stan bland annat beställa internationellt intyg på Motormännens Riksförbund vid Fridhemsplan för en ev resa med husbil på Nya Zeeland i januari nästa år.
 
Motormännens Riksförbund logotyp
 
https://www.motormannen.se/Resan/internationellt-korkort/
 
Det skulle vara häftigt men inget är bestämt ännu men skulle vi nu vilja göra den resan krävs det internationellt körkort så det är därmed lika bra att beställa det när vi ändå är här.
 
Strax före kl. 15.00 hämtade vi en glädjefull Adam på dagis och det blev lek och sagoläsning hela eftermiddagen tills pappa Daniel och mamma Linda kom hem från sina respektive arbeten.
 
Eftersom det är lill-lördag idag vankades det en GT innan kvällsmaten som Rulle fixade och sedan avnjöt vi en god måltid som Daniel fixat.
 
Tack för en trevlig dag samt kväll, trots kylan, men som det är lätt att stå ut med då lille Adam värmer upp i mitt hjärta bara genom att tänka på honom och givetvis hela Fina Familjen i övrigt. <3
 
Hornsbergs Strand för dagen....
 
Ulvsundasjön och Huvudsta på andra sidan sjön...Badsugen, nej inte just nu i vart fall... 
 
Huvudstabron...
 
Jag önskar er alla bloggläsare en mysig kväll!