2011-04-24 Påskdagen

Tog en träningstur på cykel bortåt Hansta, Sollentuna, mot Översjön sedan tillbaks via Viby i Sollentuna och hem över Hansta.

Passade på med en snabbvisit hos min "gamla" goda vän Ann-Louise som bor i Viby då jag inte träffat henne på år och dar. Som sagt det blev bara en snabbhälsning på en knappa 30 minuter, men det räckte för en påskhälsning samt ett par snabba rapporter om livet just nu. Efter denna lilla trevliga snabbvisit bar det hemåt igen i full fart.

Vilket underbart väder denna påskhelg har bjudit på, soligt och varmt och det bara puttrar av liv i naturen.

En Jansson står i ugnen på gräddning och det blir lite sill av olika sorter samt annat smått och gott. Maten kommer att avnjutas på balkongen.


Janssons frestelse


Påskägg

Kvällens film blir Wall Street, Money Never Sleeps, med bl.a Michael Douglas.

Wall Street: Money Never Sleeps omslag Efter sitt långa fängelsestraff befinner sig Gordon Gekko utanför den värld som han tidigare styrde. I hopp om att kunna reparera sitt förhållande till dottern, skapar han en förbindelse med hennes fästman. Men Gekko är fortfarande en mästare på manipulation... och nu är insatsen högre än någonsin.

Skådespelare: Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan, Eli Wallach, Susan Sarandon, Frank Langella, Charlie Sheen

Regissör: Oliver Stone   

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig påskhelg!

2011-04-23 Påskafton

Påskafton till ära beslöt vi att äta kvällsmat på Pongs på Drottninggatan då vi gillar deras buffé. Det var en hel del gäster, mest asiatiska, och det är ju ett gott betyg åt restaurangen då deras specialité är asiatiskt mat med mest thailändsk samt kinesisk buffé.

http://www.pongbuffe.se/

Mätta och belåtna tog vi en promenad till Kungsträdgården för att kolla om körsbärsträden har påbörjat sin blomning och de är i full knoppning så om några dagar, om värmen består, så kommer de att stå i full blom. Det får jag inte missa då det är sagolikt vackert.


Kul inslag på Kulturhusets fasad
Sergels Torg och Obelisken


Kungsträdgården i kvällssolens sken


Kungliga slottet i bakgrunden

Härefter åkte vi T-banan hem och kvällens film blir Farsan med bl.a. Jan Fares.

Farsan omslag Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna.

Skådespelare: Torkel Petersson, Jan Fares, Anita Wall, Nina Zanjani, Hamadi Khemiri
Regissör: Josef Fares

Tack Rulle för en trevlig kväll!