2013-08-31 Lördag och sista dagen i augusti

För att komma undan lite från takarbetets stök åkte vi till Dan Singh Khon´s stora lördagsmarknad för att passa på och fylla på det torkade tomatförrådet samt testa den torkade ananasen som kan vara gott som tilltugg till drinken eller bara som snacks. 
 
Torkad ananas
 
Detr blev även ett besök på Tesco Lotus i PKK... 
 
På vägen hem åkte jag och hämtade en klänning som jag lämnade in igår eftermiddag till duktiga skräddaren Don, bredvid Si Shop, och som skulle fixa till ett resår som brustit i klänningslivet. Som vanligt var det fint gjort och kostade mig ynkans 20 baht.
 
Don´s skrädderi
 
Skräddaren Don
 
Jag önskar dig en skön lördag! 
 
 

2013-08-30 Ken Shop, lite nya prylar....

Här kommer lite info om nya grejor som Ken har i sin butik. I september kommer han att uttöka med ännu mer varor som han fått tips om eller via önskemål från er kunder....
 
Thinner och Inpregneringsmedel för ute möbler. Impregneringsmedlet bör man spä ut med Thinner enligt Ken. Han har ännu inga munskydd eller ansiktsmasker att sälja för dig som är rädd om andningsorganen i samband med hantering av farliga vätskor etc.
 
Ikeas strandhanddukar i storleken 180-100 cm om 499 baht
 
Grill för briketter och briketter finns för försäljning
 
Stolar och bord
 
Strandstolar i fler färger och typer
 
Ken kämpar på i sin butik med gott humör men affärern går inget vidare då kundunderlaget är så pass skiftande från månad till månad och givetvis under låg- och högsäsong. Det är ju samma problem som de flesta affärsidkare och restaurangägare har i Huay Yang och det fenomenet finns ju givetvis även på annnat håll.
 
Ken har lyckligtvis inga planer på att slå igen sin lilla shop för gott, åtminstone inte inom den närmaste framtiden...
 
Om du vill du göra våra lokala affärsidkare i Huay Yang en tjänst, så stöd dem genom att handla i Huay Yang i första hand så deras butiker inte utarmas på grund av konkurrens från bl.a. Tesco Lotus i PKK. Det gagnar oss alla.