2016-05-29 Dagsrapport från ombygget av vår altan...

Nu är Innertaksteamet klara med alla innertaksplattor och nu återstår lister på infartens innertak.
 
 
 
I ytterkanten på taket samt runt pelarna kommer de att lägga trälister...
 
Ingen sol och inget regn kommer nu att nå Svartforzan (byhojen) som stod sist i raden av våra 3 motorcyklar då taket byggts ut samt även ingångstrappan till altanen har nu heltäckande tak över sig som den inte hade tidigare.
 
I glipan mellan taken kommer ett nät att sättas upp så ingen fågel får för sig att bygga bo där eller så...
 
Under tiden som vi är i Bangkok 2 dagar lär de hinna måla så det ska bli spännande att se hur långt de har kommit med målningsarbetet etc när vi kommer hem igen på onsdag.
 

2016-05-29 Grattis alla fina goa mödrar i världen och i morgon drar vi till Bangkok ett par dagar...

Idag är det Mors Dag och våra två älskade döttrar har gratulerat mig på denna dag och det är underbart att vara mamma samt dessutom mormor. Tack så mycket mina älskade för att jag fått möjlighet att vara det!
 
I morgon bitti tar Rulle och jag bussen till Bangkok, checkar in på vårt favorithotell Asia och tar bussen hem till Huay Yang igen på onsdag. Det ska bli roligt att vara i Bangkok i 2 dagar och vi har några ärenden att utföra samt att vi ska ha allmänt trevligt och kul. Vi gillar Bangkok skarpt och vi var där senast i mitten på augusti 2015 så det är verkligen dags att komma dit igen nu.  
 
Lumpini Park i Bangkok 2015-08-13
 
Bangkok 2015-08-13
 
Det blir därmed bloggstopp i några dagar och under tiden jobbar det på med vår altan.
 
Det händer mycket roligt nu, altanutbyggnaden flyter på hur bra som helst, vår specialdesignade hörnsoffa i konstrotting från Furniture Grand i Hua Hin, kommer att levereras i mitten på juni och den 27 juni åker vi till Sverige i en dryg månad. 
 
När altanen är klar, vilket den kommer att vara i god tid innan vi åker till Sverige, ska det bli så kul att fixa till där så det blir mysigt och fint med både lite nytt samt "gammalt".
 
Tänk att alla månader på året kan bli hur bra som helst bara man kan och vill samt har förmåga att nyttja dem på absolut bästa sätt. 
 
Idag är det söndag som bjudit på en skön vilodag och jag önskar er alla kära positiva bloggläsare en riktigt härlig söndag var ni än befinner er på vårt vackra jordklot.
 
 

2016-05-28 Ny rapport om ombygget på vår altan...

Idag var det dags att få upp trälisterna runt innertaket....  
 
Spikmaskin och skruvdragare används...
 
Kapning för de sneda trälisterna i hörnen.... 
 
 
...och så kom även målarteamet....
 
Taklister och innertak ska målas...
 
...och nu har de spacklat det nya innertaket och även det gamla innertaket ska fixas till och målas samt alla övriga väggar och nya samt gamla pelare. Det kommer att bli så fräscht och fint!
 
 
Dagens utförda arbete...
 
Vad roligt det här!