2011-03-31 The heat is coming back........

Inget regn, lite småmulet men man kan nu klart skönja Burmabergen. Under dagen kom solen fram ur molnen och värmen nådde ca 28 grader så det saknas några plusgrader till innan den når normal nivå (35 grader). Vi softade en stund vid poolen och fick tom lite sol på våra sollängtande kroppar. I poolen var det "bara" 26 grader så jag avstod från ett dopp. 

För att röra lite på kroppen tog jag cykeln och stack och handlade lite småsaker som vi behöver till huset. Popshop är nu sedan en tid färdig efter ombygganden och det är stort och luftigt och de har mycket bra sortiment på kryddor, salladsoljor, vinäger etc. och är lite udda även på andra varor. Jag upplever för det mesta bra och trevlig service även om en del har andra åsikter.

Nya POP Shop med min fina cykel i förgrunden.

Vi åkte till Mrs Umporn för en sen lunch och hade efter maten tänkt oss att softa vid stranden i en solstol. Det var dock en väl optimistisk tanke då det blåste småsnålt från havet samt gick höga vågor och ingen av oss hade en större lust att liggga och i en solstol. Dessutom hade de mulnat på lite. Vi åkte därmed hem istället och låg en stund vid poolen dit inga kalla vindar nådde.

Vi åt kvällsmaten på Kob Sea Food och det var tyvärr ingen höjdare. Vi var eniga om att våra respektive rätter var lagade utan "kärlek" och gav därmed inte den smakupplevlese som den borde ha gjort. De har dessutom höjt priserna ganska markant, i jämförelse med andra restauranger i byn, och det var det inte värt. Tråkigt, då jag för några år sedan upplevt att just Kob Sea Food hade riktigt god mat, vettiga priser samt en genuint trevlig personal. Dit går vi inte fler gånger om de inte skärper sig. 

Vi åkte hem under en stjärnklar himmel och det bådar gott för morgondagen.

2011-03-30 Uppehållsväder, MC tur till Tesco Lotus samt hemlagad middag

Idag har det varit lite mulet men inget regn samt att solen tittat fram lite blygsamt i mellanåt. Grabbarna stack till gymmet och jag tränade hemma lite istället. Satte mig sedan helt sonika på altanen och läste min bok. Elektrikern med sina två medhjälpare har varit här idag och monterat in den PAXfläkt som vi hade med oss från Sverige för att suga ut fukt från badrummet samt även från övriga rum. En timer är monterad i ett extra elskåp så fläkten kommer att dras igång 2 timmar om dagen även när vi inte är här trots att vi stängt av huvudströmmen.


PAXfläkten är nu installerad i nya badrummet.

Vid 14 tiden tog vi MC:a till Tesco Lotus som nydligen öppnat strax söder om PKK (2,6 mil). De har massor med matvaror och drycker samt hushållsprylar i övrigt att välja på till bra priser och det kommer att innebära en konkurrens till våra affärer i byn. Det fanns även en uraffär samt ett kondis, en bank, en liten snabbmatsrestaurang med Kinarätter och det kommer säkert att utökas efter hand med fler affärer. Riktigt bra att vi fått denna möjlighet med utval av fler varor i vår närhet.


MC och moppeparkering, längst till höger står våra.......


Tesco Lotus i PKK

Efter detta åkte vi direkt till Kaew för en sen lunch och sedan åkte Rulle, Daniel och Linda till onsdagsmarknaden för att inhandla jätteräkor och grönsaker på onsdagsmarknaden då Rulle och Daniel skulle fixa Curryräkor för att äta hemmavid.


Kockarna Daniel och Rulle vid spisen....


Fräscha grönsaker som väntar....


Curryräkor, mums!


Paprikasallad till.....


Linda är vegeterian, och äter därmed inte äter räkor, så hon wokade grönsaker som hon sedan blandade med undanlagd currysås som inte var contaminerad med räkor....

Det var jättegott och kvällen avslutades med ett par parti Plump.

Skönt med en dag utan regn samt något varmare temperatur..... 

Tack mina kära för en trevlig dag och kväll! 

2011-03-29 Vad händer i byn?

I morse var det bara 21 grader varmt och gråmulet. Det dåliga vädret fortsätter även idag men vi ägnar oss åt Yatsy, Dominospel etc. så på oss går ingen nöd.

Gjorde ett litet Sydafrikabesök genom grannen Anders som visade bilder på datorn från sin 21 dagars vistelse där i februari 2011. Fina bilder på fantastisk natur och "the big five" med flera från bl.a. Krügerparken samt fantastiskt utsikt från Taffelberget mm. mm. Det hade varit en lyckad resa lät jag förstå.

På eftermiddagen tog Rulle en träningstur på cykeln till PKK och tillbaka och jag tog på mig en regncape och tog cykeln ner till havet och tog en rask promenad på stranden i duggregnet. Stranden var välstädad och fin och det gick stora vågor med fräsande vågkammar.


Vår strand och ett upprört hav
Fin snäcka


Vårt lilla fina tempel vid stranden

Da håller på att bygga om sin restaurang (f.d Bengts) och har flyttat den uppåt en bit då den låg för nära strandlinjen vilket inte är tillåtet av markägaren.


Da´s restaurang under ombyggnad

Fortsatte sedan att cykla efter havet bort mot Dolphin där de håller på att anlägga en park med promenadvägar och små "lusthus" som man kan sitta i och blicka ut mot havet. Trevligt att de gör fint efter stranden då både vi nordbor och bybefolkningen tillbringar sin fritid där på olika sätt.


En strandpark under uppbyggnad

Nu hoppas vi att vädret blir bättre då detta onormala regnade medfört stora problem i södra Thailand som vi dessbättre är förskonade ifrån där vi bor.

http://www.bangkokpost.com/