2012-08-31 Långis och vackra fjärilar i vår trädgård

Vaknade efter en skön natts sömn och var full av energi och spring i benen. Efter frukost tog jag och Lotta en riktigt lång promenad och då det kändes som om jag hade Duracellbatterier i benen tog jag en extra sväng. Det blev ca 1,3 mil.
 
När jag återkom från poolen efter stretchning och ett svalkande dopp vimlade det av fjärilar av olika art och färg i vår trädgård. Det var svårt att få bra bilder då de flaxade nervöst omkring från blomma till blomma men några bilder blev hyfsat lyckade tycker jag. Det fanns en söt fjäril med ljusblå vingar samt som en vit liten spetskant på vingarna men den lyckades jag tyvärr nte fånga på bild.
 
 
 
Ett annat lustigt kryp som också fastnade på bilden...
 
 
 
 
 
 
 
Idag är det städdag igen så vi kommer att ta en MC tur till fruktbacken strax norr om PKK för att köpa Mango och på tillbakavägen göra några ärenden i PKK. 
 
Ikväll blir det drink hos oss för, gissa vilka....och kvällsmat tillsammans på icke ännu bestämd restaurang. Vi försöker sprida gracerna på de restauranger som är öppna på kvällen och som vi gillar bäst.
 
Jag önskar er alla en trevlig fredag.

2012-08-30 Långpromenad med Lotta m.m

Lotta och Bosse hade gjort jättegod mat igår och det blev en mycket trevlig kväll. I morse drog Bosse och Rulle iväg på sin cykelträning till Ban Krud och jag och Lotta tog en långpromenad i byn. Jag mötte upp Lotta utanför oss på Lotus 1 och vi knallade iväg i rask takt förbi Jeab och in på Risfältsvägen därefter vänster på Tempelvägen och vi skiljdes åt vid korsningen Jackvägen/Mellanvägen.
 
Solen gassade på oss och det blev mycket varmt och svettigt så efter promenaden var det skönt med ett dopp och en vilopaus vid poolen.
 
För mig är det viktigt att varje dag utföra någon form av fysisk träning för att hålla formen. Att bara gå en rask promenad, cykla, simma eller träna lite styrka kostar ingenting och det behövs inte heller någon speciell märkvärdig utrustning utom ett par vettiga skor och lediga kläder samt en funktionell cykel. Att bara cykla till Pop shop, Si shop, marknaden eller vart man nu ska i byn, bränner man snabbt av flera kilometer och får därmed gratis motion istället för att alltid ta MC:n.
 
Den bästa träningen är den som blir av och det är den dagliga vardagsträningen som är så viktig för både kropp och själ.   
 
På eftermiddagen kom det en rejäl skur och vattnade våra växter och det gör dem gott och är mycket bättre än vårt "kranvatten" som innehåller mycket kalk etc. som en del växter inte gillar.
 
Nu har det slutat att regna så det är dags för en cykeltur till marknaden för inhandling av nya fräscha grönsaker och frukt, mums!
 
I kväll blir det kvällsmat på Yuts med Bosse och Lotta förstås....
 
Om några timmar kommer solen återigen gå ner bakom Burmabergen och i morgon väntar en ny dag i vårt paradis.
 
Det är gott att leva och njuta av tillvaron samt viktigt att fånga dagen och göra det bästa av den som man bara kan och har möjlighet till, livet är kort ...

2012-08-29 Golfträning med Bosse

I morse tänkte jag och Bosse åka till Ao Manao för att träna golf på golfbanan men då det var helgrått och hot om regn så avstod vi från att åka dit. Vi träffades i stället på Rangen och slog ut bollar sedan gick vi ut på gräsplanen och slog in samtliga bollar, även de som vi inte slagit ut, så det blev ca 450 bollar. Riktigt bra träning!
 
Chons syster Earn, som jobbar på Rangen, blev jätteglad att hela planen var ren från bollar och därmed slapp hon plocka upp dem...
 
I övrigt har det inte hänt något speciellt, det blev inget regn i HY utan sol ömsom molnigt. I går kväll regnade det rejält så nu är äntligen regntunnan full igen. Det är ju regnperiod nu så det ostadiga vädret är ju faktiskt helt normalt. Det har dock inte regnat så mycket utan bara varit mulet och lite kvavt.
 
I kväll ska vi hem till Lotta och Bosse och äta mat och det ska bli mycket trevligt.
 
Äntligen full regnvattenstunna!