2010-02-28 Slö morgon och söndagspromenad +4,5 C

Kvällen igår med Linda och Daniel var jättetrevlig med god mat och dryck etc.

När jag vaknade i morse kände jag mig otroligt seg och istället för att gå upp ur sängen låg jag och läste fram till 09.30. Rulle gläntade på persiennen och det var snöstorm så jag drog täcket om mig och att ens tänka på att gå ut i dag var inte särskilt lockande.  

Nåväl till slut var jag tvungen att ta mig i kragen och masa mig upp. Det hade slutat snöa och efter frukost klädde jag i något lättare kläder och knallade iväg. Igår hade jag ju inte varit ute på hela dagen så nu fick det vara nog med det gosiga varma inomhuslivet. Efter vårt fönsterbyte har det blivit 3-4 grader varmare inomhus så snacka om att det har eldats för kråkorna under många år.

Rulle ville vara hemma och fortsätta röja i hemförrådet. Det är andra helgen som han ägnar sig åt detta och då kan ni kanske förstå hur mycket han lyckats samla på sig under åren. Med tanke på denna jobbiga arbetsuppgift har jag en viss förståelse för att han dragit sig för röjningen under ett antal år. Mycket har kastats och en del har burits ned till källarförrådet.

Trots det halvmulna vädret fick jag en skön promenad. Blev t.o.m. lite svettig så jag stannade till vid Barshällskällaren där det en gång i tiden legat ett torp på leden mot Väsby Gård. Det är en källa som får vatten ifrån berget ovanför, en tunn stråle av klart rent vatten som dessutom är drickbart. Det finns en kåsa som hänger bredvid källan på en gren så jag tog mig en slurk vatten och det smakade mycket frisk och gott.


Barshällskällan på leden mot Väsby Gård
Längst in till vänster om stenen kommer strålen med klart rent vatten.


Highland cattles som inte kan ha det så lätt att se något på grund av den kraftiga luggen. Den kraftiga pälsen har sannolikt varit till god hjälp denna bistra vinter för att hålla värmen.


Väsby Gård

Fortsatte rundan mot Säbysjön och mötte en arbetshäst som drog en släde med sin körsven och de var ute på en söndagstur. I övrigt var det bara en och annan joggare eller hundägare  som var ute och promenerade.


Säbysjön i horisonten.Framme vid vägskälet valde jag att knalla hemåt igen mot Hägerstalund. Det började smådugga och jag skyndade på stegen men smådugget slutade lika hastigt som det kom och istället bröt solen lite försiktigt fram genom molntäcket och det var riktigt nice.

Vid hemkomsten hade jag avverkat ca 8-9 km och Rulle var i full gång med röjningen men gjorde ett avbrott så vi kunde avnjuta en välförtjänt god fika.

Jaha det var februari det och i morgon är den 1 mars. Vad i herrans namn tog februari vägen!?

Nu är det bara 12 dagar kvar tills vi reser hem till Huay Yang igen. Nu får det gärna gå lite fortare med dagarna tills dess. Läste i DN i morse att det kommer att bli demonstrationer den 14 mars, samma dag som vi landar i  Bangkok. Hoppas de är morgontrötta så vi hinner ge oss av med taxin innan spektaklet börjar.


2010-02-27 Äntligen lördag +2,5 C dis och regn

Då har ytterligare en arbetsvecka lagts ad acta. Förutom en del SL strul har det varit en helt ok vecka med varierande temperatur, uppfriskande fysisk träning samt att jobbet flyter på trots att det är mycket att göra.

Har varit hos tandhygienisten hos City Dental, som blivit mitt nya favoritställe när det gäller vård av mina tänder. Har gått en gång om året för 3:e gången nu och är supernöjd. De är otroligt trevliga och noggranna, använder moderna metoder, fräscha fina lokaler. De är faktiskt bättre än hos min tidigare tandhygienist som fanns hos en privattandläkare så de som tror att City Dental ger sämre tandvård håller jag inte med om. Dessutom kostar det flera 100 lappar mindre och det är ju bara positivt. 

Idag har jag inte varit utanför dörren då jag haft en en del nödvändiga datorarbeten att utföra och lite andra hemsysslor samt att det trista vädret inte har bjudit på någon längtan ut. 

Linda och Daniel kommer på middag och Rulle är kocken för dagen och vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans med dem. Vi längtar till Thailand och nu är det bara 13 dagar kvar innan vi reser. 


Strandpromenad september 2008


Båtutflykt Phi-Phi september 2007


Båtutflykt Phi-Phi september 2007 

2010-02-24 En morgon i tunnelbanans värld, -8,5 C

I morse skulle jag byta tåg vid T-centralen till Ropsten. Det var mycket folk på perrongen och en ung t-banevärd var oerhört ambitiös och tog sitt arbete på fullt allvar med att försöka få folket att inte gå på den breda vita linjen som sträcker sig fram till kanten på perrongen. Han skrek och gestikulerade åt alla som envisades med att gå där då det inte fanns något annat utrymme att passera förbi alla som stod och väntade på tåget. "Gå inte på vita kanten! Jag vill inte ha några olyckor! Men hallå, kan ni inte gå på rad!? Måste ni gå på den vita kanten!!!" De flesta flinade lite åt honom och höjde undrande på ögonbrynen. Perrongerna är ju inte så breda att det rymmer alla människor i morgon-och kvällsrusning och för att kunna passera måste man gå på den vita linjen.

När tåget kom blev det ju snabbt fyllt både på bredden och tvären och trots att det inte gick att få in fler skrek han, "Det är massor med människor kvar som vill åka, gå in längre i gångarna!" Äntligen stängdes dörrarna och de flesta drog på munnen faktiskt och tyckte det var ett kul inslag. Lite Japanskt stuk över det hela.  

Nåväl tåget satte igång och strax efter att vi startat från Östermalmstorg ropade tågföraren att vi har en passagerare som fastnat med sin jacka i ett dörrpar på vänster sida av tåget. Den sida som inte är mot perrongen alltså. Undar hur det hade kunnat gå till? I vart fall sa tågföraren att dörrarna på den sidan inte kunde öppnas förrän tidigast i Ropsten, dvs slutstationen. Stackars honom eller henne som var tvungen att följa med dit vare sig han/hon skulle gå av där eller inte.

Det var ju självklart en säkerhetsåtgärd så inte några som pressades mot den dörren i trängseln skulle ramla ut och ner på spåret, så det var vi ju tacksamma för. Den enda som säkert inte var så glad och tacksam, kan jag tänka, var väl stackarn som fastnat. Jag fattar inte hur det hade kunnat gå till då dörrarna öppnas på höger sida eller så hade han åkt så där med jackan i kläm sedan Gamla stan där jag tror att dörrarna öppnas på vänster sida. 

Jag klev av vid Gärdet, näst sista stationen, och gick till jobbet i gassande härlig sol. Det kändes skönt att äntligen slippa trängseln och få lite andrum. 

När jag har gott om tid på mig brukar jag promenera. Det tar bara 15-20 minuter. Gångvägen går parallellt med Ladugårdsgärde och det är lugnt och skönt. Det är mestadels bara jag och en och annan hundägare som rastar sina hundar som går den vägen tidigt på morgonen.


På väg till jobbet en morgon i oktober 2008


In i dimman oktober 2008