2013-03-31 Påskdagen i Huay Yang

Dagen har bjudit på ett lugnt och skönt tempo samt mycket sol och värme. Vi brukar normalt ta hämtmat på söndagar till kvällsmat och njuta av den på vår altan men i kväll beslöt vi att åka till Restaurang Lillasyster Åhm för att få lite havsbris och svalka ner oss med.
 
Det var ljuvligt skönt att sitta i en av Salorna och låta vinden svepa in över oss samt blicka ut över havet i skymningen för att sedan njuta av synen av det vackra pärlbandet av ljuset från fiskebåtarna ute till havs.
 
Bättre än så här är det svårt att ha det...
 
Vy från Lillasyster Åhm.s restaurang
 
Idag är det sista dagen i mars månad och vi tackar för ytterligare en underbar månad i vårt paradis Huay Yang.
 
  

2013.03-30 Påskafton i Huay Yang

Vi firade påskafton hemma hos Lotta och Bosse och de bjöd på Janssons frestelse, matjesill med kokt potatis och tillbehör. Till detta bjöds det på öl och snaps och vi alla bjöd på skönsjungande snapsvisor som spreds över nejden. Härefter åt vi en smarrig efterrätt typ Marängsviss. Mums!
 
Jag och Rulle hade med oss kokta ägg som vi målade för äggtävlingen. Tyvärr kan vi inte visa våra fina ägg på bloggen för röstning då bilderna som togs med Lottas kamera inte blev så lyckade. Äggmålartävlingen iställdes därmed men äggen var lika goda att äta för det.
 
Stort tack kära vänner för en trevlig kväll!
 

2013-03-30 Nya pippin på gång...

I vårt buskage med de röda vackra blommorna precis vid altanen har en Yellow vented BulBul byggt ett bo och lagd två fina små ägg. Vid ett par tillfällen har jag sett honan ligga och ruva och hann ta ett halvbra foto innan hon stack iväg då hon säkert hörde mig trots att jag smög så tyst...
 
 
Yellow vented BulBul-hona ruvar på äggen 
 
Hoppas det går bra för de båda blivande BulBul föräldrarna och jag ska följa processen så gott det går ...