2014-08-31 Orkidéer är vackert...

Våra flerartiga orkidéer blommar en och en i taget och den här tycker jag är så fin i färgen....
 
En av våra vackra orkidéer
 
Idag har jag glatt alla våra växter med kogödsel samt jord blandat med kokosnötskross. Under regnperioden brukar jag varva med konstgödsel eller kogödsel ca 1 gång i månaden. Regnar det mycket lakas jorden ur och under torrperioden gör jag samma sak men varannan månad. Det gäller även att ha koll på jorden om den behöver fyllas på samt blandas upp med kokosnötskross så inte jorden blir hård som betong. 
 
Det syns på våra växter att de gillar att bli extra ompysslade och det är ett svettigt men kul arbete tycker jag.
 
Om man inte har möjlighet att göra detta extra pyssel själv kan man alltid göra en beställning hos Cha-ba, som har hand om vårt område, eller alternativt från någon trädgårdsmästare i byn. 
 
Jag önskar dig en riktigt skön söndag! 

2014-08-31 En trevlig restaurang- och musikkväll på Chai Chane

I går kväll fick ni en mycket trevlig restaurang- och musikkväll i goda vänners lag på Chai Chane efter en drink hos oss.
 
På fredagar och lördagar har de som vill sjunga och/eller spela musik inför publik möjlighet att göra det på Chai Chanes uppbyggda scen. Kul om man vill ha lite underhållning till maten eller kanske vill uppträda själv.
 
 
Tack alla inblandade för en mycket trevlig kväll!

2014-08-30 Den nya dammen på Övre Mellanvägen är klar...

Nu verkar den nya dammen vid bron på Övre Mellanvägen vara färdigställd och den behövdes tydligen så att Huay Yang är bättre utrustad med vattenförsörjning för både hushåll och bevattning etc.
 
 
 
Det började smådugga så nu var det dags att skynda sig hem då mina regnkläder blev kvar där hemma men det blev dessbättre inte mer än ett stilla duggregn som slutade efter en stund. I går kväll regnade det dock med besked men under kväll och natttetid är det helt okey med regn...
 
Jag önskar dig en trevlig lördag samt helg!