2018-02-19 Måndag och en ny vecka samt nya möjligheter...

Så var det då måndag igen, en ny måndag och veckan börjar med nya möjligheter att göra denna dag till den bästa samt förhoppningsvis resten av veckan också. Det är mitt val och mitt ansvar att se till att det blir så då jag har möjlighet att påverka dagsresultatet oavsett hur det är runt omkring mig. 
 
Mitt motto är att livet blir bara vad man själv gör det till, både i glädje, svårigheter och sorg. Genom att tänka positivt ger man sig själv möjlighet att lösa det som går att lösa. Går det inte att lösa av skäl man kanske inte själv kan påverka får man släppa det helt eller be om hjälp. Livet går vidare hur vi än gör i vart fall och varför då inte se till att det blir så bra som möjligt.
 
Det har varit en fin helg på alla sätt och vis och vi har även fått glädjen att träffa våra goda fina vänner för mysig samvaro både i fredags- och i lördagskväll. Jag har hunnit med lite roligt trädgårdsarbete också och igår fick jag möjlighet att vara med och pyssla med vovvarna via Huay Yang Dog & Cat Rescue. 
 
Jag är så nöjd och tacksam över att få ha det här härliga livet och jag hoppas det varar länge, länge än.
 
Idag började min måndag med en skön strandlångis efter att ha gullat med "mina" vovvar som vanligt, och nere på stranden mötte mig ett ganska lugnt hav med medelstora vågor. Det är lite mulet för dagen och väderprognosen har spått 60 % regn och det behövs verkligen regn då det är torrt i markerna.
 
 
Jag gillar kokosnötter och det är så läckert att se hur den guppar i vågorna eller bara nuddas av vågorna eller får ligga ifred på stranden och bara finnas där.
 
 
 
 
 
 
 
Under långisen fick jag trevligt sällskap av goa fina vännen Kia och hennes dotter Sanna med maken Martin. De gick i rask takt och det  var skönt att trampa på lite snabbare idag då jag annars brukar ta det rätt lugnt för att stanna till och fotografera samt filosofera lite. 
 
Här ska det enligt Kia tas på berget annars gills det inte så därmed gjorde alla som de skulle....
 
Klippgränsen för dagen...
 
Bred fin strand idag...
 
 
Stort TACK för en mysig strandlångis samt trevligt sällskap!
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin måndag och kom ihåg att livet varar inte i oändlighet utan njut av det medan du har chansen.
 
Gillar du det här inlägger får du mer än gärna klicka på "Gillahjärtat" I bloggen. 

2018-02-18 ...och så här långt har de hunnit fixa med Mellanvägen - för den som är nyfiken...

Nu har de preparerat hela Mellanvägen från Huay Yang Travel till Jacksvägen och snart är det dags för slutförandet inför asfalteringen samt själva asfalteringen.
 
Vägen kommer bli bred och fin och när den är helt klart gäller det att farten inte blir för hög vilken fina vägar har en tendens att öka. Vi får hoppas på det bästa, d v s att de flesta kör klokt och lugnt samt med förstånd. 
 
Underbart att de kommit så här långt på så kort tid! 
 
Mellanvägen norrut från Jacksvägen... 
 
 
 
 
Mellanvägen söderut...
 
Jag önskar er alla mina bloggläsare en skön söndag!

2018-02-18 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut...

Så var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue av Huay Yang´s hundar och dagens resultat blev 6 hanar och 5 tikar. 
 
I samband med kastrering eller annan operation får alla hundar även injektion mot parasiter, smärtstillande samt antibiotika. Vi klipper också klor, rensar öron och plockar fästingar samt vid behov pälsvård. 
 
Det var många som kom för att titta, lämna bidrag, handla prylar där pengarna går oavkortat till Huay Yang Dog & Cat Rescue och det var en trevlig uppsluppen samt postiv stämning. Roligt att det är så många som är intresserade och vill göra något för att bibehålla verksamheten då den gagnar oss alla i byn, både hundar, katter och människor.
 
Första vovven som får lägga sig under kniven som hålls säkert av Tap Sakaes Distriktsveterinär Pailin
 
Glada gänget och här kan man handla väskor och lite andra prylar... 
 
Tui ser nöjd ut för dagen...
 
Den här hanhunden är 8 år och opereras för cancer i pungen...
 
Många nedslitna tänder här...
 
När han är klar efter operationen ska han rakas då pälsen gömmer många små kryp som fästingar och löss.. 
 
En stor vit herre som ska kastreras då många av dessa hanar är väl kaxiga och bråkiga och detta ingrepp lugnar oftast ner dem... 
 
En till hanne som ska kastreras och som just har fått en insomningsspruta så han börjar se lite hängig ut...
 
Mycket folk var det idag också och det verkar ha blivit något av ett söndagsnöje för farangerna i byn som gärna vill komma och lämna bidrag, handla något för hundarnas skull eller hjälpa till. Härligt!
 
Dags för rakning av den 8 årige hannen och vi hittade många fästingar som gömde sig i pälsen...
 
Putte och Björn hjälps åt...
 
 
Här kom matte med en gammal lurvig tik som var blind och hon ville ha hjälp med dels rakning av pälsen dels kloklippning. Klorna var oerhört långa så den stackars tiken måste ha haft ont i tassarna när hon gick.
 
Hon var lite aggressiv så innan behandlingen fick hon en insomningsspruta för säkerhets skull... 
 
10 år är den här tiken som är blind och hon fick lite ögonsalva då hennes ögon var lite irriterade...
 
Att klippa dessa enormt långa klor blev min uppgift...
 
Resultatet efter kloklippningen och nu får hon lättare att gå...
 
Pälsen ska också rakas och det blev Puttes uppgift då han börjar bli bra på det...
 
Efter rakningen och kloklippningen och hon kommer att må mycket bättre nu...
 
Dags att åka hem efter en trevlig dag och stort TACK till alla som kom och lämnade bidrag och/eller hjälpte till på ett eller annat sätt! De flesta faranger har säkert förstått hur viktigt detta arbete är för att hålla hund och kattbeståndet nere i Huay Yang och att de får mat samt håller sig friska. 
 
En hund som mår bra. är mätt och behandlas väl är en glad och trevlig hund och det är sådana hundar de flesta vill ha här. Det är dock vi faranger som måste hjälpa till att stödja verksamheten ekonomiskt för att den ska kunna fortsätta många år till.
 
Vill du hjälpa till att sponsra och därmed se till att vi håller hund- och kattbeståndet nere i Huay Yang kan du gå in på Huay Yang Dog & Cat Rescue så får du veta hur det går till.