2018-02-28 Sista dagen denna månad och då passar det utmärkt med en strandlångis...

Oj, oj inte bara dagarna far vi väg i en hast utan så även månaderna och idag är det sista dagen i februari. Men så är det när vi har skoj och en trevlig fantastisk tillvaro på alla sätt och vis :-D
 
Min vana trogen när det gäller onsdag morgon är att gå min strandlångis med goa fina vännen Ulf Ö och så blev det även idag förstås.
 
Vi valde att gå naturstigen norrut och vägen genom nationalparken och vi gick där och pratade i godan ro och plötsligt ser jag en grön smal orm några meter framför Ulf. Den har givetvis noterat oss och stannat upp och kollade sig omkring med höjt huvud. Jag tog tag i Ulf och drog honom åt sidan så han inte skulle trampa på ormen och sa samtidigt "akta en orm". Ulf fattade först inte var ormen var så han började dansa hambo och jag skrattade så jag tjöt då det såg så roligt ut. 
 
Vi gick förbi ormen på ett för den tryggt avstånd och gick därifrån efter att jag fotat den förstås. Jag "tror" inte den arten är giftig men ett bett från en orm kan vara tillräckligt för att skada.  Vare sig Ulf eller jag är rädd för ormar men efter detta såg sig Ulf för lite bättre.  För mig är det viktigt att visa respekt för alla djur och där ingår även kräldjuren förstås.
 
Hejdå lilla ormen vi går vår väg nu och låter dig vara ifred...
 
Efter själva parken gick vi via stranden bort till klippgränsen och idag är det högt vattenstånd.
 
Så vackert är det och både Ulf och jag är rörande överens om att vi aldrig kommer at tröttna på att gå här just för att det aldrig är lika från dag till dag...
 
 
 
Vi har fått sälskap av Goldie och Enöga en bit...
 
Fina Goldie som undrar om vi ska komma någongång eller...
 
En vacker och frisk fin hund...
 
Klippgränsen för dagen...
 
 
Ett trassel av bambu...
 
Vi vände och gick söderut och fram till området Villa Aruna...
 
Fin vy härifrån över fiskebåtshamnen...
 
En liten sliten fiskebåt...
 
Vi vände tillbaka norrut igen...
 
 
Sista bilden från stranden denna månad innan jag cyklade hemåt igen...
 
Stort TACK till Ulf för en som vanligt trevlig strandlångis och till dig min bloggläsare önskar jag en skojig onsdag (Lill-Lördag för den som firar det)!
 
Gillade du det här inlägget får du gärna klicka på Gillahjärtat :-D  

2018-02-27 Härligt med hög fart på datorlinan via CAT...

I samband med vår cykelträning idag cyklade jag till CAT i Prachuap Khiri Khan och förlängde vårt Internetabonnemang med 1 år samt uppgraderade fiberdatanätet till 100/20 Mbps och det är det högsta vi kan få via CAT. Vid vår speedtest är det dock högre siffror både upp och ner men det gör ju inget :-D 
 
Det räcker gott och är hur snabbt som helst och tillfredsställer vårt datahanteringsbehov med råge. 
 
Vi hade sedan tidigare 50/20 Mbps och det var också snabbt men då det inte är någon större ökning av kostnaden för mellanskillnaden gjorde vi vårt val för det är det verkligen värt för att få en effektivt och snabbt fiberdatanät.  
 
50/20 Mbps kostar 790 baht/månad och 100/50 Mbps, 50 istället för 20 är ett nytt erbjudande och det kostar 990 baht, enligt ordinarie priser, men vi fick lite rabatt och behövde bara betala 845 baht/ månad/inkl moms :-D. Jag betalade dock hela årsavgiften på 10 140 baht inkl. moms kontant på en gång så slipper vi bekymra oss om det under 1 år.  
 
De tar inte tar betalkort på CAT utan bara kontanta pengar. I de fall man väljer månadsbetalning via faktura går det inte att betala fakturan via Internet, så vitt vi förstått, utan du får betala fakturan genom t ex 7 Eleven eller kontant hos CAT.  
 
Vi är mycket nöjda med servicen hos CAT i övrigt och krånglar något är det bara att ringa så fixar de det så fort de bara kan om det inte är stort fel på hela Intranätet i Huay Yang förstås av någon anledning. Det brukar de dock fixa snabbt tycker jag.
 
Gammal (2017) prislista på Fiberdatanät och som privat användare väljer du priset för Home (IP Private): 
 
Gammal lista (2017) som inte riktigt överensstämmer med de erbjudande de har idag när det gäller hastigheten.
 
CAT i Prachuap Khiri Khan

2018-02-27 Bra start på tisdagen - Cykelträning till/från Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 7,9 mil

Vilken härlig cykelträningsdag det blev idag till/från Prachuap Khiri Khan (PKK) via Dan Singh Khon och Rulle och jag cyklade tillsammans till 2 km backen.
 
Där skiljdes vi åt för Rulle skulle träffa sin kompis Will i PKK på en fika och jag skulle bl.a till CAT Telecom för att förlänga vårt Internetabonnemang 1 år till. (Se separat inlägg)
 
Det är skoj att träna på hoj...
 
Vacker natur med fria betande kor...
 
Mums med gott saftigt gräs, åtminstone för en ko...
 
 
Min älskade Rulle och jag innan vi skiljdes åt för att cykla olika vägar till PKK
 
Rulle tog den kortare vägen via Immigration och sedan till södra portalen in till PKK och jag valde den längre vägen och lite till för att komma fram till norra portalen in till PKK. 
 
Fria vidder med vackra berg och den här vägen leder till Ban Thung Khlet
 
Nedanför berget ligger det vidsträckta ananasfält...
 
Sydväst...
 
Vilka fantastiska cykelvägar vi kan välja att cykla på i Prachuap Khiri Khan och Dan Singh Khon...
 
För att hitta dessa vägar måste man ha GPS om man inte känner till omgivningen och har lokalkännedom då det är ett gytter av olika vägar som går kors och tvärs väster om PKK mot Burmabergen. Det roligaste är att själv klura ut och testa vart den ena eller den andra vägen leder till, med cykel eller motorcykel.   
 
Antingen blir det rätt eller fel och man hamnar på motorvägen eller uppe bland bergen eller i sämsta fall på någons gård eller egendom. Tar man sig över motorvägen mot havet finns det många fina roliga vägar där också. Att i tal eller skrift beskriva en specifik väg är svårt och kan bli rörigt och missvisande om det inte finns vägnummer att utgå ifrån.
 
Jag testade en ny väg idag och istället för att ta till höger vid fyrvägskorset i Ban Thung Khlet körde jag några kilometer rakt fram på en bred fin landsväg som gick igenom lite våtmarker. Vid nästa vägkors tog jag höger mot PKK och det var den stora landsvägen som leder till norra portalen i PKK. Den vägen kommer jag även ut till via en smärre genväg på några kilometer om man cyklar in till Ban Thon Khlet, dvs tar till höger i den första fyrvägskorsningen och sedan till vänster efter ett par kilometer in på en fin betongväg.
 
Nåväl jag kom fram till CAT Telecom och fixade vårt förlängda abonnemang på 1 år och efter lite fler ärenden cyklade jag hem via Akvarievägen och Phet Kasem Road.
 
Nu märks det tydligt att monsunen håller på att vända till sydväst för nu var det motvind på vägen hem att kämpa mot istället för att ha den i ryggen som givetvis är en större fördel att ha på vägen hem. 
 
På Samutvägen kom Rulle ikapp mig och vi cyklade tillsammans resten av vägen hem.
 
Så skönt det är att rulla in till vårt mysiga hus, det kan inte nog upprepas, efter ett rejält cykelträningspass och veta att nu är det vila som gäller efter en skön dusch.
 
Stort TACK min älskade Rulle för den cykelträning vi gjorde tillsammans och även tack till mig själv som återigen kämpat på och kommit i mål trött men lycklig över att jag fixat det här tuffa cykelpasset igen. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin tisdag vad du än ägnar dig åt för att förgylla din tillvaro :-D