2017-05-01 Bye, bye april och välkommen 1 maj...

Nu har vi i Thailand lämnat april och det har varit en fantastisk och händelserik månad även om jag upplever de flesta dagar, månader och år som fantastiska på sitt sätt och jag är lycklig och tacksam för allt fint jag får möjlighet att uppleva i livet.
 
April 2017 har dock varit lite mer speciell då vi haft en underbar och händelserik resa tillsammans med Fina Familjen i New York samt på en lyxkryssning med Royal Caribbien och fartyget Anthem of the Seas. Det är ett minne för livet för oss alla och det är roligt att gå tillbaka och kolla i min blogg om hela resan. (Se kategori "Resa till USA, New York, Karibien, Bahamas".
 
Bloggen blir på så sätt en dagbok för mig samt för de som läser min blogg och som därmed även vill följa min resa i det goda livet i övrigt.
 
Nu kliver vi med raska steg in i maj och varje första maj tänker jag på en LP av José Feliciano som släpptes 1969 och en av låtarna var The First of May. Då var jag 18 år och gillade den låten samt även de flesta låtarna på skivan stenskarpt. Det är också ett härligt minne så vill du, kan du lyssna på just min favoritlåt, The First of May, här nedan. Enjoy!  
 
 
Via denna länk kan du som är intresserad läsa om José Feliciano https://sv.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Feliciano
 
 

2017-04-30 Skön söndag med trädgårdspyssel...

I vår häck framför huset sedan ca 10 år tillbaka har tre buskar dött och det är för mig störande glipor i häcken. Dessa buskar har varit svåra att få tag på då det är en mycket populär buske just för att bilda häckar runt om i Thailand.
 
Häromdagen cyklade jag runt för att kolla igen och hittade tre buskar hos Si Handelsträdgård vid motorvägen och jag köpte 2 av dem direkt. Det var fylliga buskar i varje kruka så jag räknade med att dela en av dem.
 
Idag planterade jag dem efter konstens alla regler, en i respektive ful glipa, och nu får jag hoppas på att de tar sig och gillar sin nya plats tillsammans med den gamla släkten.
 
Ful glipa i häcken på gund av hädangången buske...
 
likaså här...
 
Eftersom jag är vän av ordning och reda och vill ha en fin prydlig häck framför huset har gliporna nu täckts med en nya fräscha buskar som dock får tid på sig att växa till sig på höjden...
 
Glipan har bytts ut till en ny fräsch buske :-D
 
...och likaså här...
 
...och här..
 
Nu är jag nöjd med dagens arbete och hoppas nu att de nya buskarna trivs och frodas (även de gamla förstås) och jag ska göra allt som står i min makt för att se till att det blir så :-D
 
Värmen ligger på +35 C på vår altan och jag skickar de varmaste hälsningarna till er bloggläsare som inte har de lika varmt om öronen som vi här i underbara Huay Yang!
 
Jag önskar er alla en mysig söndag och för er som kommer att kolla på en majbrasa, eftersom det är Valborgsmässoafton idag, blir det i vart fall varmt och gott, om ni är tillräckligt nära förstås :-D

2017-04-30 Bisyssla, men inte för mig...

I samband med min tuktning av vår jättebuske i trädgården häromdagen upptäckte jag att bina höll på att bygga bo där inne i grönskan. De var tydligen inte så nöjda med platsen för drottningen drog iväg med hela följet till Bonsaiträdet/Benjaminfikusen strax bredvid och de har nu samlats där hela bisamlingen på en av grenarna.
 
Oskyddat läge tycker jag men de får själva bestämma och det stör inte oss i vart fall på något sätt var de än håller hus (bo).
 
När jag måste gå i närheten av dem tar jag det lugnt och varligt så jag inte skrämmer eller retar upp dem. Om man inte uppträder hotfullt eller börjar slå efter dem gör de ingenting. Jag gillar bin och det är otroligt viktiga för hela mänsklighetens överlevnad. Något att tänka på så låt dem vara och behandla dem väl!
 
 
 
Vilken jättesamling av bin runt bidrottningen, tänk att vara så populär :-D Nja, det får räcka med Rulle och Fina Familjen samt våra goa fina vänner :-D