2017-09-26 Här kommer nya soffan från S.B. Furniture...

Kl. 12.00 som bestämt kommer transporten från S.B. Furniture med vår nya soffa...
 
 
Välkommen S.B. Furniture med nya soffan...
 
Benen på soffdelarna ska monteras...Lille sonen på 3 år får vara med mamma och pappa på arbetet...
 
 
Nu är nya soffan på plats och den är mjuk och skön att sitta eller ligga i samt lätt att hålla ren då tyget på plymåerna samt kuddarna är tvättbara. Den vita klädseln på stommen är av konstläder så det är bara att torka av när så behövs.
 
Schäslongdelen är fristående så den kan man flytta dit man vill ha den och där den står nu blir det en fin läshörna om man så vill...
 
Så lite myskuddar också...
 
Ljust och fint blev det till skillnad mot det mörka murriga som vi hade tidigare. Den gamla soffan var mycket skön att både sitta och ligga i och för 10 år sedan fanns det inte så många soffor att välja på som det finns i dag. S.B. Furniture har lite modernare tänk när det gäller möbler och det gillar vi. 
 
Vår gamla soffa och bilden är tagen 2010...
 
 
 

2017-09-26 Gamla soffan åker ut...

Idag kl. 12.00 kommer vår nya soffa från S.B. Furniture i Hua Hin och vår gamla soffa sedan 10 år tillbaka byter därmed ägare till Nong som jobbar på vårt område. Det vi inte behöver längre och/eller byter ut ger vi alltid bort till vår områdespersonal och de bestämmer själva vem som ska få möblerna eller prylarna. 
 
Den här gången hade de kommit överens om att Nong skulle få soffan och hon var mycket glad över det.
 
Ned och Nong kom vid 11 tiden för att ta hand om soffan och arbetskompisar till dem från området Jasmin fixade transporten av soffan hem till Nong.
 
Nong och Ned som burit ut en del av soffan...
 
...och här lyfter de ut den andra delen av soffan....
 
 
Transporten har anlänt som ska köra hem soffan till Nong...
 
 
 
One får sitta på flaket och ha koll på soffan under den korta transporten till Nong...
 
Bye, bye gamla soffan och tack för alla dessa 10 år...
 
 
Maria och jag passade på att ta ner gardinerna från fönstren ovanför soffans plats då vi tycker att att de mest varit i vägen samt att de stulit för mycket ljus från fönstren. Vi har ju ingen insyn från närmaste granne då vi har satt upp en vägg mellan våra hus och därmed har gardinerna inget syfte längre. Gardinstängerna får däremot sitta kvar tills vidare då de "ramar in" fönstren.  
 
Nu väntar vi på transporten av den nya soffan från S.B. Furniture...
 

2017-09-25 Det ska vi fira!

Idag exakt var det 6 år sedan som Rulle och jag slutade att förvärvsarbeta i Sverige och istället och flyttade ner till vårt hus i Huay Yang som vi haft sedan 2006.
 
Det roligaste för dagen var att Maria var med oss då också och hon var tvungen att åka tillbaka till Sverige för att jobba men Rulle och jag vi fick möjlighet att stanna kvar här precis som vi ville och planerat. Vi hade flygbiljetter via Thai i retur och vilken skön känsla det var att bara riva biljetterna....
 
Visst är det något att fira och det har vi gjort idag på det sätt som vi gillar. Först favoritchampagnen Moët & Chandon på vår fina altan och därefter god vällagad mat på Rangen och Tony bjöd alla gäster på en lakritsshot efter maten. Alltid ett trevligt och uppskattat generöst initiativ hos oss gäster som vi tackar för!
 
Favoritchampagnen...
 
Mysig miljö på Rangen och här är baren..
 
De här textillamporna i kulörta färger ger en mysfaktor som jag gillar, ett enkelt sätt för att förhöja trivselfaktorn...
 
Det är än så länge lågsäsong och enligt Tony har de haft 9 gäster på Rangen idag och det känns för dem som en bra kväll. Skönt att starta lite lugnt för under högsäsongen är det full fart där...
 
Stort TACK mina älskade Rulle och Maria samt restaurang Rangen för en trevlig kväll!