2007-09-15 Hemresa Bangkok - Arlanda

Efter att ha släntrat runt i flygterminalen i 3 timmar taxade planet ut 01.10 och vi var bra så trötta. Vi märkte knappt när planet lyfte utan vår medvetandegrad var klart sänkt. Efter maten var det därför skönt att luta sig tillbaka och sova några timmar.
 
Vi landade på Arlanda 06.50 och efter passkontrollen ringde chauffören från Taxi 020, som vi förbeställt, och meddelade att han var på plats men att vi inte skulle känna oss stressade av det utan allt fick ta den tid det tar, han ville bara meddela sig. Vilken service!  Då Arlandas bagageutlämning inte är särskilt effektiv fick vi vänta 20-30 minuter innan vi hade alla våra väskor. Ut genom tullen på grönt och där stod taxichauffören tåligt och väntade.

image122

Här står vi glada resenärer i väntans tider, alla utom Susanne, som tog bilden.

Vår hund Juni, som varit på kenneln och tagits om hand av Susannes man Anders skulle överlämnas av Anders då han hämtade Susanne, Ola och Janne. Taxi 020 hade ordnat en kombi just för detta ändamål utan någon extra kostnad. Taxi 020 imponerar på oss! Juni blev jätteglad att se oss igen och hoppade glatt in i taxin.

Den hjälpsamma och trevliga chauffören körde oss säkert hem och nu är resan slut för denna gång.

2007-09-14 Strand- och hemresedag

Vaknade tidigt och packade ner det som ska hem till Sverige tex  havregryn eller müsli som inte är så bra att lämna kvar i huset. Lämnade kvar en påse havregryn efter resan i juni och trots att påsen låg väl försluten i en platspåse fanns det gott om kryp i den så det vara bara att slänga. Kaffe, te etc är det däremot inga problem med att lämna kvar. Efter diverse inköp inför hemresan stack vi iväg till Orchidstranden allihop för att bada och spä på solbrännan lite till.

image115

I bakgrunden ligger den mysiga strandrestaurangen där de också hyr ut strandstolar och parasoll samt ser till att det är fritt från skräp som flutit upp från havet. Att hyra en stol med parasoll kostar 30 Bath (6 kr) och som grädde på moset bjuder de på en flaska vatten samt färsk frukt och lite tilltugg som serveras på en liten bricka. 

image116

Ingen trängsel precis! Stranden mot norr.

image117

Stranden mot söder!

image118

Maria och Linda spelar beachboll.

Kl 17.00 kom den stora minibussen från Nungs företag och hämtade oss efter att först ha hämtat Susanne, Ola och Janne. Vi tog adjö av byn och sedan bar det av till Bangkok och flyget till Stockholm, 01.10.

By, by vi ses igen den 20 mars 2008!

2007-09-13 Inför hemresan i morgon samt Korre

Förmiddagen ägnades åt kontantladdning av min thaimobiltelefon inför nästa nedresa, påfyllning av huskontot etc. Rulle tvättade och vaxade Mc:n samt smörjde lite husdetaljer etc. Maria och Linda passade på att softa vid stranden respektive poolen för att bättra på solbrännan lite extra.

Vid besöket hos Marita idag var Korre i full aktion med att sno åt sig toapapper för att bygga sig ett hus bakom microvågsugnen. Marita visade ett annat bo som han byggt bakom en hörnlampa med toapapper och kokosnötsmaterial etc. Korre har blivit  mycket tam. Han har en öppning i altannätet för att han ska kunna ta sig ut om han vill och ibland är han borta ca 45 minuter men hittar alltid tillbaka och kryper då in i ett av sina bon eller buren för att vila sig efter sina äventyr.
 
Ibland blir Peter irriterad på honom för att han snor ost från hans macka etc. Han sprider också ut toapappersbitar över golvet men plockrar sedan upp det, efter en viss bearbetning med mun och ben, och transporterar det sedan till sin utvalda boplats. Ibland tar han en matpaus då arbetet frestar på krafterna.

image112
Korre på väg!

image113
Ätpaus!

image114
Korre äter granatäpple.

För vår del avslutades dagen med middag på Orchids strandrestaurang.