2018-01-31 Dagens Hat Wanakon alltid under förändring mer eller mindre...

Idag var det lite mer fart på vågorna och detta hav och strand är alltid under förändring från dag till dag från morgon till kväll och därmed lika spännande att uppleva och se för mig.
 
För dig som gillar havet och stranden som jag gör är det bara att hänga med på dagens strandlångis som jag för dagen gick utan sällskap. Inte ens mina vovvar orkade hänga på utan kom och hälsade bara och fick lite gotta samt kärlek innan de lommade tillbaka till sin viloplats igen.  
 
 
 
Lite sned strand på sina ställen...
 
 
Vattenståndet var högre idag så jag vände vid de första klipporna... 
 
 
En del krabbor pilar raskt förbi fötterna ner till havet eller kryper blixtsnabbt ner i sina hålor men det här rackaren stod där och stirrade på mig och var stridsberedd. Jag var inte i stridstagen utan tog min bild och lät den sedan vara ifred...
 
En stridslysten krabba men det behövs inte då jag är en fredlig människa...
 
Vad är det där för svart då som sticker upp, jo det är toppen på mitt strandade träd...Ett bra mått på vattenståndet för dagen...
 
På väg tillbaka igen söderut...
 
När jag kom till stranden träffade jag på Lillflickan med valpen Sikhaao som var irriterad av något i pälsen. Jag fick lyfta upp honom i famnen och såg då att han hade en del löss och det är självklart irriterande för den som drabbas. Dessbättre finns det bot för det, en vätska som luktar lite bensin, fast det inte är bensin, och som är effektivt att stryka på pälsen. Ofarligt för vovvarna men lössen gillar det inte och flyr sin kos.
 
Detta medel kommer jag att fixa hos Mia på Huay Yang Dog & Cat Rescue och ta med mig i morgon till både Sikhaao och Lillflickan som också har lite löss. Underbart att ha tillgång till hjälpmedel för att hjälpa genom Mia & Co om jag inte kan få tag på det själv♥
 
Dessutom lät mig Lillflickan att klippa hennes klor idag också och var så stilla och lugn. Så duktig är hon♥
 
Härligt att kunna hjälpa våra hundar här i Huay Yang på ett eller annat sätt och att de ska veta att vi vill deras bästa.
 
Lillflickan med sin valp Sikhaao...
 
Vattenlek för Brownie och Fino
 
Bryan och Enöga...
 
Tack till mig själv för en härlig strandlångis samt för den tillgivenhet "mina" vovvar känner för mig och som de visar på ett kärleksfullt sätt.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig onsdag (Lill-Lördag) vad du än hittar på för trevligheter! 
 
 

2018-01-30 Åter till vardagen och vårt vackra hav samt stränder, hundar och för dagen musikunderhållning...

Fast det är otroligt kul och spännande att resa iväg på våra motorcykelresor är det lika roligt att komma hem igen till vardagen.
 
Vardag för mig är bland annat att gå min strandlångis och idag fick jag trevligt sällskap av goa fina vännen Ulf Ö.
 
Det var ett ganska lugnt hav idag men vattenståndet var något högre så det var bara att kliva ut i böljan när vi skulle runda klipporna. Det är en relativt stor höjdskillnad mellan strandbrynet och strandängarna på sina ställen så det blir en lite sned gång om man inte väljer att gå upp en bit i den lösare sanden. 
 
Vinden har vridit mer åt sydväst så det märks att monsunen håller på att vända lite sakta.
 
 
 
 
Hej klippgränsen och kul att träffas igen...:-D 
 
På den här långa strandremsan är det platt och fint att gå...
 
 
 
På universitetscampen idag är det läger för 100 tals elever från universitetet och de har satt upp tält i en rad för de som inte får plats i lägerhusen och det var aktiviteter för eleverna på olika håll i området.
 
Här är det lite sångunderhållning och flickorna står för det här....
 
 
 
...och så blir det pojkarnas tur att också sjunga och göra gester...
 
 
 
Tack för underhållningen och jag cyklade vidare en kort bit för att leta rätt på Lillflickan och hennes valp Sikhaao och mitt bland lägerhusen där elever och lärare kom och gick hittade jag dem...
 
Lillflickan kom fram och ville gärna bli klappad men hennes valp var lite skygg till en början och lade sig under ett bord i skydd. När han insåg att jag bjöd på torrfoder blev han plötsligt lite modigare och kom till slut fram och åt ur min hand. Mamma Lillflickan fanns ju i hans närhet så då kändes det tryggt eftersom hon accepterade mig.
 
Nu blev han sugen på att dia istället och Lillflickan lade sig ner och lät honom tömma alla sina juver som han är helt ensam om. Inte så konstigt att han är stor och stadig och hälften så stor som Lillflickan.   
 
Lillflickan med sin valp Sikhaao...
 
 
Den enda likhet Sikhaao har med sin mamma är rynkorna i pannan och han är så söt och fin ♥
 
Berta ville också ha mycket uppmärksamhet och stod nära mig och ville bli klappad hela tiden så lite "svartsjuka" existerar även i hundvärlden. Hon är mycket snäll både mot Lillflickan och hennes Sikhaao.
 
Fina goa Berta...
 
Stort TACK till Ulf för det trevliga sällskapet under strandlångisen samt till mina hjärtvärmande hundar och till eleverna för sånguppvisningen!
 
Vilket underbart liv vi lever och att få ha det så här bra är en ynnest och det är jag mycket tacksam för <3
 
Till er bloggläsare önskar jag en finfin tisdag och ta vara på livet så mycket du bara kan och förmår.
 
Om du gillar det här inlägget så var inte snål utan klicka på gillahjärtat :-D