2016-03-31 Softa, softa hela dagen lång och var tog mars vägen egentligen....

Sista dagen i månaden mars, svisch så är även mars 2016 borta för att aldrig återkomma...
 
...och vad gör jag då, jo fortsätter att vila då det var en riktigt seg förkylningsvirus denna gång...Gnäll, gnäll!
 
Visst är det skönt att vila när kroppen är ur lag och min älskade Rulle månar om mig och ser till att jag får näring, "matiné" filmer till eftermiddagsfikat och kvällsfilmer att titta på för att få ett litet avbrott i bokläsandet... Men nu känns det som om viruset får dra iväg och lämna mig ifred.
 
När jag mår dåligt brukar jag säga till mig själv, varför njöt du inte mer av livet och dagen än du gjorde när du var frisk. Det gjorde jag ju så mycket det bara gick och vad hjälper det nu...Suck!
 
Nåväl, det är ju bara ett simpelt förkylningsvirus och det ger sig så småningom och det är bara att stå ut helt enkelt och längta tills jag som en fjäril kan fara runt och njuta av våra blommor i trädgården...
 
 
Så vackra fjärilar vi har emellanåt och som jag lyckats fånga på bild med min kamera...
 
...och så vill jag gå eller på annat sätt ta mig till vårt vackra hav här i Huay Yang...men det får allt vänta ett tag till...
 
Hat Wanakorn...
 
...få kolla in vackra fiskebåtar etc. etc.
 
Jag önskar dig en härlig torsdag den sista dagen i mars 2016! 

2016-03-30 Några av mina favoritlåtar från 80 & 90 talet i denna R&B Slow Jam Mix...

Rulle har dragit iväg med sin MC till Hua Hin och Immigration i morse för att söka förlängt uppehållstillstånd och jag orkade inte hänga med på grund av min trista förkylningsvirus. Men det går ingen nöd på mig för jag sitter här hemma och lyssnar på musik och läser i lugn och ro. Härligt, samtidigt som kroppen får den vila den behöver.
 
Känner mig lite smått nostalgisk emellanåt och hittade då den här listan på R&B Slow mixlåtar från 80 & 90 talet inklusive tillhörande videos och många av låtarna var då och är fortfarande mina favoriter från den tiden.
 
Enjoy!
 

Ultimate 80's & 90's R&B Slow Jam Mix

 
 
Jag önskar dig en skön onsdag!

2016-03-29 Nu, tack vare Yo, kommer min Forza hem igen efter bl.a däcksbytet...

I morse fick jag besked från Phiah, hustru till Yo på YO´s Garage, att min hoj är klar för hämtning. Eftersom jag inte mår så där toppenbra pga förkylningsviruset ville jag inte åka och hämta den tillsammans med Rulle då jag inte känner mig det minsta lämplig som MC förare nu, oavsett att det är en kort bit att köra.
 
Jag frågande snälla goa Phiah om Yo möjligtvis skulle kunnat tänka sig att köra hem min hoj till oss och sedan skulle Rulle köra honom tillbaka. Inga problem alls och ingen blev gladare än jag för det! Snacka om bra service och självklart avrundade vi fakturan uppåt för den här fina tjänsten.
 
Yo är så noggrann och duktig och hade dessutom tvättat och putsat min hoj så fint samt gått igenom den ordentligt. Då vi bytt bromsklossar bak och fram på Honda kom vi överens om att Yo skulle byta bromsoljan i båda bromsvätskebehållarna, vilket är att rekommendera vid bromsklossbyte. Han bytte till en bättre olja, DOT 4, som håller bättre kvalitet än den bromsolja som Honda tillhandahåller.
 
Yo är bra på så sätt och verkar veta vad han gör och det är ju bara en fördel så det blir absolut bästa service. Yo tar betalt för sitt arbete, till skillnad mot Honda där jag aldrig betalat för några arbetskostnader. Det är självklart skillnad då mekanikerna på Honda får lön för sitt arbete av Honda men Yo är egen företagare och arbetskostnaden är hans levebröd. 
 
Här kommer Yo med min vackra Forza...
 
Nytt fräscht bakdäck
 
Härligt yta att börja slita på...
 
Min vackra Forza fin som ny...
 
Nytt fräscht framdäck...
 
Nu har hojen rejält genomgången samt rustad med nya fina däck inför långresan tll Malaysia då vi kommer att köra ca 500 mil. Vid hemkomsten hade det varit hög tid för däcksbyte men nu slipper jag det. Hoppas bara att jag inte råkar ut för fler spikar, bultar eller andra vassa föremål som kan tränga in i däcket och punktera det. Jag har aldrig hittills på någon av mina MC råkat ut för punka som kan ställa till det rejält men nu vet jag i vart fall hur det känns, och det är ju en bra erfarenhet även om den inte är så kul.  
 
Stort tack till Yo samt även Phia förstås, och hoppas ni fortsätter länge, länge med er verksamhet i Huay Yang!