2015-01-31 En härlig lördag i vårt Huay Yang på alla sätt och vis...

Sovmorgon, bara det är mysigt i sig!
 
Idag och i morgon, dvs. två vilodagar för att vila benen från långisarna måndag-fredag med mina glada, positiva långisvänner. Att förena nyttig motion i social uppsluppen samvaro är oslagbart! Under våra långisar vilar inga ledsamheter utan vi bara traskar på i positiv anda. Det är en lisa för både kropp och knopp!
 
Runt kl. 10 tiden kom goa vännen Berit med en drös veckotidningar och för en liten pratstund. När Berit åkte iväg kom min sedan hur många år som helst fina goa vän Susanne på besök.
 
Susanne och hennes make Anders kom för ett par dagar sedan hem till Huay Yang. Då Susanne och jag inte setts sedan i juli 2014, när jag var i Sverige på besök, så blev det flera timmars mysigt samtal.
 
Jag är så glad och tacksam över att jag har dels en sådan fin familj dels så fina vänner omkring mig både på nära håll och på andra sidan jordklotet och att även om vi ses mer eller mindre ofta blir jag glad bara genom att tänka på er. 
 
I kväll kommer vi att få trevligt sällskap av goa vännerna Adam & Lena som också kom hem till Huay Yang härom dagen. Vi börjar kvällen med en drink här hos oss och härefter får vi se var vi får njuta av vår kvällsmat. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en rolig kväll.
 
STORT TACK till min fina familj och alla mina fina vänner för att ni finns och förgyller mitt liv på så många olika sätt och vis!
 
Solen går upp, vy från Huay Yang Beach ...
 
...och solen går ner över Burmabergen, vy från Jacks Beach....
 
Där emellan lever vi livets glada dagar! 

2015-01-30 Test av mina MC prylar....

I eftermiddags drog vi iväg till Prachuap Khiri Khan för lite ärenden och då testade jag för första gången min nya MC jacka med skydd.
 
Eftersom jackan är uppbyggd av ett kraftigt nät med ett foder av polyester blåste vinden rakt igenom jackan på ett behagligt sätt. Är det svalt när man kör är det bara att ha en jacka över den eller en tunnare långärmad tröja under. Det kändes riktigt bra och jag är mycket nöjd med jackan. 
 
Min nya MC jacka med skydd för axlar, rygg och armbågar samt bröst
 
När jag köpte jackan på 320SP i Bangkok fanns den inte i damstorlek så axelskydden satt inte riktigt där de skulle.men det var lätt fixat, då jag sydde för hand in framaxeln ca 6 cm på vardera sida i jackan, så nu sitter axelskydden där de ska.
 
Nästa test var mina långfingriga skinnhandskar och de är en bra kombination till mina kortfingrade handskar.
 
Skinnhandskar smörjer jag alltid in med läderfett för att de ska hålla bättre mot regn och sol. När vi var i Surat Thani köpte vi ett riktigt bra och förhållandevis dyrt (300 baht) läderfett i en liten glasburk på en skoavdelning i ett varuhus nära vårt hotell My Place.
 
Mina nya fina skinnhandskar från Paddock i Bangkok 
 
Nästa test var USB-kabeln som är kopplad till en hona för att jag ska kunna ladda min Smartphone i hojens "cigarettändaruttag". Denna mobilladdar-sladd köpte vi på Pantip Plaza i Bangkok för 200 baht.
 
USB-kabel med en hona för inkoppling till "cigaretttändaruttaget" i min Forza.
 
Det fungerade utmärkt och under våra MC resor är det bra att alltid kunna ladda mobilen under färd. "Cigarettändaruttaget" är även till för att du ska kunna koppla in en GPS. GPS:en får dock Rulle dona med på sin MC då han är duktig på det.
 
Låst lucka... 
 
...och här inne ryms mer än man kan tro...
 
I hållaren under cigarettändaruttaget kan man lägga mobilen så den skyddas. Som extra skydd har jag lagt en bit skumplast i botten på hållaren och en bit av en gammal Yogamatta i botten på det andra utrymmet ...(jag gillar inte när det kommer skramlande ljud från prylar som ligger löst)
 
USBkabeln är nu inkopplad....
 
....och som extra skydd för min Samsung Smartphone har jag lagd den i en liten röööd mobilväska som jag fått för några år sedan av vännen Tina. Det vara bara att göra ett litet hål i botten på väskan för sladden. Tack snälla Tina! 
 
Det är alltid roligt när de inköp som jag gjort känns lyckade och faktiskt fungerar som jag tänkt.
 
Jag önskar dig en underbar fredag samt trevlig helg!

2015-01-29 Fortsättning följer på Kjelle och Karins simskolepool...

Nu går det undan och plattsättaren som håller på med Karin och Kjelle Bergqvists pool har nästan kaklat hela poolen.
 
Här går det undan...
 
Det skulle behövas fler pooler i Huay Yang för att erbjuda barnen i Huay Yang möjlighet att lära sig simma. En av idéerna är att försöka förmå ägaren av husen och poolen som nu hyrs ut till Svenska Skolan att när skolan stängs för säsongen låta de thailändska Huay Yangbarnen utnyttja denna pool för att lära sig simma. 
 
Alla har möjlighet att bjuda till för att på något sätt hjälpa våra thailändska Huay Yang barn att simma och lära sig respekt för vatten och hur man gör för att förebygga eller hantera en situation om olyckan skulle vara framme. 
 
Jag har i tidigare blogginslag slängt ut frågan om vi som har pooler i våra respektive områden kan hjälpa till på något sätt. Det är ju flera områden som har pooler som är badbara hela året med rening poolskötsel etc. men att de inte utnyttjas alls under flera månader under året då hus- lägenhetsägarna befinner sig hemma i sitt hemland.
 
Varför kan man då inte öppna sitt hjärta och upplåta sin områdespool någon gång i månaden under kontrollerad form förstås. Dvs. meningen med det hela är att vi på så sätt har möjlighet att hjälpa till med att lära barnen simma och inte bara att stoja och leka i vattnet helt utan kontroll.
 
Det är så många pooler i Huay Yang som endast är till för oss faranger, varav de flesta av hus- eller lägenhetsägarna inte är här under minst 6-7 månader om året. Om man har en fungerande logistik, när det gäller att upplåta respektive pool, lär var och ens områdespool i så fall inte bli särskilt mycket utnyttjad. Men om eller när den blir det har vi gjort en god gärning för Huay Yangs barn och det kan väl aldrig kännas fel som jag upplever det. 
 
Varför inte göra en Kjelle och Karin?