2007-05-31 Byrån anländer och registreringsskylt MC

Kl. 10.00 kom snickaren tillsammans med sin fru och kånkade in byrån som jag beställt till köket och han har gjort precis efter min ritning så jag är jättenöjd!

 

De blev lite svettiga av kånkandet så jag gav dem var sitt glas iskallt vatten och det blev så glada och tacksamma för det och waihälsade flera gånger, trots att det borde vara det naturligaste i världen och självklart att ge dem det! 


image27 

Nu har registreringsskylten kommit till MC affären så jag tog MC:n dit och de hjälpte mig att skruva fast skylten också. Det är service det! MC boken kommer om ca 1 månad till MC butiken så den hämtar vi där när vi återkommer i augusti 2007.


image28 

Precis när jag återvänt hem och skulle ställa in MC:n i förrådet öppnade sig himlen och regnet bara vräkte ner och åskan mullrade. Det är första gången den regnar sedan jag kom hit så då blev det lite sysslor inomhus i stället.  

2007-05-30 Plantering av röda blommor och information om Korre

På eftermiddagen kom trädgårdsmästaren Lek och planterade de fina röda blommor som jag beställt och se så fiiiint det blev!


image25

Lek funderar, en växtgrupp bör inte vara för nära husväggen ifall att det kommer en orm och tycker det är ett bra viloställe. Jag har inga invändningar då jag helst inte vill ha in någon orm på altanen.  


image26 

Se så fint det blev, nu är trädgården fullkomlig!

Korre Bus
Har fått rapport från Marita att Korre varit med på kontoret idag och nu låg han inte snällt och sov i hennes knä eller satt på hennes axel. Nej, nu blir han kaxigare för var dag som går. Han for runt hela skrivbordet och upp i gardinen, ner på golvet och där lekte de kurragömma under lång tid innan hon fick fast den lilla filuren. Efter det här upptåget fick han sitta och skämmas i sin bur.

2007-05-29 Hyllan sätts upp, MC tur och Korreinformation

Klockan 09.00 kom snickaren och hans hustru för att sätta upp den beställda hyllan i förrådet och se så fint det blev. Han målade hyllan ytterligare en gång när den var på plats så jag måste vänta en dag innan jag får ställa saker på den.


image21 


image39

image24

Efter att hyllarbetet avslutats tog jag ut MC:n för en åktur för en gångs skull. Däcken behövde först fyllas med luft då MC:n stått oanvänd sedan februari (2007) och när däckstrycket var som det skulle vara tog jag på hjälmen och körde iväg någon kilometer på motorvägens vägren, där de flesta kör MC eller moppar, och körde sedan en vända i byn och avslutade åkturen med att hälsa på hos Marita och fick där en kopp te.

Marita hade en sådan konstig liten bulle mitt på magen och hon förklarade att det var Korre som hade somnat där under klänningen. När han vaknade satt han på hennes axel och undersökte hennes hår och öron, klättrade ner på armen och upp på magen och undersökte allt i sin väg. Efter allt klättrande fick han en liten bit banan som hans mumsade på med god aptit och efter matstunden placerades han i sin stora bur där han funnit sig väl tillrätta men alla leksaker och han har flera bon både högt och lågt som han själv kan välja när han vill softa en stund.

 

Åkte hem och placerade MC:n i förrådet och kände mig riktigt nöjd med min lilla åktur som gick lugnt och sansat till utan några som helst incidenter.

 

Resterande del av dagen solade jag lite på tomten och läste min roliga bok, tog ett dopp i poolen och kl. 18.00 kom Marita och hennes hund Bullen för 1-2 glas rödvin innan middag. Bullen ville dock inte ha vin utan han nöjde sig med att gå runt och nosa och markera lite revir. Vi åkte sedan till restaurangen Tamarind och åt kycklingfilé med potatismos och grönsaker och det blev ett par glas rödvin till under kvällens lopp. Vi bröt upp vid 22.30 efter en trevlig kväll och efter denna dags rapport känns det skönt att krypa till kojs.