2015-08-31 Jame Mobile - Mobilservice i Huay Yang

På Si Shopvägen, mitt emot Kommunalhuset, finns en liten shop för mobilservice samt med mobiltillbehör. De har öppet alla dagar i veckan.
 
Bra för Huay Yang att få en liten servicebutik för mobiler samt tillbehör och jag önskar dem lycka till!
 
 
 
 
Söta Nuch som gärna ville vara med på bild och blev glad över uppmärksamheten...
 
 
 
 

2015-08-31 Hej igen vårt vackra hav och strand,,,,

Arbetsveckan har återigen börjat och idag fick jag gå själv, förutom i sällskap med vovvarna förstås, då Berits fot fortfarande krånglar så hon behöver mer vila.
 
Det var en dryg vecka sedan jag gick på min strandlångis pga av min före detta envisa förkylningsvirus som såg till att däcka mig rejält, Nu är det äntligen över för denna gång och kroppen är full av energi igen men jag tog ändå det lite lugnare för säkerhets skull.
 
Det var så ljuvligt skönt att gå där på vår vackra strand och njuta av ljudet från vågorna och vinden som sveper över stranden och havet. Det var bara jag och en drös med sällskapsvovvar och en eller annan människa som befann sig på stranden och det är bara skönt tycker jag.
 
 
På filmen är det Schack som väntar på att jag ska fortsätta att gå...
 
En strandad jättemanet...mina flippisar har storlek 41
 
Bambubuske och nedanför på stranden ett hav av vackra strandblommor...
 
Vovven Brunella, mitt i blomsterängen, blir nyfiken på varför jag stannar där och tittar och måste genast undersöka saken....
 
Vackra strandblomster...
 
På vägen hem tornade mörka moln upp sig på himlavalvet och vinden ökade något i styrka .Väderprognosen har visat på 40 % regnrisk idag så vi får se hur det blir med det... 
 
Tack alla fina vovvar för sällskapet på min mysiga strandlångis! Jag saknade givetvis fina vännen Berit som sällskap så jag skickade lite kryapådighälsningar till henne genom luften :-D

2015-08-30 Det är enkelt att bli lycklig för de lilla....

Tänk att min kropp kan reagera med ett litet lyckorus bara för att min odling av körsbärstomater (uttalas på thai = makua ted leck) i bl.a krukor börjar bära frukt. De små gröna tomaterna är under tillväxt och det kommer fler blommor som kommer att innebära fler tomater. Härligt!
 
Den här lilla tomatplantan åkte ner i jorden hos en av våra bouganvilleor när jag gallrade i krukorna och det verkar  som om den gillar den här platsen...
 
Tre små fina körsbärstomater på gång....
 
Blommor och en liten tomatrackare till under tillväxt...
 
Om det här projektet lyckas kommer jag att pröva om jag kan odla stora tomater också. Det ska bli roligt!
 
Tre stycken Drakfrukter (uttalas på thai = gäo mankån) är på gång och alla är nu på tillväxt. Om någon vecka eller två, när de blivit röda i skalet, är de vara klara för skörd. Mums!
 
Det är verkligen roligt att odla egna grönsaker och frukt även om det är i en pytteliten skala.