2014-04-30 Snäckletning med redskap på Huay Yang Beach

Nu är det tydligen musselsäsong för det är många Thailändare som är på stranden vid vattenbrynet och letar efter de specifika musselsnäckorna.
 
Det har ett speciellt redskap som de trycker ner och drar i sanden och när skrapan slår i något hårt kan det vara en snäcka som gömmer sig i sanden. Det är bara slutna snäckor som de plockar upp, är de öppna är musslan död och den är då inte ätbar. 
 
Det är ett tungt arbete att dra redskapet i sanden och belastar axeln hårt.
 
Fin snäck- musselfångst...
 
 
Jag frågade kvinnan om jag fick prova att leta snäckor med redskapet och det fick jag. Det var tungt att dra redskapet som man skulle trycka ner i sanden samtidigt som man drar och jag var tvungen att skifta skaftet till den andra axeln flera gånger då det tryckte hårt mot axeln. En skyddsanordning på skaftet som avlastade axeln skulle inte vara så dumt. Fråga Pia hon har också testat för några dagar sedan...
 
En öppen snäcka låg på stranden och tre krabbor var i full gång med att krafsa med klorna in i snäckan där det låg en stackars mussla som de kalasade på.  
 
 
I Huay Yang finns det alltid något att uppleva och titta på och det är alltid roligt att vara med där det händer något.
 
Jag önskar dig en trevlig valborgsmässoafton! 

2014-04-30 Barnbarnet Adam har blivit 3 månader....

Adam gillar att ha något på huvudet och ner en bit över ögonen när han ska softa och sova....
 
 
Del av fina dressen som han fått av moster Maria som Adam verkar nöjd över...
 
GL- Adam är en pigg och glad kille...
 
Det ska bli såååå roligt att åka till Sverige i sommar och gulla med honom i en dryg månadm under tiden får vi nöja oss med att se och höra honom via videosamtal....