2012-02-29 MC-tur till PKK...

Åkte varsin MC till PKK för att uträtta några ärenden och passade på att ta ett glas iskaffe på fiket på Bangkokbankgatan som Lotta och Bosse tipsat om när vi var där med dem sist.


Nyinköpt pall i cerice som matchar Rulles MC fint, eller hur?...(det fanns inga röda pallar)


Den alltid glada kaffefixaren


Rulle njuter av iskaffet 


Smarrig iskaffe på Blue Mountainkaffe

Vi besökte härefter Saluhallen för inhandling av räkor samt grönsaker och sedan blev det som brukligt en sväng till Tesco Lotus innan hemfärden.
Saluhallen i PKK


Det här skulle Sveriges Livsmedelsverk se...helt underbart...och vi har hittills aldrig blivit sjuka av maten...
Stora fina räkor på fat...


Fiskar på rad...


Härliga fräscha grönsaker, bara väla och vraka...


En glad grönsakshandlerska


Två glada tanter som njuter av maten


En massa fräscht grönt...

Ikväll har vi bjudit över våra grannar Lasse och Margit på Curryräkor och vi vet därför att det kommer att bli en trevlig kväll med trevligt sällskap. 

2012-02-28 Vi skänker en tanke till Anders anhöriga

När vi satt på Maews igår kväll och väntade på maten kom några vänner till Anders Kulläng och berättade att de befunnit sig på stranden och bevittnat den tragiska drunkningsolyckan. Vid tillfället för olyckan blåste det kraftigt och gick starka vågor och då är inte underströmmarna att leka med. Vidare undersökning får dock utvisa vad som faktiskt skett och varför om det nu går att få fram.

Vi beklagar det som har hänt och skänker en tanke till Anders anhöriga. Vi kände inte Anders personligen men det är svårt att inte beröras utav det som hänt då det faktiskt hänt i vårt paradis Huay Yang.


Vi vill hedra Anders minne med en av mina favoritblommor i Thailand.

2012-02-28 Dagens höjdpunkt - Rulles goda Smoothie

Golftränade på Rangen i morse i 2 timmar och var rätt mör när jag kom hem. Rulle var ute och cykeltränade med grabbarna, "bara" 5 mil denna gång.

Till eftermiddagsfikat fixade Rulle varsin smarrig Smoothie på papaya, mango och banan samt lime och is förstås.


Smarrig Smoothie!

Eftermiddagen tillbringade jag vid poolen och det var underbart skönt!

Kvällsmålet avnjöts på Maew när vi äntligen fick vår mat efter ca 1 timma. Vi anlände till restaurangen kl. 18.30 och då var det ett stort sällskap om 10 personer som höll på att beställa mat. Vid sådana tillfällen är det svårt för hennes restaurang att hinna med alla utan en längre väntan. Gästerna strömmade in efter oss och tillslut fick hon tom "avvisa" ännu fler gäster dån hon varnade för att de kunde få vänta upp till 1 ½ timma.

God mat har hon i vart fall som kan vara värd att vänta på men inte hur länge som helst.

Tack för en underbar dag och kväll!