2010-06-29 Vilken underbar sommardag +26 C!

Strålande sol, klarblå himmel, supervarmt, underbart!

Synd att behöva jobba men eftermiddagen bjöd på härlig promenad genom staden och det vimlade av soldyrkande människor. På lördag ska temperaturen ligga mellan 27-30+ C och sol, och det ser jag fram emot. Då ska hela familjen ha skoj igen men mer om det på lördagsbloggen.......


Nästan lika varmt som här...... Koh Tao mars 2010

2010-06-27 Cykeltur och medhavd fika till Skeppsholmen hela familjen

En strålande sommardag. Vi beslöt att cykla in till stan och Maria hängde på. Linda och Daniel skulle sluta upp på Kungsholmen vid bron till Karlberg. Cykelturen gick mot Rissne, Sundbyberg, Bällsta kanal på lummig strandväg och sedan via Huvudsta och Pampas Marina till Kungsholmen. En fantastiskt vacker cykel- och gångväg.


Utsikt mot Brommalandet efter Bällstakanalens utlopp till Ulvsundasjön


Huvudstabron till höger


Karlbergs kanal


Mot Karlberg

Daniel och Linda slöt upp och så cyklade vi på Kungsholms Strand och där small det till som ett pistolskott och Marias bakdäck hade exploderat. Då Rulle alltid har cykelreparationsgrejor för punka etc. med sig men ingen innerslang cylade han och Daniel iväg och köpte en sådan på Clas Ohlson. Rulle plockade sedan av hjulet och fixade det hela snabbt, pumpade upp däcket och sedan bar det av igen. Tur för Maria att hon har en så händig pappa som har grejor med sig annars hade hon fått gått hem med cykeln dryga 1,5 mil. 
Tvä händiga grabbar, Rulle och Daniel 


Vid Gustaf Adolfs Torg kommer vaktparaden.......


En del försöker stämma in i takten....

Vi cyklade till Skeppsholmen på Af Chapmansidan och slog oss ner där på grässlänten där vi kunde blicka ut över Saltsjön och Gamla Stan. Linda och Daniel hade köpt gott kaffebröd och bjöd på och det smakade bra efter mackorna.


Af Chapman


Ett Vitkindat gåspar med sina ungar


Ulliga sötnosar

En liten Gräsand var modig nog att komma nära och lät sig väl smaka av bitar med bröd och bulle.


Gräsand som ville ha brödbitar


Maria, Daniel, Linda och Rulle


Varmt och skönt i solen


Slottet i bakgrunden

Efter fikat och softning en stund cyklade vi ut på Kastellholmen.


Ett ryskt skepp med för oss okänt namn


Våghalsig klättring i masten
Vy mot Söders höjder


Slussen


Kastellet

Efter att ha rundat Kastellholmen cyklade vi hemåt igen, samma väg tillbaka. Linda och Daniel vek av hemåt vid bron mellan Kungsholmen och Karlberg och vi fortsatte hemåt. 

Efter hemkomsten tog Rulle och Maria MC:n till Barkaby köpcenter, Sportex, för att köpa nya däck till Marias cykel då de inte var i något vidare skick.

Det är härligt att kunna cykla in till stan på så fina cykelvägar utan en massa biltrafik att trängas med och dessutom få motion och sol på kroppen samtidigt. Vi avverkade väl sisådär en 4 mil tor.

Tack min kära familj för en underbar dag!

2010-06-27 Midsommardagen i Stockholm City och restaurangbesök på Pong

Mulen morgon, Rulle stack iväg på sin träningscykel innan frukost men vände vid Upplands Väsby då det började regna. Han fick i vart fall en träningstur på 55 minuter så det fick duga. Senare drog både åska, blixt och rejäla skurar förbi oss men därefter blev det fint väder igen. Vi tog T-banan in till T-centralen och knallade mot Gamla Stan. Alla stora affärskedjor hade stängt och endast turistaffärer var i princip öppna och det var gott om turister på stan. Vi kände oss också som turister då jag gick där med kameran i handen för att plåta ett eller annat objekt.

På Mynttorget stod en mimare på ett podie helt stilla i en posé som en staty med en ringklocka vid fötterna och varje gång någon lade en slant i en kanna framför henne gjorde hon konststyckem med sin hatt till allas förtjusning och avbröt sig sedan med att trycka på foten mot ringklockan tills någon på nytt lade i en slant........ 

 

Vi promenerade vidare på Västerlånggatan och gick upp en sväng till slottet där det just då var vaktavlösning.


Storkyrkan

Härefter till Skeppsbron efter vattnet mot Kungsträdgården och sedan upp till Drottninggatan och till restaurangen Pong för att avnjuta thailänds buffé. Otroligt god mat och en flaska rödvin därtill.


Fräsch god mat i långa rader


Efterrätter


Vår trevliga servitris

Mätta och belåtna gick vi till Kungsträdgården igen för att skaka ner maten och vidare ner till Nybrokajen.


Nybrokajen med tunga moln på gång


Nybrokajen med skärgårdsbåtar på rad

På Nybroplan kollade vi en fotoutställning utomhus över bergsbestigning på 7 kontinenter på bl.a Mont Blanc, Mont Everest. Fina bilder på vackra vyer med kämpande klättrare på snö och is i temperaturer om 30-40- C men det kändes skönt att beskåda bilderna i ca 19 -20+ C en solig härlig kväll på stan. 

Efter utställningen vände vi och gick till T-banan vid Kungsträdgården och åkte hem. Pust, en massa trampande hit och dit men det var hyfsat bilfritt och inga shoppinggalna på stan att trängas med utan bara flanerare som vi. Stockholm är otroligt vackert och vi är stolta över vår stad.

Avslutade kvällen med att kolla filmen The Great Debaters med min favorit Denzel Washington

DVD Film: The Great Debaters
Originaltitel:
The Great Debaters / The Challenge
Release:
Blu-ray 2009-12-02 | DVD 2009-12-02
Regi:
Manus:
Skådespelare:
"The Great Debaters" är ett spännande drama baserat på verkliga händelser i 1930-talets Texas. Fackorganisatören och professorn Melvin Tolson undervisar en grupp afroamerikanska elever i debattkonsten vid Wiley College. När de tar hem seger efter seger i delstatens debattävligar, får landets vita privilegierade toppskolor upp ögonen för dem. Men rasistiska krafter och lynchmobbar äventyrar segertåget och inför den viktigaste debatter någonsin tvingas Tolson sätta mer än skolans ära på spel...

En mycket sevärd film,

Skönt att vi är lediga även i morgon!