2012-04-30 Trevlig Valborg!

Trevlig Valborg önskar jag er alla! Här i Thailand firar man 1 maj som därmed är en helgdag även här. Det är inte lätt att hålla reda på alla helger och så då vi inte suktar efter helgdagarnas ledighet då vi är lediga jämt.

Rulle har träningscyklat till PKK och tillbaka i morse men jag har mest softat idag förutom ett par timmars golfträning på Rangens gröngräs. Nu har jag fått tillgång till Hebbes Golfhandbok som Hasse överlämnade i morse till mig, då han haft den till låns. Hasse lämnade byn idag för att åka hem till Sverige.

Det är en mycket bra bok och den åkte med under min golfträning på Rangen för att se om råden kunde hjälpa mig att gå vidare i min golfträning. Nu tar vi ett steg i taget så inte hjärnan börjar brinna av nya råd som kanske förvirrar det hela när det ska ändras här och där på teknik, kroppsställning etc.

Nu när Hasse också har åkt från Lotus 2 är vi alldeles ensamma både på Lotus 1 (14 hus) och grannområdet Lotus 2 (13 hus). Om vi inte varit här hade det varit helt tomt.

För personalen är det nog rätt skönt då de bara har vårt sopkärl att tömma och inte lika smutsigt i husen där det ska städas 1 gång i veckan, även om ingen bor i huset. I övrigt är det ingen större skillnad då området ska skötas som vanligt.

Det är otroligt vilket man- och kvinnofall det har varit sedan i mars. Vi är bara några få som besöker restaurangerna och vi försöker sprida ut våra besök under veckorna så alla som har öppet, trots lågsäsong, får en chans att få åtminstone någa kunder som kommer då och då.

Det är samtidigt lugnt och skönt i byn och vi behöver inte dra iväg och äta före kl. 19.00 för att få ett bord att sitta vid samt att vi får maten serverad nästan direkt så vi slipper vänta längre än att maten hinner bli lagad.

Vi kommer därför att njuta så länge det är lugnt, dvs. tills det kommer de som firar sin sommarsemester i Thailand. men det blir ju givets inte som under högsäsong.


Nästan 35 grader och en luftfuktigheten under dagen på 60-70 %. Det är alltså inte konstigt att det känns oerhört varmt- men jag klagar inte då jag föredrar värme framför kyla.

Ha en trevlig Valborgs helg och stå nära majbrasan så du inte fryser i Sverige:-)

2012-04-29 Golfrunda om 18 hål på Black Mountain i Hua Hin

Kl. 08.00 blev jag hämtad med bil och vi var 8 golfsugna personer som drog iväg till Black Mountain i Hua Hin. Vilken häftig anläggning måste jag tillstå och golfbanan ligger mycket vackert utbredd vid Black Moutainbergen.

http://www.golfasian.com/golf-courses/thailand-golf-courses/hua-hin/black-mountain-golf-club/

Vi spelade med två boll (två "lag") om fyra i varje och jag gick i boll 2.

Hålen om 18 är för det mesta mycket långa och lite kniviga i mellanåt med sandbunkrar och vatten hål som bollen ska passera genom, över eller på sidan. Dessutom är det otroligt varmt nu och det innen att det är extra jobbigt att traska fram över kullar och dalar samtidigt göra ett bra jobb. med tanke på att jag är nybörjare och ovan att spela på golfbanor överhuvudtaget tycker jag att det gick hyfsat bra. Men även "proffsen" muttrade irriterat när det gick sämre. Ingen av de som var med kan skryta om ett lysnade resultat.

Nåväl det är bara att lära sig av misstagen och träna på det och lite till så går det förhoppningsvis bättre nästa gång. Övning ger färdighet men i detta tekniskt kluriga spel kan allt hända för både nybörjare eller proffs. Det gör det hela lite extra utmanande.

Dessutom kommer jag att få låna en handbok från Hebbe som heter "80 femminuters lektionet i Golf" som ska vara mycket bra pedagogiskt upplagd med professionella råd från världens främsta golflärare för att nå framgång i golfandet. Den ska bli mycket intressant att läsa.  

Kul är det i vart fall och jag hänger gärna med på fler golfrundor med dessa trevliga och duktiga människor. Vi har kul och trevligt och det är det viktigaste  Visste du att spela golf heter "Län Koff" på Thailänska och det betyder "Leka Golf"?    

På tisdag är det planerat att vi spelar på Sea Pine i Hua Hin... 

  
Här sitter några Caddies och väntar...


...och här sitter nästan hela golfgänget och softar innan "allvaret" börjar


En liten del av golfbanan sett från Klubbhuset


Nu är vi på gång...


Min Caddy Faay till att börja med...
Min nya Caddy Yoy då Faay blev dålig i magen och måste bryta sitt pass


Oj här lutar det kraftigt nedåt
Som en lite souvenir från denna trevliga dag köpte jag en keps, det blev en svart då de tyvärr inte hade några röda...

Efter golfande satt vi en bra stund och softade i klubbhuset samt hade en liten prisutdelning.

Tack till alla i golfgänget för en god match och trevligt umgänge!

Vi var hemma igen ca kl. 19.30 och Rulle och åkte direkt iväg till Kaew för att äta en sen middag. Där fick vi sällskap av Peter, Hebbe och Hasse med hustrun Anne.

Tack för en trevlig kväll!

Natti, natti från en helt slut bloggerska efter dagens eskapader...

2012-04-28 Soldis hela dagen men mycket varmt

Tränade 1 par timmar på lite golfslag med Bosse på Rangens gröngräs och det var mycket svettigt trots soldiset.

Imorgon är vi ett gäng om 9 personer som åker till golfbanan Black Mountain i Hua Hin och det ska bli riktigt kul då banan är internationell och tydligen mycket fin.

Kvällsmålet avnjöts på Jacks tillsammans med Eva och Janne som vi tackar för en mycket trevlig kväll. De lämnar byn för att åka hem till Sverige på måndag.


En av mina favoritblommor som doftar underbart på kvällen


Solnedgång över Burmabergen. Natti, natti