2014-03-31 Smart regnskydd över vattenpumpen...

Vår vattenpump står utomhus, delvis under tak, men utsätts för väder och vind och Rulle upptäckte att en del skruvar som håller pumpen på plats börjar rosta och även metallhöljet har fått lite rostangrepp.
 
Här krävs det därmed insatser för att fixa till och förebygga vidare angrepp. Rulle har slipat de utsatta områdena, lagt på rostskyddsfärg samt målat med gul specialfärg för metall. (Inköpt i färgaffären i PKK). 
 
Målad underdel i metall med kycklinggul metallfärg
 
För att skydda den och plasthuvan för vidare slitage och angrepp kom vi på att man kan sätta ett skydd på den av en plasttunna i passande storlek.
 
Plasttunnan (med lock) inköptes av Ken på Ken Shop (Lotusvägen) och Rulle fick såga ur för att anpassa till rör etc. och täta med gummilist mot nederkanten. I övrigt behövs det vida öppningar för rören så det kommer in tillräckligt med luft för motverka fukt/väta så mycket det bara går.... 
 
 
Locket till tunnan har vi ingen nytta av i detta sammanhang så det får användas till något annat...
 
Visst blev det fint!?
 
Rulle han är duktig han!

2014-03-31 Vad händer i Huay Yang då? Jo både det ena och det andra...

På långisen idag var vi många som gick, Ulf, Berit, Lotta, Eva och Lars och Huay Yang har mycket att se och bjuda på om man vill.
 
Den blivande restaurangen på Lotusvägen (Lustiga huset) har fått vackert rödmålade pelare och de håller på för fullt med att göra om inredning och fixa till uteplats etc. Jag kommer att återkomma med fler bilder efter hand framöver.
 
Renovering av den kommande nya restaurangen (Lustiga huset) på Lotusvägen.
 
Efter att ha lämnat Eva och Lars vid Van Ravi på gick jag och kollade läget på dels Huay Yang Pizza & Guesthouse samt vad som händer på Viphanai´s nybygge av lägenhetshuset samt villorna, Blue Marin.
 
Bygget är i full gång...
 
 
 
 
 
En glad grabb som ibland får ett litet uppdrag på bygget...
 
 
Ett par glada kvinnor som är på gång att fixa till skjul för byggpersonalen att hålla till i...
 
En stenkast därifrån ligger Huai Yang Pizza och jag passade på att kolla hur Richard och Mama har det på sin Pizzeria/restaurang och lilla Guesthouse. ...
 
Mama och Richard var vänliga och bjöd mig på vatten och mango under pratstunden
 
 Vi hade ett långt och trevligt samtal och både Richard och Mama såg ut att må bra och tyckte det var skönt nu att varva ner efter högsäsongens stress och jäkt, framför allt under december och januari. Nu börjar lugnet att infinna sig i byn när både de flesta husägare och "turisterna" lämnat HY och åkt hem till sig. De kommer att hålla öppet hela lågsäsomgen utom någon vecka i samband med Songkran för att få lite semester tillsammans.
 
Det är ingen dans på rosor att ha restaurangverksamhet i byn och framför allt inte att ha en Pizzeria där det tar tid att fixa pizzorna, främst när det är ett stort sällskap och alla vill ha pizza. En del gäster kan bli lite väl otåliga och har kanske svårt att förstå att det tar den tid det tar och det är bara Mama som lagar pizzan. De har även thaimat på¨menyn och det går givetvis fortare att laga.
 
De stänger restaurangen kl. 22.00 men flera gäster dröjer sig kvar och dricker öl etc flera timmar efter stängningsdags. När Richard skickat hem sin personal vid 22 tiden är han själv kvar tills gästerna har gått. 
 
De jobbar sju dagar i veckan, många körningar till Hua Hin (12 mil) för att handla ingredienser till pizzorna etc.
Det kan därmed kännas lite slitigt i mellanåt, de känner att de får dåligt med tid att rå om varandra och humöret kanske därmed inte alltid är på topp. Framför allt inte om de känner att de får obefogat klagomål från en eller annan kund. De kommer dock att köra på i vart fall så länge de orkar och känner att det är värt allt slit.
--------------------------
Under samtalet ringer Rulle och meddelar att gasen är slut och ber mig fixa en ny gastank på vägen hem. Det var en lätt match då affären på hörnan (Lotusvägen/Mellanvägen) har nya fyllda gasbehållare. Jag köpte därmed en ny behållare om 390 baht som affärsägaren körde hem till oss i sin Saleng och jag fick åka med. Han fick vår tomma behållare i utbyte. 
 
 
 
Det blev en händelserik dag idag - också och än är den inte slut..... 

2014-03-30 Söndag = Ingen vilodag

Till att börja vill vi tacka Lars-Åke och Chon för en mycket trevlig vänfest på Kritsna Restaurang! Vi var en hel drös goda vänner till Lars-Åke och Chon som bjudits in för en mysig samvaro innan många av deras vänner lämnar byn för denna säsong. De bjöd på mycket god mat och dryck samt till efterrätt färsk frukt med glass och chokladbakelser från Sugar Plum i Tap Saké. Det ni! Sugar Plums chokladbakelser är sååååå goda!
 
Chons syster Kritsna är mycket duktig på att laga mat, inte bara Pad Thai som är hennes specialité, och det var hon som hade stått för matlagningen av den buffé som serverades. Mums!
 
Nu har vi festat i goda vänners lag både fredag och lördag så nu blir det påtagligt lugnare i veckan som kommer och vi är så glada över att ha så många trevliga positiva vänner i HY som ger en massa god energi. Många har lämnat byn, en del kommer att göra det inom snar framtid och vi ser fram emot när de återkommer igen.
 
Rulle har dragit iväg på morgonkvisten på sin cykelträning till Ao Manao för att dessutom klättra upp på toppen av berget Khao Lorm Muak. Puh, det blir svettigt i värmen!
 
Själv har jag pysseldag med huset och trädgården, sprickor mellan en del klinkers ska fyllas igen med fix...
 
Allt som behövs för att fylla på med fix blandat med lite vatten mellan de klinkers där det saknas fix eller att den skjunkit ihop på grund av slitage och ålder
 
...och trädgården behöver återigen näring med kogödsel för att frodas och grönska och må ännu bättre. 
 
Kogödsel är mums för växterna...
 
 
 
Varför vila när man kan jobba, med det som är kul och självvalt förstås:-))
 
Jag önskar dig en skön söndag!